Monday, April 11, 2011

love story



one of the love quotes that i love


sepanjang meniti hari tua (alamak, shida dh tua ke....tapi msh x sedar diri lagi kan), banyak tul kisah cinta yang aku tengok di sekeliling aku. maksu aku, tengok kawan2 punye love story. ada yang pelik, yang sedih, yang suka, yangx terjangkau dek akal pun ada.

ok, aku nak cerita kat cni 3 love story yang aku rasa boleh dijadikan panduan (aku punye love story pulak....errkkkk kalau korang nk blanje makan baru aku cer...hahaha)

1) kaki pukul - korang pernah ada pengalaman x ngan bf atau suami, atau ayah atau mana2 lelaki yang korang kenal kaki pukul. aku perasanla orang yang panas baran = kaki pukul = kaki mengongkong, betul x?

dulu masa aku belajar, aku ada satu kawan yg bf die kaki pukul. bukan pukul manja2 nieh, sepak, terajang n tampar dh macam benda tu dh jadi makanan harian, mcm gurau2 antara pasangan kekasih. sebab dh selalu kena pukul, kwn aku ni dh immune. die punye badan kesan lebam semua tu x ketara sangat walau memang sakittt.

semua dok cakap kat dia suruh clash ngan *jantan x guna* tueh tapi yelah sayang punye pasal, lautan api pun sanggup ku renangi (-___-). x salah kalau tu ur hubby (maksud aku suami yang sah) sebab korang kompem2 akn masuk syurga. tapi ini bf korang yang belum tentu kahwin.

tapi alhamdulillah my fren ni putus jugak tp sbb apa sbb bf die nieh curang (eh asal kalau lelaki panas baran nieh mesti pasang 2, 3). dan sekarang die dh selamat berkahwin dengan lelaki yang sgt baik (sebab lelaki ni kenal kejap terus masuk meminang).

other 2 stories , aku sambung esk ek...hikhik

No comments: