Skip to main content

last nite, i was cried

last nite, i berpeluang tgk tv (jrg2 dpt peluang mcm nie dsbbkan kesibukanku memenuhi undangan kwn2 yg ajk lepak luar)...haha. yelah, sejak aku keje kat celcom nieh..mmg selalu busy, busy tgk wayang, busy ngan event2 dr tmpt keje, busy pk nk g holiday mana...busy yg mengabiskan duit aku jee. so, smlm aku tgk scary movie 4 (x sangka lak citer scary movie lps kat tv3, citer tu kan peuh ngan unsur seks n jn citer yg merepek). tp aku suke gak tgk sbb kelakar nk mati....

lps tu kat hallmark, aku tgk citer 10.5 apocalypse. gle, best amat citer tu.mula2 x nk tgk sbb dh ngantuk, n citer tu plk 3 jam. tp sbb best aku thn gak mataku. ok, citer die ttg gempa bumi yg berlaku kat america. gempa bumi pertama n kedua telah mengorbankan berjuta nyawa n diorang nk stop gempa bumi yg ketiga. gempa bumi ni kalau berlaku akn menyebabkan 50 juta nyawa melayang n satu los angelas akn musnah. so one of the heroine yg bgku sgt pndai or terlebih pandai dr hill, cdgkan supaya bom nuklear ditanam di 5 tmpt supaya blh menyebbkan gempa bumi tersebut tersasar. so, 4 bom berjaya ditanam tp bom ke5 x ditanam dlm lubang yg sepatutnya. nk tau apa jd ia ibarat tempat korang terbelah dua n di tgh2nye lautan. sgt2 ngeri n spnjg citer ni aku menangis disbbkan touching...huhu

melihatkan citer nie, terus aku rs seram-sejuk sbb terbygkan akhirat nanti n terbayangkan tsumani yg berlaku di acheh. fuuhhhhh, harap ianya x berlaku lg

p/s: kalau kite tau kematian akn menghampiri, semua org pun akn berubah jd baik kan, tdk bergaduh hanya bnd yang remeh temeh, menghargai org di sekeliling kite, cuba berbuat baik kpd semua org sebaik yg boleh n yg lebih penting kita akn mendekatkan diri kpd YANG MAHA ESA...

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …