Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

PART 3: POSTPAID CELCOM

okay, kita kembali lagi dengan topik hangat iaitu celcom. macam yang aku bagitau sebelum ni dekat entry ni . ok, macam yang kita tau kat malaysia ni ada dua jenis je iaitu postpaid n prepaid. hari ni aku nak terangkan dengan lebih lanjut pasal postpaid. biar semua orang paham dan jelas. x paham jugak, boleh tanya aku
I WILL FOCUSED ON THE IMPORTANT CRITERIA: 1) billing cycle - what on earth is billing cycle. ok i will make u clear, billing cycle means when ur bill been closed every month. usually the date is 3, 7,13,23 n so on. u have to know the billling cycle coz its important to avoid ur call been barr. so, pls check ur bill. and make sure u paid ur bill before the next bill come out :)
2) barring/barred/barr - barr means u cannot make outgoing call n send sms. so, for postpaid customer they are been very particular and annoy if their phone been barr. they will easily been high tempered or sad or disppointed. please ya, ur acc will not been barr just like that. for sure, there is some…

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

thanks nuffnang for this opportunity

pirates of the caribbean kembali lagi. siapa yang tak suka dan jatuh cinta pada johny depp yang teramat handsome n sexy tu. apatah lagi kalau die menjadi seorang lanun yang jahat tapi tetap comel (^___^).
kelebihan menjadi lanun adalah sangaaaaaaaaaatttt banyak. serius, kalau nak 30 pun boleh sebab lanun ni memang salah satu perkerjaan impian untuk semua orang lebih-lebih lagi kepada lelaki yang rasa dirinya gagah perkasa dan ala-ala samseng.
1) pakaian - hey lanun mana ada peraturan berpakaian. lanun boleh pakai baju apa saja yang diorang nak sebab x akan ada orang yang akan mentertawakan lanun. sapa berani nak komen atau nak kutuk, nak mati ke? jadi sebagai lanun kamu boleh pakai baju yang samada dianggap gila atau serabut dan letak apa saja aksesori yang kamu nak samada di kepala, di badan dan di kaki. tengokla pakaian dan aksesori kapten jack sparrow. cool kann(-___-)
2) tidak perlu menjaga kebersihan diri - aiseh, lanun ni kan kerjanya atas kapal …

dasar perempuan jambu

tengok jual jambu pun kaya, franchise lagi
jambu 88
asam die...perghhh
ni bukan entry marah atau x puas hati ye. ni pasal perempuan (saya, kamu atau sesiapa saja yang bergelar perempuan, dilahirkan perempuan, original ye bukan separuh). jambu ialah sejenis buah yang berwarna hijau diluar putih di dalam atau dikenali dengan jambu batu yang apabila makan akan bunyi kruk krak......(-___-)
perasan x yang perempuan paling suka beli jambu dan makan jambu. sebab kenapa, aku pun macam tu juga, kalau pegi mana2 tempat yang ada jual jambu sringgit tu, mesti la nak beli walau perut dah kenyang. paling aku suka yang asam die manis tu bukan yang masin tu.
kalau tengok kat tepi-tepi jalan, orang panggil jambu 888 atau jambu pakcu. yang asam die kaler putih, uiiihhh kalau makan ngan jambu yang sejuk letak asam banyak-banyak, memang heaven. benda die simple je tapi aku nih hari-hari kalau kat opis tengok je abang jual jambu n air jambu mesti nak beli
setiap kali aku beli, xpernahla x ada perempuan yang be…

slurrpppp

terliur x, terliur x....*gulp* telan liur
apabila anda lapar di tengah malam, apa lagi yang mengujakan, yang membuat air liur meleleh, yang membuat anda terpaksa meneguk liur beberapa kali menunggu ianya masak, membuatkan anda terpaksa menutup hidung disebakan aromanya yang menusuk-nusuk dan membuatkan anda x sabar menunggu ianya siap dimakan
jawapannya : mee segera yang dimasak di dalam periuk, lalu dipanaskan lalu diletak telur (kalau ada sayur dan ayam lagi terangkat).

MOVIE TIME : Love and the other Drugs

anne cantik kan die. aku minat die sejak berlakon the princess diaries
jake adeih, why soooo comelll
comel kan

nak jugak hubby macam nie
why i want to watch this movie. first, because the actor n actress. oh GOD, who doesnt love Anne Hathaway n Jake Gyllenhaal(im not sure the spelling). anne so cutee n charming and jake was soooo handsome nnnnn gentleman in this movie.
second, its a comedy romantic. yeah, i love comedy romantic, any girls dont? u gotta be kidding coz mostly comedy romantic by mat sallleh ni quite okla.
third. because its combination of life. sex, happy, sad. camooon everyone love it especially adult rite. so this movie really for adult ONLY. hehe
the story was simple, anne have parkinson and jake is a medical salesperson. so, they meet n make love and after that, they fall in love. yeah, at first its only sex n sex but after that, they realize the love each other but they have to face reality that anne is a parkinson person.
so, they need to struggle to survive and have some a…

macam mana nak kurangkan mengantuk?

