Skip to main content

macaroons at T forty two

this is green tea, yummmy

i love paper bag instead of plastic bag
see the blue box "love n scandal"

here the macaroons
yg ats tu harga RM5 each, bwh RM3.90 each

ni lah kedai die, orang tu aku srh ambik gambar dekat sbb dalam tu ada byk makanan
tp langsung x nmpk kan....


ni perut dh kenyang gle lepas melantak A&W
nak g jalan2 dalam amcorp mall kejap


owh, finally i eat macaroons today.....yeaayyy. i've been craving this for a long time. ok, this start since i read my sis facebook status "craving for macaroons" and i was thinking what on earth is macaroons. i thought at first time its macaroni (-____-).

yeah, i'm so lame but after i read cik epal blog about she eat macaroons at one utama n showed the pics, i was ooooo. so, i heard more n more stories blogger eat macaroons. some said at harrod bestla, at empire mall la, at one utama la. but all the place, i was so malas to drive.

so today, i n my sis n my boy went to A&W to eat but u know my sis (rite know she's crazy of red velvet cake n cupcake at bangsar) ask me to go bangsar to try red velvet cupcake at delicious. then, i remember that fashion valet (vivy yusof) make an event at T forty two n i saw there is macaroons.

so, i straight away to that cafen i saw macaroons (arghh, i was soo happy) n we all like jakun in front of the cafe. the cafe's decorations was really superb (memang macam tempat orang berniaga juta2) n was soooo cozy.

the price one macaroons is RM3.90 n RM5 per each. of coursela, i choose the cheap one. i choose 2 chocolate n yellow one (and its mango quite sour) due to only have 3 flavor. but u know the exciting part, the SA there was really friendly n ask me either to eat there n when we paid, the SA gives 3 macaroons three for trial.

the SA gives me 2 green color(green tea) n pink (strawberry) for trial. actually at first i want to try the green color but after the SA told me green color for green tea, i was errkkk. tapi rasanya sedap rupanya coz its not taste of green tea at all n inti like peanut.

conclusionsnya, makan jarang2 bolehla der....aku pun nak try je kot.


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…