Skip to main content

rojak itu sedap

Assalamualaikum semua

Aku doakan semua yang baca blog ni kaya dan berjaya di dunia dan akhirat. 

Tahun ni aku sangat happy sebab aku nak keluarkan produk sendiri. Asyik jual produk orang je kan, nak jugak keluarkan produk sendiri. Produk sudah dalam pembikinan dan ianya memang produk mampu milik. Senang cerita, produk makanan. Dan makanan ni wajib ada dan dibeli oleh semua orang. tak sabar nak share dengan korang semua.

Aku bukan nak cerita lanjut pasal produk ni sebab aku akan cerita next entry. sabar ye, aku akan buka pre order dan juga ejen. kalau jual ni, kompem-kompemlah senang laku dan meletop-letop orang nak beli.

sekarang ni kalau keluar je mesti nak pakai warna maroon atau burgundy. tak tau kenapa, aku obses dengan kaler ni sekarang. siap dah beli kain plain untuk buat jubah. tak sabar nak pakai. satu lagi aku ingat nak buat cropped top kain linen warna burgundy jugak atau pun kain crepe. mesti comel kan....kihkih

semalam pergi seminar berbayar dengan adik aku di husm. seronok betul aku pergi majlis ilmu yang menambahkan pengetahuan yang selama ni kita tak pernah ambik tau.

ok, ni namanya entry rojak...kahkah. 


cantik kann

ni kat pk corner, ore kb mesti kenal kedai nieh

ni semalam di husm


semalam bersama key. sangat bermakna
he bought his first house on 24. now, he's 29 and already have 4 houses.
rumah ke -4 dia berharga 1 juta. dia tak kaya pun, bukan businessman only a banker, to be exact maybank exec. tapi dia genius dan gunakan sepenuhnya kebijaksanaan dia dalam finance.



last but not least belanja satu gambar hadif...hehe



Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …