Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

nak comel, nak cantik, nak meletop atau nak sedondon...semua pun bolehhhh

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dipermudahkan urusan dan diberi kesihatan yang terbaik.
Walau aku dah bekerja tapi aku tetap nak berniaga, tak tau kenapa tapi berniaga berikan aku kepuasan dan aku rasa happy dapat earn side income. So, sekarang fokus aku pada kain soft cotton. kemain lama tunggu kain ni sampai sebab supplier out of stok je memanjang.
Memang kain ni famous dan meletop-letop sekarang. aku sebenarnya beli untuk pakai sendiri saja tapi kawan aku tolong suruh jual. so, aku jual jelah sebab aku suka kain ni dan corak dia. nampak simple tapi stylooo gituu.
corak ni memang tak ada di malaysia, ianya memang diimport dari indonesia. so, kalau korang tak grab sekarang tak tau bila pulak batch terbaru kain ni akan siap.serius, aku tak tipu. ni bukan ayat iklan suruh beli sekarang tapi aku pun agak fedup menunggu sebab lambat.
banyak dah kaler yang sold out. baru sekarang aku nak bagitau kan (-__-). tapi jangan risau ada lagi, so korang kena beli sekarang dan ce…

tips pekerja jutawan

Assalamualaikum u olls,

Aku doakan semua pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah-limpah ruah dan diberikan kesihatan yang terbaik.
Kelmarin baru aku share tips beli stroller, ni aku nak share lagi tips menjadi pekerja jutawan. Hamboihhh...ayat. serious ni bukan ayat menjual. ni solely untuk orang yang makan gaji dan tak suka/minat/ciri-ciri menjadi business people.
Haritu aku ada pergi seminar pelaburan di husm. Penceramah seorang yang sangat muda, baru 29 tahun tetapi dah ada 4 biji rumah. Bukan anak orang kaya dan bukan bergaji lumayan. Dia cuma seorang banker di Maybank sahaja. Dan paling best lagi, dia berjaya membeli rumah pertama pada umur 23 tahun, dan rumah ke-4 bernilai lebih 1 juta yang dibeli tahun lepas.
Amazed enough. Ada lagi tau,  dia buat semua tu hanya dengan gaji dia. Maksudnya, dia tak ada buat side income ke, extra income ke like menjual kain, lokcing, kek (macam aku) atau join mlm ke, business netwrking ke. NO
kat sini, aku nak share tips yang aku rasa san…

kisah stroller hadif

Assalamualaikum semua,
Aku doakan pembaca blog aku dipermudahkan urusan dan masuk syurga tanpa dihisab.
harini nak cerita pasal stroller. aku memang stroller tegar. serius, even pergi pasar malam pun aku bawak stroller (-__-). orang lain perati je kat aku...kahkah. aritu pergi tempat tertutup ktc pun aku bantai stroller walau tempat sempit dan sesak.
serius, aku tak boleh dukung hadif lama-lama. aku tak pernah ajar dukung hadif lama-lama since dia baby sampai sekarang. memang kadang-kadang hadif bosan dok atas tu kan tapi sebab dia dah biasa, dia redha jelah asalkan stroller tu bergerak. dan hadif langsung tak ada masalah tidur dalam tu.
setakat harini, aku dah beli 3 stroller untuk hadif. aku pernah tengok certain mommy beli 4,5 stroller semata-mata untuk keselesaan anak. ibu anak sorang macam tulah kan. cuba anak 6, mau pengsan aku.
stroller pertama dari sweet cherry. aku suka stroller ni sebab dia boleh guna since newborn until toddlers (25kg). stroller ni jugak comfy for baby and…

rojak itu sedap

Assalamualaikum semua

Aku doakan semua yang baca blog ni kaya dan berjaya di dunia dan akhirat. 
Tahun ni aku sangat happy sebab aku nak keluarkan produk sendiri. Asyik jual produk orang je kan, nak jugak keluarkan produk sendiri. Produk sudah dalam pembikinan dan ianya memang produk mampu milik. Senang cerita, produk makanan. Dan makanan ni wajib ada dan dibeli oleh semua orang. tak sabar nak share dengan korang semua.
Aku bukan nak cerita lanjut pasal produk ni sebab aku akan cerita next entry. sabar ye, aku akan buka pre order dan juga ejen. kalau jual ni, kompem-kompemlah senang laku dan meletop-letop orang nak beli.
sekarang ni kalau keluar je mesti nak pakai warna maroon atau burgundy. tak tau kenapa, aku obses dengan kaler ni sekarang. siap dah beli kain plain untuk buat jubah. tak sabar nak pakai. satu lagi aku ingat nak buat cropped top kain linen warna burgundy jugak atau pun kain crepe. mesti comel kan....kihkih
semalam pergi seminar berbayar dengan adik aku di husm. serono…