Skip to main content

love story



one of the love quotes that i love


sepanjang meniti hari tua (alamak, shida dh tua ke....tapi msh x sedar diri lagi kan), banyak tul kisah cinta yang aku tengok di sekeliling aku. maksu aku, tengok kawan2 punye love story. ada yang pelik, yang sedih, yang suka, yangx terjangkau dek akal pun ada.

ok, aku nak cerita kat cni 3 love story yang aku rasa boleh dijadikan panduan (aku punye love story pulak....errkkkk kalau korang nk blanje makan baru aku cer...hahaha)

1) kaki pukul - korang pernah ada pengalaman x ngan bf atau suami, atau ayah atau mana2 lelaki yang korang kenal kaki pukul. aku perasanla orang yang panas baran = kaki pukul = kaki mengongkong, betul x?

dulu masa aku belajar, aku ada satu kawan yg bf die kaki pukul. bukan pukul manja2 nieh, sepak, terajang n tampar dh macam benda tu dh jadi makanan harian, mcm gurau2 antara pasangan kekasih. sebab dh selalu kena pukul, kwn aku ni dh immune. die punye badan kesan lebam semua tu x ketara sangat walau memang sakittt.

semua dok cakap kat dia suruh clash ngan *jantan x guna* tueh tapi yelah sayang punye pasal, lautan api pun sanggup ku renangi (-___-). x salah kalau tu ur hubby (maksud aku suami yang sah) sebab korang kompem2 akn masuk syurga. tapi ini bf korang yang belum tentu kahwin.

tapi alhamdulillah my fren ni putus jugak tp sbb apa sbb bf die nieh curang (eh asal kalau lelaki panas baran nieh mesti pasang 2, 3). dan sekarang die dh selamat berkahwin dengan lelaki yang sgt baik (sebab lelaki ni kenal kejap terus masuk meminang).

other 2 stories , aku sambung esk ek...hikhik

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …