Skip to main content

antara dua?

kenapa dlm hidup kite ni, kite kena pilih ye? aku nk dua2, yeee, aku tamak. aku nk dua2 supaya du2 happy n aku pun happy. kalau aku pilih st, st lg x happy n aku pun x happy. korang phm x apa yg aku ckp nieh? kalau x phm, buat2le phm ye.

cth, antara baju mng n skinny jeans zara? ok, senang je sbb benda. antara umah n kete? hhmmm, mestila kete kan kalau msh bujang sbb umah bleh sewa lg. ok, antara cinta n money? mana korang pilih? cube bgtau aku? xder cinta, x best jgk tp kalau xder duit, lg x best...haha

so, kalau anda berdepan ngan dua pilihan yg amat sukar dipilih, apa yg korang buat? pls, help me n explain with details

nasi tambah: i'm afraid of the reality that i have to face after this

Comments

oit antara dua?? hmmmmm cinta dah money?? dua2 pun boleh kalau kita nk...its related to each other and if we have these to things its will completed our life..

just ingat gini la mckecik, duit boleh dicari cinta pun boleh tp utk tak semestinya jumpa hk betul2 kita nk...soooo kalau bnyk duit pun cinta takdok hidup pun dok bermakna tp kalau ader cinta duit boleh cari sama2 n mesti ada rezeki kita d mana2....soooo pikir la sendiri ye wahai mc kecik...pajg lebo dah aku bg ceramah ni...hahhahhaha
shida petite said…
thanx nur, tp ni bknnye cinta n money. kalau cinta n money, aku xler risau sgtt! tp ni cinta n ? lbh bsr dr duit, itu yg aku rs sgt confuse
Bagi Aja lah kan Shida, ketepikan dulu cinta. Sebab cinta boleh memakan diri. Dapatkan ape yg Shida nak. Kalau cinta itu kuat dan teguh, ia pasti datang kembali pada Shida tak kira apa pun.
hhmmm....thanx aja. shida perlukan semangat yg betul2 kuat skrg
y i en j r said…
you can have both (^_^)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.