Skip to main content

bangganya jadi ank putrajaya


luv putrajaya

ok, perasan x aku ni pen... n pegi pilih huruf yg slh
menyebabkan gmbr aku jd mcm tu....haha



gmbr ni bleh buat cover album kan



happy faces

taman botani, x smpt nk explore sbb hujan



pasangan bahagia....huhu



aksi panas kitaorang

credit tu abang bangla, pandai abg amik gambar



plg suke gmbr ni...credit to zetty





ok, sbb ni blog aku kenale muke aku lebih ckit




gambar pertama mestila poyo kan...huhu

enjoy the pic kay even gmbr x cantik sgt coz i xder nikon d60


yes...jalan2 lagi. skrg ni lgsg x lekat kat umah, kalau mcm ni perangai aku kat kelate, mmg kena bambu la ngan mama n abah aku. atau mungkin die akn kuncik aku dr umah n x bg keluar lgsg....so, smlm abu bg idea pegi putrajaya, so alang2 dh lama x pegi n sblm ni aku pegi pun ats urusan kerja, atau ngan kata lainnya aku agk jakun la ngan putrajaya nieh.....

semua org on n ikut je cadangan abu yg sentiasa bernas bab2 jalan2 nieh n motif utama g sana ialah jalan2 n amik gambar. pastu pegi alamanda (pertama kali ku pergi). mmg trip yg sgt fun n happening. walaupun zety memakai short yg sgt pendek n membuatkan makcik2 yg pakai tdg labuh pandang semacam je n benu yg kepanasan sbb pakai kemeja hitam n dekna n abu yg tengah menganyam bahagia sekarang

nasi tambah: putrajaya macam satu bandar yg sgt futuristik n canggih as compared ngan tempat lain. so, mmg bangga kerana malaysia ada gak bandar yg cantik mcm tue sbb tempat tu mmg bleh dijadikan pusat tarikan pelancong asing atau penduduk tempatan yg bleh berpura2 mcm pelancoung asing n amik gambar lebih byk dr pelancong asing

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…