Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2009

susahnye nk cari lelaki yg bleh dibuat suami

ada ke lelaki yg cool mcm johny depp

anda ada bf? dh berapa lama anda couple ngan bf anda? 6 bln, setahun, 5thn or 10 thn? anda pastike die akn jd suami anda? bkn org lain?..oohhh byknye soalan aku. ok, apa criteria plg penting utk seorang lelaki bergelar suami?

1) beriman...sshnye nk jmp skrg
2) kaya......harta sdr ke mak bapak?
3) hensem......xleh hensem sgt nati ramai nak
4) penyayang......kalau yg jenis suke binatang, penyayang kott
5) bertanggungjwb......hhmm, bleh pecaya ke?

mmg bykle ciri2 lelaki baik..letih nk senaraikan semua

sbb kenapa aku ckp mcm tue, sbb aku x pernah jumpa atau mgkin x berpeluang nk jmp ngan lelaki yg aku kagumi, yg apabila aku tgk die, aku akan kata dlm hati " lelaki ni kalau kawin akn jd suami n ayah yang baik". ssh aku nk jmp lelaki skrg yg ada ciri2 seorg suami n ayah yg baik. aku ada kenal seorg kwn, n i really adore him because he is a great man n wonderful hubby n responsible father. aku kenal isterinya, anknye n in fact aku rapat ngan diorang. b…

antara dua?

kenapa dlm hidup kite ni, kite kena pilih ye? aku nk dua2, yeee, aku tamak. aku nk dua2 supaya du2 happy n aku pun happy. kalau aku pilih st, st lg x happy n aku pun x happy. korang phm x apa yg aku ckp nieh? kalau x phm, buat2le phm ye.

cth, antara baju mng n skinny jeans zara? ok, senang je sbb benda. antara umah n kete? hhmmm, mestila kete kan kalau msh bujang sbb umah bleh sewa lg. ok, antara cinta n money? mana korang pilih? cube bgtau aku? xder cinta, x best jgk tp kalau xder duit, lg x best...haha

so, kalau anda berdepan ngan dua pilihan yg amat sukar dipilih, apa yg korang buat? pls, help me n explain with details

nasi tambah: i'm afraid of the reality that i have to face after this

help me

aku nk menangis sekarang...aku perlukan bahu untuk bersandar, perlukan telinga utk mendengar, perlukan mata utk berbicara dan perlukan hati utk memahami.......tp di mana semua orggg?

nasi tambah : saya amt sedih hari ni....

pd n melaka

meet my new bf


:)



tangga di melaka sgt unik



the fake tourist



lihatle dunia...kata ophie



abu n emak nye


gambar2 di umah ophie
thanx ophie..kenyang aku mkn buah



umah nenek abu
u rawk nenek...haha



aksi meriam buluh



ada org tu takut nk msk, sbbtakut xleh kuar...haha


haha...umo dh 27 tp br diberi kesempatan pegi ke pd n melaka (sgt kelakar rite), so last weekend my short vacation to pd n melaka. sgt best krn dpt merasai suasana kampung (mcmle umah aku tu bandar sgt)...cumenya sbb stay kat umah nenek abu n die punye umah still lagi papan n jarak rumah antara st sama lain , sgt dekat. sgt best sbb kalau raya mesti sgt meriaH...

lps tu dpt makan2 masakan kg yg dimasak oleh abu(thanx abu, ur cooking mmg tip top)n dpt makan buah-buahan tempatan...hehe. msm buahkan sekarang, so mmg puasle mkn durian n rambutan. tp ralat sbb x sempat tangkap gambar kat kota a famosa

nasi tambah: sape kata malaysia x best n menarik?aku sgt bangga jd anak malaysia , lainla sesetengah orang yg x mengaku ank jati malaysia, siap me…

fren....pls dun go

kawan datang dan pegi, br je nk rasa selesa ngn group ni, sorang2 bawak haluan msg2.

a) benu - smbg blaja di UNITEN
2) zetty - xleh renew contract n dpt keje kat menara celcom
3) dekna - akn pndh ke putrajaya utk jd trainer
4) kcy - akn pndh ke putrajaya utk jd trainer

akn rindu semua org yg dh pergi.....hukhuk

nasi tambah: nk cr kwn masa ceria senang kan, tp ms duka? aku pun x tau kwn yg sekarang nie an temankan aku x ms duka....

another celebration

benu muke mengantuk tp sggp bukak mata
sbb nk belanja
thanx benu cayam.....haha 4 the wish tru careline, so sweeeettt



thanx everyone for the cake



the crowd


oohh, arini aku rs baik hati so aku setuju utk open table , so stlh discuss kitaorg pegi murni kat ss2. tempat tu mmg hapening n mknn die pun bleh tahan. n x disangka diorang belikan aku st lg kek beserta ngan hadiah....hehe. sgt2 happy

p/s: special thanx to abu, zetty, anip, adi, hafiz, ophie, kcy, dekna, lin n bf, is, fify, kak lisa n all the tl yg sggp belikan kad walaupun kite sbnrnya x rapat sgt...

