Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2015

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …

nasi kerabu, nasi sup, western food dan nasi ulam yang sedak di kelate. SENGOTI SEDAK

Assalamualaikum semua,

Semoga pembaca bolg aku ni dipermudahkan segala urusan dan kaya berjaya di dunia dan akhirat.

Harini aku nak cerita topik yang best iaitu pasal makanan. atau lebih tepat lagi tempat makanan menarik di kelantan. ini adalah pandangan pribadi aku ye based on rasa, harga, servis dan tempat. aku seorang yang tak fussy bab makanan, bagi aku rasa tak perlu terlalu gempak asal servis cepat dan tempat sesuai untuk family, mmg akan jadi favorite aku.

since banyak sangat makanan menarik dan sedap di kelate nieh, aku bahagi ikut jenis-jenis makanan. haaa...rajin tak mak since ada orang request.


1) NASI KERABU

i) nasi kerabu azma

yang ni memang best dan favorite ramai. tapi azma punya nasi kerabu golok sebab tak ada tumis. kedai kat pasir pekan sebelah stesen minyak esso. aku dah baaaaaanyak kali makan since hari-hari memang lalu kat kedai tu dari office ke rumah. sampai dah muak...hahaha.

kedai dia sentiasa penuh orang, salah satu penyebab kenapa aku malas nak berhenti keda…