Skip to main content

last nite, i was cried

last nite, i berpeluang tgk tv (jrg2 dpt peluang mcm nie dsbbkan kesibukanku memenuhi undangan kwn2 yg ajk lepak luar)...haha. yelah, sejak aku keje kat celcom nieh..mmg selalu busy, busy tgk wayang, busy ngan event2 dr tmpt keje, busy pk nk g holiday mana...busy yg mengabiskan duit aku jee. so, smlm aku tgk scary movie 4 (x sangka lak citer scary movie lps kat tv3, citer tu kan peuh ngan unsur seks n jn citer yg merepek). tp aku suke gak tgk sbb kelakar nk mati....

lps tu kat hallmark, aku tgk citer 10.5 apocalypse. gle, best amat citer tu.mula2 x nk tgk sbb dh ngantuk, n citer tu plk 3 jam. tp sbb best aku thn gak mataku. ok, citer die ttg gempa bumi yg berlaku kat america. gempa bumi pertama n kedua telah mengorbankan berjuta nyawa n diorang nk stop gempa bumi yg ketiga. gempa bumi ni kalau berlaku akn menyebabkan 50 juta nyawa melayang n satu los angelas akn musnah. so one of the heroine yg bgku sgt pndai or terlebih pandai dr hill, cdgkan supaya bom nuklear ditanam di 5 tmpt supaya blh menyebbkan gempa bumi tersebut tersasar. so, 4 bom berjaya ditanam tp bom ke5 x ditanam dlm lubang yg sepatutnya. nk tau apa jd ia ibarat tempat korang terbelah dua n di tgh2nye lautan. sgt2 ngeri n spnjg citer ni aku menangis disbbkan touching...huhu

melihatkan citer nie, terus aku rs seram-sejuk sbb terbygkan akhirat nanti n terbayangkan tsumani yg berlaku di acheh. fuuhhhhh, harap ianya x berlaku lg

p/s: kalau kite tau kematian akn menghampiri, semua org pun akn berubah jd baik kan, tdk bergaduh hanya bnd yang remeh temeh, menghargai org di sekeliling kite, cuba berbuat baik kpd semua org sebaik yg boleh n yg lebih penting kita akn mendekatkan diri kpd YANG MAHA ESA...

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.