Skip to main content

macaroons at T forty two

this is green tea, yummmy

i love paper bag instead of plastic bag
see the blue box "love n scandal"

here the macaroons
yg ats tu harga RM5 each, bwh RM3.90 each

ni lah kedai die, orang tu aku srh ambik gambar dekat sbb dalam tu ada byk makanan
tp langsung x nmpk kan....


ni perut dh kenyang gle lepas melantak A&W
nak g jalan2 dalam amcorp mall kejap


owh, finally i eat macaroons today.....yeaayyy. i've been craving this for a long time. ok, this start since i read my sis facebook status "craving for macaroons" and i was thinking what on earth is macaroons. i thought at first time its macaroni (-____-).

yeah, i'm so lame but after i read cik epal blog about she eat macaroons at one utama n showed the pics, i was ooooo. so, i heard more n more stories blogger eat macaroons. some said at harrod bestla, at empire mall la, at one utama la. but all the place, i was so malas to drive.

so today, i n my sis n my boy went to A&W to eat but u know my sis (rite know she's crazy of red velvet cake n cupcake at bangsar) ask me to go bangsar to try red velvet cupcake at delicious. then, i remember that fashion valet (vivy yusof) make an event at T forty two n i saw there is macaroons.

so, i straight away to that cafen i saw macaroons (arghh, i was soo happy) n we all like jakun in front of the cafe. the cafe's decorations was really superb (memang macam tempat orang berniaga juta2) n was soooo cozy.

the price one macaroons is RM3.90 n RM5 per each. of coursela, i choose the cheap one. i choose 2 chocolate n yellow one (and its mango quite sour) due to only have 3 flavor. but u know the exciting part, the SA there was really friendly n ask me either to eat there n when we paid, the SA gives 3 macaroons three for trial.

the SA gives me 2 green color(green tea) n pink (strawberry) for trial. actually at first i want to try the green color but after the SA told me green color for green tea, i was errkkk. tapi rasanya sedap rupanya coz its not taste of green tea at all n inti like peanut.

conclusionsnya, makan jarang2 bolehla der....aku pun nak try je kot.


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …