Saturday, October 13, 2012

TRW.....u really made my day




Assalamualaikum awok-awok semua terr,

korang tengok x Piala Malaysia. semalam game separuh akhir antara ATM vs Lions, malam ni pulak antara Kelantan vs Selangor.

game malam ni antara Kelantan vs Selangor atau antara TRW vs TRG. memang game yang best sebab kedua-dua pasukan saling serang-menyerang. bila bola depan gol selangor, kemain aku bertempik, bila bola depan gol kelantan, kemain tutp mata.

banyak percubaan bahaya yang dibuat oleh TRW dari Indra dan Mat Yo tapi sayang ada yang dapat ditempis oleh keeper Selangor dan ada jugak yang hanya sipi keluar dari gol. macam bola Indra, sipi je dari tiang gol, bola Mat Yo pulakbolanya  rendah sangat sepatutnya dia buat bola cip macam Ghaddar buat.

Dan sekali lagi Ghaddar menjadi hero dengan menyumbat gol yang mana mematahkan semangat Selangor sebab kalau nak menang, Selangor kena sumbat 3 gol which is considered impossible since game hanya tinggal 10 minit.

10 minit terakhir Kapten Marvel (Piya) masuk dan dapat free kick. Piya sumbat free kick tu dengan begitu bergaya, dan paling best dia bukak baju sampil tunjuk *Ajihs Nasi Lemak*.....kehkeh. sempat lagi promote kedai ayah dia.

Tapi ada perkhabaran buruk since 2 tunggak utama, Farhan dan Ghaddar xleh masuk final since dah dapat 2 kad kuning. memang akan terasa tapi aku yakin TRW masih lagi berpotensi menang untuk final.

Akhir kata, tiada kata dan perasaan yang mampu diucapkan betapa bangganya dan bahagianya aku sbg rakyat Kelantan. aku ngan hubby siap seram sejuk kot badan dan tangan sebab terlalu berdebar.

aku rasa masa nak ambik SPM pun x seram sejuk macam nieh.....kehkeh.

HIDUP TRW
SELAMANYA TRW
GOMO KELATE GOMO

No comments: