Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

abangku kahwin

SEBELUM







x taula kalau korang tau tapi kami 6 beradik x ada lagi yang dah berkahwin and abangku telah memecahkan tradisi menjadi orang pertama yang berkahwin dalam anak2 HAJI IDRIS DAN HAJJAH NIK NORMA. so, mamaku and abahku memang dah lama nak menantu, begitu excited membuat majlis kahwin dan telah renovate rumah dah perabot hampir kesemuanya.....

anda cuba bayangkan betapa banyak kerja yang harus dilakukan oleh kami 6 beradik. abahku telah menambah satu lagi bilik baru, bilik adikku pulak dimasukkan almari dan katil abangku yang besar lagi berat sbb abangku beli set katil yang baru...

seluruh badan penat sebab mengangkut benda yang sangat berat contohnya rak buku yang sgt besar, tv 32 inci dimasukkan dlm stor (tv ni sedikit rosak), katil kayu yg besar dan almari kayu yg besar....huhu...cube bayangkan.

belum dicampur dengan benda-benda lain like hantaran, sisa, bunga, baju dan sebagainya.....memang pening....tapi mamaku relax je, die buat apa yang terdaya walaupun penat dan aku dan adik-a…

otak berniaga

hehe....aku suke tengok dan baca orang yang berjaya dalm business diorang, tak kirela business apa yang korang buat like jual belacan ke, tudung ke, mlm ke atau apa saja asalkan halal dan sah di sisi undang-undang.

dalam blog, aku selalu jadik follower sorang girl ni nama rina salleh, aku rasa ramai kenal die. dahle comel, berjaya dan otak businessman. aku suke die sebab otaknya yang ligat dan lincah bab2 berniaga. kalau baca blog personal die, kalau bab-bab berniaga, lebih kurang aku jugakla...hehe

aku ingat lagi aku start berniaga masa sek ren. bayangkan masa tu aku lupe standar berapa tapi auntie aku suruh aku jual gula-gula kat kelas....die akn bungkus siap-siap dan aku jual, rasanya 10sen atau 20 sen satu. banyak jenis jugakla yang buadak-budak suke makan...ehehe

setiap kali cuti sem, aku akan keje sebab kadang-kadang cuti sem kan panjang, kadang2 2 atau 3 bulan, so aku akan keje. banyak dah keje aku buat tapi kebanyakannya yang menjual. senang kan. masa uni aku x sempat nak menjua…

salahke amik gambar?

rindu nak hang out sama2
rindu budak comel nieh
rindu budak kurus nieh

rindu mereka amatt

semua orang rasanya suke gambar atau suke bergambar kan....lagi2 pompuan...uuuiiiii. i rasa setiap kali keluar, pakai cantik2, mekap ckit terus nak bergambar...padahal biasa je walau pun tempat yg sama cth kat opis, kat kedai makan yg hari2 lepak atau pun dlm kete...tul x?

cube peratikan blog perempuan atau die punye profile dalm facebook(cth) mesti banyak2 gambar snap sdr dengan pelbagai gaya.....kalau dapat amik gambar dgn camera canggh like sdlr n mekap tebal ckit, lagi kemain seronok, tersengih memanjang. ataupun kalau ada special event like dinner yg perlukan pakai baju special dan mekap special, mmg setiap minit kalau boleh nak bergambar....orang kata x makan pun xper.....ahaha
salahke gle bergambar? macam aku sgt suke bergambar sampai bf naik bosan selalu jadik hamba utk amik gambar padahal tiap2 hari pegi tempat tue. adik - beradik pun tau yang aku sgt gle bergambar sbb aku sangat mengharg…

HAPPY MOTHER'S DAY MAMA

special dedicated to my beloved mum HAPPY MOTHER'S DAY to NIK NORMA BT NIK JUSOH. thanks for everything. i luv u so damn much and wish u happy and happy with abah for the rest of ur life.

nasi tambah: glad to be ur daughter

FILM REVIEW : KICK ASS

asyik2 film review je kan sbb sekarang x ada idea nak tulis apa. serious. otak macam dah beku and tangan macam dah cacat x tau nak karang apa. ok dah, baik citer pasal movie nieh

movie nieh memang okay cuma kasar. yela setiap sebutan mesti ada perkataan nieh f***. so memang kasar bahasanya dan juga perbuatannya. citer ni pasal seorang budak yang bercita-cita ingin menjadi superhero. akhirnya die menjadi superhero tetapi bukan yang ada kuasa tau, yang biasa saja cume terjumpa lagi dua superhero. so, sekarang dah ada 3 superhero kan.

ok, hero tadi ada berjumpa 2 superhero iaitu lelaki dan anak perempuannya. sebenarnya misi mereka ialah ingin menumpaskan kumpulan penjahat. dalam masa yang sama, penjahat ini ingin mengetahui siapkah superhero tersebut, telah menyruh anak ketua penjahat menjadi superhero jugak dan dialah superhero ke-empat. faham x apa aku citer nieh

nasi tambah: tapi jalan cerita dan bahasa x sesuai untuk kanak-kanak bawah 12 tahun ke bawah