i can sleep everywhere :P
give me idea dear!!!
im not workaholic, im sleepholic. pathetic, yes i am. shida n tidur x dapat dipisahkan. if u know me n one of my fren, u will know how obsess me to sleep. i will rather sleep than eat, i will rather sleep than bowling ( yeah, today i got bowling tournament but yeah i choose sleep eventhough i already paid for that....gle babeng (-___-), i will rather sleep than lepaking like doing nothing or chit chat or gossping.
nak merepek lagi : if u want to be thin n slim like ( slim la sangat kan), pls sleeeeep more but dont eat!! selamat mencuba...hahaha

makan sorang

eh shida ni minum bukan makan....yeke.....haha
tabik tuan, ye saya makan bertiga sebenarnya
saya nak makan ike singge
ni bukan makan sorang yanng jenis kedekut, x nak kongsi ngan orang. bukan. makan sorang maksudnya anda gi mana mana kedai makan and anda makan sorang-sorang je kat sana. pernah buat x? selalu x? ke sekali je seumur hidup?
aku selalu makan sorang-sorang nieh. selalu ye boleh dikatakan hari-hari. life aku x macam orang biasa. kerja pun sama. so kami yang kerja shift memang selalu sorang-sorang makan. kalau orang tengok pun pelik tapi aku jenis x pedulik ngan jelingan dan pandangan orang nieh.
kadang-kadang tu yelah rasa macam kesit (xtahu nak buat apa, bahasa kelantan) apabila tengok orang berborak ngan kawan, family atau kawan sekerja apatah lagi kalau tempat tu memang tempat ramai-ramai berkumpul.
tapi orang kata "alah bisa tegal biasa". tapi apa -apa pun makan berdua atau lebih dari seorang lebih seronok :)

geram, marah dan emo

ni entry membebel. asal shida? ada orang marah ko ke atau ko x puas hati ngan sapa-sapa. yee aku memang tengah panas, x puas hati ngan kamu. ye kamu, kamu dan kamu. tolong jangan jeling kat orang lain. kenapa? apa yang die dah buat?
AKU X PUAS HATI NGAN ORANG YANG SUKA MENIPU DUIT DAN HARTA ORANG
korang baca metro x, ye aku tau metro bukan akhbar yang elok, asyik cerita pasal jenayah, gossip dan benda negatif je. tapi kamu kena jugak baca untuk tau apa dia perkembangan terkini tentang apa yang berlaku kat rakyat malasyia nih. sebab metro, akhbar paling banyak cerita pasl nieh. ok, x paham, jom aku buat contoh
CONTOH SATU - kamu terima call dari haji ustaz alim bin warak (selalunya private number) mengatakan kamu menang dalam pertandingan satu company. contohnya power rooot. kamu pun teruja (yelah nak dapat benda free kan) dan kamu ikutla apa yang die suruh, contohnya kamu diberitahu akan dapat sebiji kereta myvi se limited edition tapi sebelum tu kena bank in kan dulu duit sebagai duit se…

berkawan biar seribu

sambung ayat aku nieh, berkasih biar satu. pandaiii pun kawan-kawan semua. bile kita start berkawan ye? kita start berkawan sejak dari kecil lagi kan, so aku akan kategorikan ikut zaman sekolah rendah, menengah, uni dan tempat kerja
sekolah rendah - ni bukan kawan yang satu sekolah ye sebab aku rasa kat sekolah aku xder kawan yang speacial pun, semua biasa-biasa je. cume yang bestnya aku ada kawan kat kawasan perumahan aku. kitaorang memang rapat dan bestnya umur sama dan mempunya hobi yang sama iaitu lompat tali. gile, aku dulu sangat obses ye ngan permainan ni.
balik dari sekolah dengan x mandi, x makan, buang baju pakai spender saja (kecik mana tau malu lagi kan) cepat-cepat keluar dan ajak geng-geng main lompat tali. aku kira terer la jugak tapi xderla terer sangat sebab aku kan kategori petite (malu nak cakap pendek) so kalau makin tinggi tali tu, heh berpeluh jugak nak lepas.
serious, aku rindu diorang syidah, zura, finie dan lina. tapi kitaorang terpisah sebab family aku pindah (x…

luahan hati

malam yang gelap, aku keseorangan. adik dh tdo. semua orang (kebanyakannya) dah tdo kerana esok perlu bangun pagi untuk mencari rezeki. aku, masih lagi di depan pc kerana esok aku keje petang. nasib orang kerja shift kan.
korang pernah x rasa hopeless sometimes. rasa sangat down, rasa seolah-olah hidup dalam dunia dah x ada makna. heh, bukan rasa x disayangi tapi rasa sangat benci ngan diri sendiri. x baik kan, astaghfirullah, memang x baik, aku tahu.
kadang-kadang memang nak buang je perasaan ni tapi kalau tengok orang lain yang lebih berjaya, lebih bahagia, lebih cantik, lebih popular, lebih kaya, lebih tinggi pangkatnya, lebih handbag (ini pun nak bgtau ke) perasaan tu hadir dengan tiba-tiba.
nak merepek lagi : ye, saya nak peot