me freaking old today

always young at heart :P


yup, today is my birthday 13 JUNE 1982, freaking old rite. sepatutnya dh kawin, ada ank n kehidupan yg stabil n bahagia kan. patutla kalau setiap kali aku blk kg mamaku bising ble nk kawin? ank die nih bukannya x nk kawin tp msh lg x sesuai nk kawin sekarang. tahun depan, confirm kawin....haha

n for the first time in my life, ada org celebrate birthday aku even my family n my b pun xpernah belikan candle n kek. n upacara potong kek n tiup lilin ni mmg xpernah dibuat oleh aku, mesti semua rasa heran kan...yeah, i grow up with not practising this kind of ritual even though aku rs ianya best, so, thanx to all my fren, mmg rs nk nangis cumenya sbb terkantoi ngan diorang ms beli kek, trs x jd nangis n asyik gelak je...

nasi tambah: best kan kalau ada kwn2 atau org tersayang yg sentiasa mengingati hr2 penting kite walaupun hanya sekdar ucapan melalui sms. n aku amt bersykur msh lgi bernyawa dgn sihatnye ats kurniaan ALLAH n aku jgk bersykur ngan hidup aku sekarang

gambar terbaiiiik di cameron

sehingga jumpa lagi
di percutian seterusnya.....



third day



sesi gemukkan badan



rose valley



kalau bf anda nk bg bunga sejambak ngan duit 200
mana yg anda pilih?



bharat tea



ladang teh



on da way



x larat nk upload satu2, so cantumkan sj
n gmbr pun mmg bykk


ok, dh lama dh pegi cameron tp gambar br siap diedit sepenuhnya, gle busy aku mengalahkan menteri...so, dgn bantuan photoscape berjaya ku edit semua gmbr, time ksh ye photoscape memudahkan kerjaku. nk tdo nieh....byee

bangganya jadi ank putrajaya

luv putrajaya

ok, perasan x aku ni pen... n pegi pilih huruf yg slh
menyebabkan gmbr aku jd mcm tu....haha



gmbr ni bleh buat cover album kan



happy faces

taman botani, x smpt nk explore sbb hujan



pasangan bahagia....huhu



aksi panas kitaorang

credit tu abang bangla, pandai abg amik gambar



plg suke gmbr ni...credit to zetty





ok, sbb ni blog aku kenale muke aku lebih ckit




gambar pertama mestila poyo kan...huhu

enjoy the pic kay even gmbr x cantik sgt coz i xder nikon d60


yes...jalan2 lagi. skrg ni lgsg x lekat kat umah, kalau mcm ni perangai aku kat kelate, mmg kena bambu la ngan mama n abah aku. atau mungkin die akn kuncik aku dr umah n x bg keluar lgsg....so, smlm abu bg idea pegi putrajaya, so alang2 dh lama x pegi n sblm ni aku pegi pun ats urusan kerja, atau ngan kata lainnya aku agk jakun la ngan putrajaya nieh.....

semua org on n ikut je cadangan abu yg sentiasa bernas bab2 jalan2 nieh n motif utama g sana ialah jalan2 n amik gambar. pastu pegi alamanda (pertama kali ku pergi). mmg trip yg sgt …

last nite, i was cried

last nite, i berpeluang tgk tv (jrg2 dpt peluang mcm nie dsbbkan kesibukanku memenuhi undangan kwn2 yg ajk lepak luar)...haha. yelah, sejak aku keje kat celcom nieh..mmg selalu busy, busy tgk wayang, busy ngan event2 dr tmpt keje, busy pk nk g holiday mana...busy yg mengabiskan duit aku jee. so, smlm aku tgk scary movie 4 (x sangka lak citer scary movie lps kat tv3, citer tu kan peuh ngan unsur seks n jn citer yg merepek). tp aku suke gak tgk sbb kelakar nk mati....

lps tu kat hallmark, aku tgk citer 10.5 apocalypse. gle, best amat citer tu.mula2 x nk tgk sbb dh ngantuk, n citer tu plk 3 jam. tp sbb best aku thn gak mataku. ok, citer die ttg gempa bumi yg berlaku kat america. gempa bumi pertama n kedua telah mengorbankan berjuta nyawa n diorang nk stop gempa bumi yg ketiga. gempa bumi ni kalau berlaku akn menyebabkan 50 juta nyawa melayang n satu los angelas akn musnah. so one of the heroine yg bgku sgt pndai or terlebih pandai dr hill, cdgkan supaya bom nuklear ditanam di 5 tmpt supay…

geng meletop x meletop daa

aku



walaupun kalah tp ttp happy


gaya yg sama dr zetty



meletop gang



ok, aku yg kecik ke atau sblh aku nieh bsr sgt



aku benci baju mcm nie, mesti bsr utk aku



before the game


auni, me n alena


arini aku ada bowling tournament...mmg sgt teruja nk main n my group mmg nk msk final tp apakan daya we all kalah beberapa mata sj...sgt sedey. abu n zeti org penting n kepercayaan disbbkan nervous terus x perform mcm biasa. selalunya mata utk one game diorang bley kumpul 150 keats, tp td hanya 100 ckit2 je..

permainan aku mcm biasala hampeh, first game 88, okla kan. tp selalunya aku first game ok, next game mesti out n second game aku 54 sj....mcm jshdhschfsdt. sgt x puas hati, rs nk main semula je

nasi tambah: so, group aku bukan menang bergaya tp menang gaya....haha