Sunday, January 15, 2012

pengantin disaster

selamat pag b2b semua, eh nak kahwin dah ke shida? bukanlah, tapi entry ni aku tujukan dekat bakal-bakal bride to be supaya x buat kesilapan yang sama (tapi ini hanyalah pandangan pribadi aku saja, lain orang kan lain taste)

korang ada tengok perkahwinan memey suhaiza dan ezlynn (kalau korang follow artis malaysia mesti korang kenalkan). dua-dua perkahwinan ditaja oleh rafflesia. aku paham kalau orang taja kita mesti teruja kan, yelah benda free kot dahle mahal sapa x teruja dek non.

TAPIIIII (baca dengan tegas dan lantang) kalau apa yang disponsor sangat x cantik dan x berbaloi, malah menyebabkan anda dicop pengantin paling buruk untuk apa terima semua sponsor tersebut? perkahwinan kan sesuatu yang indah yang akan dikenang setiap masa sepanjang hidup kita dan pasangan.

tapi kalau jadi macam bawah ni, serious terus jadi nightmare:


apa benda yang selalu kita dok peratikan pengantin, kalau pegi majlis kahwin, mesti punya (selalunya perempuan) yang sibuk nak jumpa pengantin kan....x yah tipulah sebab nak tengok :

baju/dress: baju ni elemen yang paling penting dalam weding bagi aku. sebab kenapa, semua orang akan tengok dan fokus ko punya baju.


baju memey : serius, aku teruja mula-mula sebab diberitahu dibeli dengan vera wang (memangle vera wang x cipta, sebab baju ni dibeli siap di butiknya di hongkong) tapi sebagai reputasinya yang selalu buat artis hollywood punya baju, aku expect bajunya mestilah daboomm.

sekali kau. terkesima kejap. sangatle simple. langsung x mencerminkan vera wang, kalau vera tidak berwang aku percaya. nok, design macam tu mak pun boleh sketch.

baju ezlynn: katanya dijahit dari 3 designer (sapa, aku kurang pasti tapi local designer). pun sama, singkat macam baju memey. belakang panjang tapi depannya pendek. alahaii, 3 designer boleh buat baju macam tu je. sedihla, kalau betul nak taja kenapa x ambil je rizalman (my favorite designer).

aku nak tengok baju tu lama-lama pun menyampah.....eh lebih pulak ko nieh...haha


mekap/mua: mekap ni memang sangat penting untuk menaikkan seri pengantin dan dalam masa yang sama untuk menutup kekurangan diri.

mekap memey: bagi aku not bad, sebab cara dia mekap pun  natural dan lite-lite giteww. warna yang digunakan tak terang sangat, so aku memang suka mekap yang natural macam tu

mekap ezlynn: pertama kali aku tengok gambar ni dekat bn (beautuful nara) aku terkesima sebab tengok mekapnya. ya allah, apasal bercapuk sangat muka ko ezlynn, seious dah maca opera cina dah aku tengok. ko biar betul, xkan ko tak tengok muka ko kat cermin sebelum keluar.

muka ezlynn bagi aku memang sweet dan agak licin so kenapa nak mekap tebal dan paling kelakar, kaler muka dan leher/dada x sama. mua mana yang mekapkan ko nieh

aksesori (veil, tiara, rantai) : elemen ni pun penting ye bagi perempuan sebab dia akan membuatkan pengantin lebih outstanding dan menarik apabila dalam gambar





 bridesmaid : agak penting juga sebab ia akan cover kenervousan pengantin dan buatkan pengantin nampak comel, manakala dalam gambar jadi lebih happening.

bridesmaid memey : pakai dress singkat 4 orang. purple color

bridesmaid ezlynn: pakai dress singkat 4 orang, brown color. apa lagi nak cakap lebih kurang je semuanya.


aksesori (veil, tiara, rantai) : elemen ni pun penting ye bagi perempuan sebab dia akan membuatkan pengantin lebih outstanding dan menarik apabila dalam gambar

aksesori memey: serious, aku benci gila tengok dia punya tiara dan veil. tiara tu nampak macam besar gedabak, x sesuai dengan mukanya. dan veil tu serious macam murah gila dia punya material. macam chef wan bagitau, macam beli kain kat kamdar

nampak sangat memey terseksa pakai veil dan tiara tu (eh, aku pulak memandai, tuan badan senyum je).

aksesori ezlynn: nak cakap apa lagi, veil yang cukup panjang tapi gaun pengantin yang pendek. spoil gila. nasib baik dia x pakai tiara macam memey. tapi dua-dua pakai rantai yang agak sama. almaklumlah tajaan katanya. 


ni jelah, yang lain pasal pelamin, kek dan sebagainya aku x jumpa dia punya clear pics

3 comments:

Atiqah Adnan said...

eeei satu lagi tak langsung nampak macam islam punye perkahwinan.. ermm sedihh

shidaidris said...

memang sedih!!

Anonymous said...

SAH KES JELOUS!!!!!(BACA DENGAN LANTANG!)