Skip to main content

what's ur favorite fast food

ayam goreng mcd
mc chicken
ice lemon tea

the best drink ever

aku suke gle ayam A&W sebab x pedas mcm ayam McD
curly fries
conney dog
burger

aku rasa semua orang kena buat standing ovation dan salute abis pada orang yang mecipta fast food nieh. xkirela kfc ke, mcd ke, pizza, A&W dan banyak lagilah, sebab kalau nak list semua memang x tertype.

ok, dulu masa kecik-kecik abah aku selalu bawak aku, abang n adik -adikku pegi makan kat kfc di bandar kota bharu (dulu kitaorang agak mewah) sebulan sekali. masa tu seronok bukan main tau, bukannya seronok dapat makan ayam tapi sebab boleh main gelongsor kat kfc (-___-). sambil makan, mata dah jeling-jeling nak main mainan padahal gelongsor je pun...haih.

dah besar-besar ckit baru reti nak makan mc'd n pizza bagai nieh. itu makanan kategori mewahla bagi pelajar sekolah menengah macam aku nieh....hikhik. kalau dapat makan rasa macam orang kaya (-___-). sebab masa tu kewangan keluarga pun dh turun.

masa kat universiti pulak, lagila kalau xder benda nak makan, fast food la jawabnya apatah lagi kalau pegi shopping. fast food favorite mcd n kfc, pizza jarang-jarang, A&W pulak cawangan die x banyak kat kelantan. ada 1 je dulu.

korang pulak bagaimana? tapi dah besar-besar ni eh badan x besar pun tapi tua bangka fast food tu makan time teringin jelah. cth: arini teringin nak makan ayam, so pegilah beli walau KFC depan opis je, bila2 masa teringin boleh je makan.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…