Friday, April 22, 2011

berkawan biar seribu


sambung ayat aku nieh, berkasih biar satu. pandaiii pun kawan-kawan semua. bile kita start berkawan ye? kita start berkawan sejak dari kecil lagi kan, so aku akan kategorikan ikut zaman sekolah rendah, menengah, uni dan tempat kerja

sekolah rendah - ni bukan kawan yang satu sekolah ye sebab aku rasa kat sekolah aku xder kawan yang speacial pun, semua biasa-biasa je. cume yang bestnya aku ada kawan kat kawasan perumahan aku. kitaorang memang rapat dan bestnya umur sama dan mempunya hobi yang sama iaitu lompat tali. gile, aku dulu sangat obses ye ngan permainan ni.

balik dari sekolah dengan x mandi, x makan, buang baju pakai spender saja (kecik mana tau malu lagi kan) cepat-cepat keluar dan ajak geng-geng main lompat tali. aku kira terer la jugak tapi xderla terer sangat sebab aku kan kategori petite (malu nak cakap pendek) so kalau makin tinggi tali tu, heh berpeluh jugak nak lepas.

serious, aku rindu diorang syidah, zura, finie dan lina. tapi kitaorang terpisah sebab family aku pindah (x jauh pun ari situ) tapi menyebabkan hubungan kitaorang terputus terus. sekarang kalau jumpa pun hanya setakat bertanya khabar jelah

sekolah menengah - zaman ni budak-budak pakai telekung ngan plastik kat dalam sebab nak bagi nampak muncung (gle ah kalau ingat balik memang buruk gle rupa). kawan terbaik aku hanisah, afyfah, wani, aleza, anis, ibah, lin dan azura. tapi aku dulu kat sekolah jahat dowh (kantoi ngan mama aku). serious, aku x rasa pun aku jahat tapi ustazah n ustaz kat sekolah sana skema sangat kot...hehe

serius, aku beberapa kali kena denda walhal aku rasa kesalahan aku biasa-biasa jah, tapi biasalah budak tengah nak naik, semua nak carik pasal je kan. masa nilah, semua jerawat keluar dan rupa sangat menakutkan. masa ni aku xder bf sebab aku x reti pakwe-pakwe nieh tapi aku selalu temankan orang pegi dating....ehehe. kawan baik aku hanisah banyak pakwe...erkkk


aku dan dieya
ni adalah latest pic yang diambil, tu pun 2 tahun lepas (kot)

ning, shie, farah, asmat n me

suke gle pic nie

ira, ennie, farah n me
kenapa ye semua gambar kat wedding sebab masa nilah nak jumpa kawan-kawan lama
semua orang tggu weding aku, sila nyanyi lagi aku yang x laku-laku.... :P

uni (diploma) - time ni paling heaven dowh, serius, aku sangat happy time ni rasa nak ulang balik je pengalamn tu. aku rasa hidup aku kewl time tu. baru nak rasa stylo mylo nieh sebab ada duit (ptptn) tau joli je kan. kawan -kawan pulak memang satu kepala.

dieya, ernie, ijah, lin, shila, farah pauzi, farahim dan banyak lagilah. hidup aku pegi kelas je, library jangan harap la muka aku nak masuk (part 6 baru masuk library), aktiviti korikulum ke kolej ke apa ke jangan harapla nak join, yang aku tau balik kelas, tdo....hahaha. roommate aku dieya pun sama....ehehe.

masa ni dah start menggatal nak tengok lelaki -lelaki terhebat di pasaran (ehemmm, uhukhuk). banyak aktiviti yang kitaorang buat bersama, nak list pun banyak sangat...heh. paling best mestilah lepak kat food court berjam-jam macam xder kuliah...haha

nor, aku, lini, yam, yah

aku, aja

uni (degree)Bold- zaman paling boring sekali dalam hidup aku, haih sumpah kalau boleh diputarkan balik kenangan aku malas nak masuk uitm dungun nieh. bukan x suka tempat tu tapi aku rasa aku sangatla lone ranger n skema time nieh

kawan aku corn, ayu, yam, yah, nor dan dll memang ramai tapi we are not close. aku hanya paling suka time aku satu bilik ngan aja n jihah je. sem lain, boringgggg. uitm ni pulak skema betul bab berpakaian nieh, xleh pakai singkat-singkat (masa tu mana ada lagi bf shirt, loose shirt bagai nieh), so memang agak stress disitu sebab aku kena pakai baju yg sama je.....hehe.

aktiviti pulak tersangatla kureng. yang best tiap-tiap minggu ke pasar malam dungun (pasar malamnya sangat heaven ye).

aku, deqna

suhana, aku, aja, suzi

aku, alena n rene

tempat kerja - pun sama diorang datang dan pergi. kalau dah berenti kerja atau kerja berlainan tempat, susahla nak rapat lagi. suzita, suhana, aini, aja, arm, deqna, alena, rene antara kawan-kawan perempuan yang pernah rapat. kawan lelaki pulak semua macam ala-ala je.

friends come n go but the memory remain. i know im not a good friend but still i wanna thanks everyone of u. the only reason people hold onto memories so tight is because memories are the only things that dont change, when everybody else does.

2 comments:

Aja said...

tq shida....
i really happy having a fren like u...
u always make me smile & laugh. suprise tak jumpe hari tu? hehe...
anyway...i love u shida. ^__^

shidaidris said...

i love u too, haha. n thanks being my friend n pls dun married early than me...haha