Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

kematangan seiring usia, memang bukan milik semua orang

cakkk, selamat pagi semua
gile kan aku update pukul 10 pagi as u know im not a morning person. but today i manage to wake up before 7am to jog.....waaaaaaaaa sangat banggan dengan diri sendiri. 
so, dengan gigihnya aku bersiap dan pegi jogging di taman jaya (taman paling dekat dengan rumah). buat satu pusingan lepas tu aerobik session. balik makan roti canai telur sekeping dan roti kosong sekeping dengan teh tarik, terbaik kannn (-_________-).
mood aku memang happy sambil hati berkira-kira nak buat lagi minggu depan. sebab memang sangat susah untuk aku bangun pagi dan jogging sebab tuntutan kerja yang x menentu 
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII















balik balik je ada orang buat taik kat aku. semua tau kan aku ada kedai kat bazaria pantai. so depan kedai tu kompemla parking aku dan aku siap letak kon kot kalau aku keluar dari parking sebab aku x nak orang parking depan kedai aku.
kalau korang nak tau semua kedai pun buat macam tu, aku ni cuma ambil 1 parking je, kalau kedai makan dia siap letak m…

MY FAMILY PART 1: abah aku

selamat pagi u olls
lately malas betul nak berblogging. no idea dan xder mood. xkan nak upload entry bodoh-bodoh je kan. nak jugak jadik macam hanis zalikha atau fatin liyana, jarang-jarang update tapi update entry yang membina. tapi sedar diri x sepandai diorang. dunia ni memang x adilkan dahle diorang cantik, otak pulak pandai, even penulisan pun tau jenis pandai. eh lari topik.
harini nak cerita tentang abah aku. aku jarang kan cerita tentang abah aku. ke x pernah? dalam gambar pun jarang upload kecuali gambar raya. aku ngan abah aku memang x rapat in fact bukan aku saja adik beradik yang lain pun sama. semua x rapat, semua dok rapat ngan mama aku je.
abah aku sejak aku kecik selalu x ada kat umah sebab kerja. kerja pulak jauh sebab selalu kena tendang sana-sini. dulu abah aku kerja kerajaan, pangkat agak tinggi jugaklah sebab tu mama aku nak (kahkah). tapi sebab abah aku ni jenis outspoken dan sokong pembangkang, dia kena tukar sana-sini.
abah aku fanatik pembangkang atau dengan …

pengantin disaster

selamat pag b2b semua, eh nak kahwin dah ke shida? bukanlah, tapi entry ni aku tujukan dekat bakal-bakal bride to be supaya x buat kesilapan yang sama (tapi ini hanyalah pandangan pribadi aku saja, lain orang kan lain taste)

korang ada tengok perkahwinan memey suhaiza dan ezlynn (kalau korang follow artis malaysia mesti korang kenalkan). dua-dua perkahwinan ditaja oleh rafflesia. aku paham kalau orang taja kita mesti teruja kan, yelah benda free kot dahle mahal sapa x teruja dek non.

TAPIIIII (baca dengan tegas dan lantang) kalau apa yang disponsor sangat x cantik dan x berbaloi, malah menyebabkan anda dicop pengantin paling buruk untuk apa terima semua sponsor tersebut? perkahwinan kan sesuatu yang indah yang akan dikenang setiap masa sepanjang hidup kita dan pasangan.

tapi kalau jadi macam bawah ni, serious terus jadi nightmare:


apa benda yang selalu kita dok peratikan pengantin, kalau pegi majlis kahwin, mesti punya (selalunya perempuan) yang sibuk nak jumpa pengantin kan....x yah…

strive to be happy

selamat pagi semua
lama aku x mencarut eh menulis di blog aku nieh, makin lama makin malas aku ni macam mana nak jadi macam redmummy...kehkeh. income 30k sebulan. 10 tahun lagi pun x pasti dapat ke x, adeihh
ok, topik kita malam ni (ahhh sudah kalau dah skema memang xboleh nak elak) agak serius sebab ianya agak personal. melibatkan hati, perasaan, keluarga dan pendirian.
korang pernah berdepan dengan situasi yang memaksa korang pillih antara keluarga dan kekasih? korang pernah berdepan dengan situasi yang mana korang terpaksa pilih hidup sendiri kesedihan atau hidup berdua kerunsingan. apalah ko merepek ni shida...haha
one of my close friend ada masalah. dan di sini aku nak mintak pendapat korang semua, kalau sudi sharelah pendapat di ruang komen. kawan aku ni dia couple cuuuuuukkkkkuuuuup lama, so korang boleh agak lah dengan kepanjangan ayat cukup tu, lebih dari 10 tahun. yelah dari sek men hingga sekarang dan kawan aku tu umur dah 30 tahun.
lelaki tu setia dengan dia sampai sekara…

WORDLESS WEDNESDAY : la tahzan

2011 vs 2012

selamat pagi semua
mata dah mengantuk, tapi tu la hati badan x bergerak-gerak lagi dari lappy. nak tdo dah sebab esok ingat lepas subuh nak pergi jogging.....ffuhhh gile ah, kalu aku berjaya bangun esok dan pegi jogging memang boleh masuk paper front page. hahaha. doakan aku ye semoga tercapai niat murniku itu.
aku x nak cerita panjang-panjang apa yang berlaku sebab ianya ibarat membuka pekung di dada. orang-orang tua selalu pesan "jangan buka pekung di dada, lainlah kalau dada anda tu six pack" eh. sebab ianya macam bercerita keburukan sendiri yang mana diri sendiri akan malu kannnn.
apa yang berlaku kat aku sekarang sama macam tahun lepas. awal tahun lepas, berlaku satu perkara yang snagat mengejutkan dan menyedihkan bagi aku. berhari hari aku menangis dan perkara buruk berlaku lagi pada awal tahun ni. betul2 awal tahun.
aku tau ALLAH x akan menguji umatnya dengan ujian yang x mampu umatnya terima. aku redha dengan ujian tersebut tapi aku x tau samada aku ikhlas atau tida…