Skip to main content

antara dua?

kenapa dlm hidup kite ni, kite kena pilih ye? aku nk dua2, yeee, aku tamak. aku nk dua2 supaya du2 happy n aku pun happy. kalau aku pilih st, st lg x happy n aku pun x happy. korang phm x apa yg aku ckp nieh? kalau x phm, buat2le phm ye.

cth, antara baju mng n skinny jeans zara? ok, senang je sbb benda. antara umah n kete? hhmmm, mestila kete kan kalau msh bujang sbb umah bleh sewa lg. ok, antara cinta n money? mana korang pilih? cube bgtau aku? xder cinta, x best jgk tp kalau xder duit, lg x best...haha

so, kalau anda berdepan ngan dua pilihan yg amat sukar dipilih, apa yg korang buat? pls, help me n explain with details

nasi tambah: i'm afraid of the reality that i have to face after this

Comments

oit antara dua?? hmmmmm cinta dah money?? dua2 pun boleh kalau kita nk...its related to each other and if we have these to things its will completed our life..

just ingat gini la mckecik, duit boleh dicari cinta pun boleh tp utk tak semestinya jumpa hk betul2 kita nk...soooo kalau bnyk duit pun cinta takdok hidup pun dok bermakna tp kalau ader cinta duit boleh cari sama2 n mesti ada rezeki kita d mana2....soooo pikir la sendiri ye wahai mc kecik...pajg lebo dah aku bg ceramah ni...hahhahhaha
shida petite said…
thanx nur, tp ni bknnye cinta n money. kalau cinta n money, aku xler risau sgtt! tp ni cinta n ? lbh bsr dr duit, itu yg aku rs sgt confuse
Bagi Aja lah kan Shida, ketepikan dulu cinta. Sebab cinta boleh memakan diri. Dapatkan ape yg Shida nak. Kalau cinta itu kuat dan teguh, ia pasti datang kembali pada Shida tak kira apa pun.
hhmmm....thanx aja. shida perlukan semangat yg betul2 kuat skrg
y i en j r said…
you can have both (^_^)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …