Monday, January 11, 2010

dulu kutu orang benci tapi sekarang orang suke tau

ini bukan kutu yang atas kepala, yang masa kecik2 dulu kite carik guna sisir kapit....yang kita carik die punye telur yang bernas kalau letak atas tin milo bunyiknye memang best...bukann...tapi binatang tu masih hidup ke kat atas muka bumi nieh...dh lama x dengar citer...kehkeh

ni permainan kutu, ala masa sekolah pun kite selalu main cumenya sikit jela sebab manala mampu main banyak2, so masa kerja nieh aku pun main ngan kawan-kawan pejabat. selalunya permainan ni perempuan yang akan teruja...huhu. banyak kelebihan tau. banyak jugak benefit tau antaranya

1) menggalakkan menyimpan duit
2) dapat duit seketul banyak (lump sum)
3) boleh beli benda yang agak mahal cthnya handphone, kalau nak beli hp harga seribu lepas tu nak tolak ngan gaji kite bulan tu seribu, memang kopakla kite bulan tu, tapi dengan adanya kutu kite boleh beli hp baru tanpa mengkopakkan diri

nasi tambah : asal teruja bercakap pasal duit kutu sebab aku akan dapat duit kutu 30/1 and 15/2....jangan jeles ye kawan2.....haha

No comments: