Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

food trending

hello everyone


how's your raya celebration. mine, sangat sedih since aku x balik kg. keje dan keje, haih, orang kata setiap manusia memang kena berkorban kan x kira banyak atau sikit sebab dari pengorbanan datangnya kejayaan, hamboiihh. inysa ALLAH.
kat sini memang x nak cerita pasal raya, nak cerita pasal trend. bukan baju saja ada trend tau, makanan pun ada. kalau baju, sekarang orang dok gila peplum, dari baju kurung kepada baju jalan-jalan atau baju kahwin semua nak peplum design.
kalau makanan pulak.......haaaaaaaaaaaa, xkan x tau. kita imbas semula
1) macaroon - sana-sini dok citer, aku mula-mula menatang apalah macaroon tu, ingatkan macaroni...kehkeh. tapi rupanya die jenis ala-ala dessert yang manis giteww. pendapat aku, makan jarang-jarang bolehlah, sebab manis dan harga boleh tahan mahal
nampak macam sedap kan. teringin nak makan macaroon kat london, ala apa pulak nama dia.....semua bgtau best

2) pavlova - aku ingat pavlova ni sejenis cake, like normal cake tapi dia pun …

HUGE DISCOUNT FOR CASIO WATCH

Selamat malam perempuan comel dan lelaki hensem,

Malam ni sebab aku bermurah hati (cheewaahh) dan sebab raya haji dan sebab aku nak semua orang yang sebelum ni x dapat beli sebab kekurangan modal *aku paham*, harini aku nak bagi DISCOUNT BESAR-BESARAN untuk sesiapa yang berminat membeli jam casio.



Casio 2  Model AQ230A



dannn




paling best aku akan bagi discount hebat pada jam silver untuk gambar di bawah.  TAPI untuk jam 4 jenis kaler silver yang di bawah saja. kalau untuk gold yang 3 di atas, okeh
alhamdulillah, hari ni ada lagi yang beli 2 bijik casio 9 kaler gold (maaf, kaler gold x der discount buat masa sekarang tapi silver ada :)).
jadi, jika anda x nak dalam kerugian, beli sekarang. sila email aku di jarumbenang3@gmail.com nak bbm and whatsapp pun boleh tapi email dulu, nati aku add, okeh.
p/s: tadi kan pegi mid valley, kebanyakan perempuan yang stylo dan comel (melayu dan chinese) pakai jam casio....hewhew

WORDY WEDNESDAY: TRW ranking

Ranking 7 Pasukan Kelab Asia Tenggara (Ranking Dunia) :

1. Chonburi FC (132) - THA
2. Kelantan FA (142) - MAS
3. Buriram United (165) - THA
4. Muang Thong United (246) - THA
5. Home United (332) - SIN
6. Tampines Rovers (339) - SIN
7. Terengganu (390) - MAS

Sumber : Info BolaSepak Malaysia | Admin -NH-

Ranking 13 Pasukan Kelab Asia (Ranking Dunia) :

1. Ulsan Hyundai Horangi FC (49) - KOR
2. CB Jeonbuk Hyundai Motors (62) - KOR
3. Kahiwa Reysol (82) - JPN
4. FC Pohang Steelers (88) - KOR
5. Esteghlal FC Tehran (95) - IRN
6. Al-Hilal FC Riyadh (104) - SAUDI ARABIA
7. Al-Ittihad Club Jeddah (114) - SAUDI ARABIA
8. Tokyo FC (118) - JPN
9. FM Sepahan Isfahan (124) - IRN
10. Chonburi FC (132) - THA
11. Nagoya Grampus (137) - JPN
12. Kelantan FA (142) - MAS
13. Al-Ittifaq Dammam (147) - SAUDI ARABIA

Sumber : Info BolaSepak Malaysia | Admin -NH-

nasi tambah: yang dalam kurungan, ranking dunia . :)

when people trying to bring u down, it means u are ABOVE them

1- pada awal musim, Kelantan mensasarkan 4 piala, iaitu Piala Sumbangsih, Piala FA, Liga Super, dan Piala Malaysia
- ramai penyokong luar mencemuh, dan tidak faham apa itu "sasaran", malah mengatakan jangan bermimpi satu piala pun. ternyata Kelantan membuktikan kejayaan mereka, apabila merangkul 3 piala dari 4 sasaran, malah hanya 2 pasukan sahaja didalam liga Malaysia yang pernah merangkul kejuaran treble liga super, Piala FA dan Piala Malaysia iaitu Kedah dan Kelantan (selangor hanya menang treble liga premier, piala fa dan piala malaysia, bukan liga super)
2- Kelantan juga mensasarkan rekod tanpa kalah liga, sekali lagi penyokong luar mengkritik sasaran dan impian kelantan itu.
- Kelantan hanya kalah 2 kali dalam liga super, malah rekod tanpa kalah di stadium sendiri tidak tercalar, walaupun beraksi di pentas asia iaitu AFC cup.
3-sebilangan wartawan mengkritik kelantan dengan bias, termasuk mengatakan kelantan "merangkak" di pentas AFC. ternyata pernyataan itu m…

TRW x hebat cuma kami menang 3 piala saja tahun ni

Assamualaikum awok-awok kita terr,
I'm still smiling until today. setiap kali dengar radio pasal sukan, senyum, baca berita sukan, senyum. harini, semua paper aku baca tapi aku baca bab sukan jah, walau semua article hampir sama tapi tetap nak baca sebab teruja....hehehe.
rasa bangga dan gembira yang x mampu digambarkan, rasa nak nangis pun ada....hahaha *hover kan mak*. semalam, Kelantan menang Piala Malaysia dah macam sentimen kenegerian sampaikan banyak yang aku baca status, lagi suka Singapore menang dari Kelantan. ada pulak, x kira saper pun menang asal bukan Kelantan. ada pulak benci kat penyokong Kelantan, siap cakap penyokong kelantan terburuk.
Ada orang siap bgtau 'nasib baik kelantan menang, kalau x stadium kena bakar lagi'. nak tergelak aku baca, kalau macam tu, tiap tahun bagilah kelantan menang, mudah kerja kami. treble tiap-tiap tahun....kekeke
petikan dari seseorang, kalau orang sakit hati kelantan menang " ya,ya betul.....team kawe meme tok kuat, tp A…

Tak suka Kelantan ? Go ahead, janji kami menang. Alhamdulillah

selamat malam u olls,

mula-mula kito tengok gambar dulu deh







aku sakit tekak ni sebab banyak sangat menjerit malam ni, gilalah memang terbaik game malam ni. dua-dua team malam ni memang hebat. TRW hebat, ATM hebat. aku tau ramai x puas hati dan berbulu dengan kelate malam ni sebab asyik-asyik kelantan je menang kann.
aku pun x tau kenapa semua orang x suka kelantan. sedangkan kitaorang main bagus apa. walau semua orang kata yg kitaorang xkan menang sebab ketiadaaan farhan dan ghaddar, tapi kami buktikan TRW ialah pasukan terbaik. walau kehilangan 2 pemain hebat tapi kami masih lagi berbisa
game malam ni memang panas. panas hati, panas badan. panas hati sebab tengok referee yang x adil, tak putus-putus bagi free kick kat ATM. ada x sesiapa kira berapa free kick ATM, sebab aku rasa memang banyak compared to kelantan.
yang bestnya game malam ni, gol demi gol. mula-mula gol pertama dari Mat yo pada masa pertama, lepas tu masa kedua dari Rizal. dan x sampai 2 minit, gol ketiga dari mat yo l…

BEWARE : BITCHY PHOTOG

Namanya Syd Charice. Nama sebenar macha ni Siti Rahmah Bin Abdullah.

Photographer penipu, dah banyak ambil duit orang.

so, sapa-sapa yang nak ambik khidmat photog, please sebelum ambik tu korang google dulu nama OP korang especially for b2b, kalau x naya korang. menangis x berlagu nanti masa kahwin.


sila baca entry ini, kalau nak lagi banyak maklumat google je nama perempuan ni.

http://ladysyazza.blogspot.com/2011/12/beware-photographer-penipu.html

ini

http://its-you-and-me-4ever.blogspot.com/2011/12/siti-rahmah-binti-abdullah-aka-syd.html

ini

http://curv3r.blogspot.com/2011/11/indahkarya-production-suck.html


sekian, pesanan khidmat masyarakat dari saya, puan shida

GOOOD NEWS FOR CASIO LOVER

Selamat malam dan juga selamat pagi u olls,

Korang tau kan aku ada jual jam casio so aku nak bgtau good news kat korang semua yang sekarang


yang sekarang ni


yang sekarang niiii


ok gedik,


i'm giving


1) DISCOUNT ON THE POSTAGE FEE
2) SPECIAL PRICE FOR THE SELECTED ITEM AND FOR NOT FUSSY CUSTOMER
3) BUY 2 AND ABOVE WILL GET MORE DISCOUNT
4) VALID FROM (18/10/2012 UNTIL 31/10/2012)

cepat anak-anak semua, apa tunggu lagi...hehe. boleh beraya dengan jam baru :)
sesungguhnya mereka yang tidak merebut peluang ini ialah golongan yang rugi...hahaha


MOVIE TIME : taken 2 and taken, which one better?

Hello and good night everyone,

saper sini pernah tengok taken, korang tau x dah ada taken 2. apppaaaaa x tau.....loserrr...hahaha.
Ewahhh, kemain ko shida kan. ok, aku start ngan movie yang memang aku excited gila nak tengok, since aku tengok dia punya poster kat GSC Mid last few months, aku start counting day by day. ko mampu, masa aku tengok poster taken 2 aku melompat-lompat gembira sebab aku suka gila taken.
serious, taken ialah salah satu movie yang aku boleh tengok berulang kali tanpa rasa jemu. saper yang x pernah tengok taken, please spend your time and watch it. its really an interesting movie for me since dia ada semua laugh, love, saspen, family bonding...eh semualah. ko akan jadi nak tengok dan makin nak tengok.
ianya best sebab cerita tu tunjuk kehebatan seorang ayah yang memang bijak dan berani sebab dia bekas ejen rahsia *liam neeson* nak menyelamatkan anaknya yang memang comel *maggie grace* daripada dijadikan pelacur. 
korang bayangkan, dia perlu mencari anaknya dalam…

TRW.....u really made my day

Assalamualaikum awok-awok semua terr,
korang tengok x Piala Malaysia. semalam game separuh akhir antara ATM vs Lions, malam ni pulak antara Kelantan vs Selangor.

game malam ni antara Kelantan vs Selangor atau antara TRW vs TRG. memang game yang best sebab kedua-dua pasukan saling serang-menyerang. bila bola depan gol selangor, kemain aku bertempik, bila bola depan gol kelantan, kemain tutp mata.

banyak percubaan bahaya yang dibuat oleh TRW dari Indra dan Mat Yo tapi sayang ada yang dapat ditempis oleh keeper Selangor dan ada jugak yang hanya sipi keluar dari gol. macam bola Indra, sipi je dari tiang gol, bola Mat Yo pulakbolanya  rendah sangat sepatutnya dia buat bola cip macam Ghaddar buat.

Dan sekali lagi Ghaddar menjadi hero dengan menyumbat gol yang mana mematahkan semangat Selangor sebab kalau nak menang, Selangor kena sumbat 3 gol which is considered impossible since game hanya tinggal 10 minit.

10 minit terakhir Kapten Marvel (Piya) masuk dan dapat free kick. Piya sumbat free …

CASIO WATCH FOR SELL

NEW ENTRY, SILA BACA DI BAWAH

casio watch for sell
hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku suka jam yang unik dan stylo supaya nanti kalu pakai, orang dok jeling-jeling jam kita. apakah? so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio dulu sbb casio ni mmg best, stylo, ringan, selesa dan paling penting affordable.
 banyak aku survey kat luar, harga dia memang kelakar. ada yang jual jam casio calculator sampai 300++, ada yang jual 200++, casio basic yang adik aku pakai sofia (yg macam hazama pakai) pun ada yang jual dengan harga yang ridiculous
so, aku nak bantu korang supaya boleh beli jam dengan harga yang sangaaatttt istimewa  sebab harga yang aku jual memang mampu milik, 
 jenama casio ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, am…

my joker

selamat malam u olls,

korang tau x laki mak memang seorang tukang lawak, kat mana-mana,dengan saper dan situasi apa pun boleh buat lawak. kalau nak ambik gambar kemain payah sebab mesti dia buat memek muka ntah apa-apa.
contoh, kalau kat rumah: laki mak dok khusyuk tengok citer, mak pun sibuk kacau dia, dia mesti marah dan x berapa nak layan. aku pun marah ah dan tanya samada dia sayang program tv tu lagi dari aku, dan dia kompem akan jawab ya, kelakar kan  (-___-).
contoh, kalau tengah lintas jalan: dia akan jalan laju-laju dan bgtau ada kereta datang. aku cakap kenapa tinggal aku, dia cakap kalau kena langgar, biar aku sorang je kena, nice kan (-____-)
contoh masa dalam kereta: conversation ni baru je berlaku tadi. dia tanya aku what if kalau aku balik dari kerja lewat pagi, tiba-tiba kat tepi jalan ada perempuan tahan kereta aku. aku cakap aku x akan berenti. fine. dia tanya aku lagi kalau perempuan tu pakai baju putih dan pegang anak tahan aku, aku cakap aku x akan berenti. ok fine d…