Skip to main content

WORDY WEDNESDAY: TRW ranking

Ranking 7 Pasukan Kelab Asia Tenggara (Ranking Dunia) :

1. Chonburi FC (132) - THA
2. Kelantan FA (142) - MAS
3. Buriram United (165) - THA
4. Muang Thong United (246) - THA
5. Home United (332) - SIN
6. Tampines Rovers (339) - SIN
7. Terengganu (390) - MAS

Sumber : Info BolaSepak Malaysia | Admin -NH-

Ranking 13 Pasukan Kelab Asia (Ranking Dunia) :

1. Ulsan Hyundai Horangi FC (49) - KOR
2. CB Jeonbuk Hyundai Motors (62) - KOR
3. Kahiwa Reysol (82) - JPN
4. FC Pohang Steelers (88) - KOR
5. Esteghlal FC Tehran (95) - IRN
6. Al-Hilal FC Riyadh (104) - SAUDI ARABIA
7. Al-Ittihad Club Jeddah (114) - SAUDI ARABIA
8. Tokyo FC (118) - JPN
9. FM Sepahan Isfahan (124) - IRN
10. Chonburi FC (132) - THA
11. Nagoya Grampus (137) - JPN
12. Kelantan FA (142) - MAS
13. Al-Ittifaq Dammam (147) - SAUDI ARABIA

Sumber : Info BolaSepak Malaysia | Admin -NH-


nasi tambah: yang dalam kurungan, ranking dunia . :)

Comments

Anonymous said…
Udah2 la tu... aku org kelantan juga.. xdala excited mcm ni skali... rilek2 sudah.. nanti bila kalah masing2 senyap.. xkemana pun bolasepak malaysia ni..
Shida Idris said…
pathetic, ooppss! at least letak nama okeh

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…