entry yang dah lemau

asal ngan baju ko shida...hehe
my feveret choice...peppermint
time 31hb je br mampu nak makan yg besar
ramping dan keping kan badan saya
tengokla baju crumple aku, boleh agak x baju yg x kena atau badan yang x kena (-____-)
kalau pegi suraya, kampung bharu, x sah x makan colek buah dan kerang bakar
adik aku hantu colek (rojak) buah
dah penat, byee

sebenarnya dh lama dah tapi sebab aku nak jugak tepek kat blog aku nieh, so korang tengok jelah kan (walhal xder idea plus malas menulis kan)....hikhik

latest tudung yang aku upload di blog ku

nak tau lebih lanjut, klik my oohh perempuan


shawl cotton inner cotton
tone shawl inner jarang
stud n rose shawl
chiffon shawl
cotton corak shawl
satin jacket shawl

MOVIE TIME : The Roommates

heroin n hero sama cantik sama hensem
cantik kan die tapi apa ek nama die
hero
ni yang si jahat aka si obses tu
aku paling suke cerita genre macam ni, suspen, mendebarkan dan penuh dengan kejuta. ececeh...bukan main. ala korang pernah x tengok cerita disturbia, prompt night dan vacany dan banyak lagilah. die bukan cerita pembunuhan semata-mata.
ok, berbalik pada cerita The Roommates ni ceritanya tentang room mates anda yang obses dengan anda. gle kan, ada orang yang obses ngan kita. so, orang yang obses ni akan buat apa saja untuk anda. die nak kita berkawan ngan die saja dan akan control ur life. mula-mula memangla membahagiakan tapi lama-kelamaan die akan jadi sangat menakutkan.
kenapa ye sangat menakutkan, itu anda kenala tengok sendiri sebab nati korang punye excitement hilang. tapi x rugi tengok cerita ni sebab hero, heroin, yang jahat tu dan semua memang hensem dan cantik......boleh jamu mata anda :)

thanks nuffnang

selepas balik keje, straight away ke OU. OU n my office tersangatla dekat, boleh jalan kaki kot tapi xkan nak jalan kaki kat jalan raya yg sesak kan

abaikan muka letih, berminyak, sememeh, eye liner yg dah hilang
lapar makan kat mynews.com makan kuey teow ladna portion die besar tapi rasa die kureng

my outfit, office attire kan.
heh, shida ni pandang mana?
besides the ticket, i also get one nuffnang badge
pertama kali aku masuk pertandingan yang dianjurkan oleh nuffnang and aku menang...yeayyy. sebenarnya aku memang suka tengok movie dan cerita tu setelah tengok die punye trailer, aku rasa macam best je. so terus masuk dan jawab dan menang (padahal sebab pertandingan mudah sangat...kan)
dapatla 2 tiket cerita The Roommates and aku rasa cerita die best. nati aku review pasal cerita die ek.
nak merepek lagi : thanks nuffnang, lain kali bagi lagi free ticket, free perfume, free food, free cloth....hehe saya nak lagiii

update cerita terbaru: dah jumpa phone

ok, ingat lagi my previous entry. ok, hp kawan aku tu telah dijumpai. macam mana caranya? lepas tengok cctv, memang betulla suspect tu yang curik, berani betul die kan.
sanggup die mencemarkan nama die, x malu ke orang lain dok mengata dan mengumpat. x pasal-pasal semua buat aksi simpan phone kalau nampak dia. sapa suruh buat hal der? memangla semua manusia buat silap tapi die ni pulangkan balik sebab tau yang kitaorang dah nampak dia.
tapi alhamdulillah, hp tu xder apa-apa kerosakan dan boleh dapat balik kan. malas nak panjangkan lagi cerita nieh.

char kuey teow

korang rasa mana lebih tempting? tapi yg kerinchi tu gambar lama

kerinchi punyeee

mali's punye char kuey teow
korang rasakan char kuey teow ni asal dari negeri mana ye. ah sudah shida, makan jelah jangan banyak bunyi. ala, nak tau je, kalau korang tau share je ngan aku okeh.
sejak aku kat kl je aku pandai nak makan makanan ni sebab kat kelantan, aku x pernah makan ke sebab aku je yang xtau. hhmmm. so, kat kl pun aku pernah makan 2 tempat je (berlagak macam banyak kan). n inilah makanan yang paling aku suke kalau xder mood nak makan nasi.
tempat yang paling best in town adalah dekat kerinchi, depan vista angkasa tu (tapi agak kotor ckit sebab ianya tepi jalan dan tiada kemudahan air paip...erkkk) tapi jangan pandang sebelah mata ye, sentiasa ramai orang. cume last aku makan, portion die makin mengecil dan udang die macam nak letak n x nak letak sama banyak
satu lagi ialah mali's. aku rasa tempat ni lagi best kot sebab kawasan yang x kotor dan portion die yang lebih besar. udang die …