Skip to main content

salahke amik gambar?

rindu nak hang out sama2

rindu budak comel nieh

rindu budak kurus nieh

rindu mereka amatt


semua orang rasanya suke gambar atau suke bergambar kan....lagi2 pompuan...uuuiiiii. i rasa setiap kali keluar, pakai cantik2, mekap ckit terus nak bergambar...padahal biasa je walau pun tempat yg sama cth kat opis, kat kedai makan yg hari2 lepak atau pun dlm kete...tul x?


cube peratikan blog perempuan atau die punye profile dalm facebook(cth) mesti banyak2 gambar snap sdr dengan pelbagai gaya.....kalau dapat amik gambar dgn camera canggh like sdlr n mekap tebal ckit, lagi kemain seronok, tersengih memanjang. ataupun kalau ada special event like dinner yg perlukan pakai baju special dan mekap special, mmg setiap minit kalau boleh nak bergambar....orang kata x makan pun xper.....ahaha

salahke gle bergambar? macam aku sgt suke bergambar sampai bf naik bosan selalu jadik hamba utk amik gambar padahal tiap2 hari pegi tempat tue. adik - beradik pun tau yang aku sgt gle bergambar sbb aku sangat menghargai gambar. kalau ada masa terluang, pasti aku tengok gambar yg dah snap and rindu nak kembali pada masa tu

nak tau kenapa? sebab selalunya gambar diamik time kita tengah happy? mana ada orang amik gambar time tengah marah atau menangis (lainla mmg nak amik mod macam tu)...kannnn. so, mesti rindu time ketawa bersama family, kawan, kenalan atau pun the special one.

nasi tambah: sangat suke tengok gambar time kecik2 dulu ngan adik-beradik n kitaorang akan gelak sama-sama melihat kecomotan kitaorang...:)

Comments

Atiqah Adnan said…
yes its true~
mesti suka bergambar hihi..
saja suka-suka happy-happy..
y i en j r said…
gambar adalah memori ;)justeru memang sangat tak salah kalo kite suka bergambar!! lebih2 lagi si sheeda yang sgt comel ;p
shida petite said…
kan atiqah kan....
hehe...yien pun comel bangat...hehe

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …