Skip to main content

TRW.....u really made my day




Assalamualaikum awok-awok semua terr,

korang tengok x Piala Malaysia. semalam game separuh akhir antara ATM vs Lions, malam ni pulak antara Kelantan vs Selangor.

game malam ni antara Kelantan vs Selangor atau antara TRW vs TRG. memang game yang best sebab kedua-dua pasukan saling serang-menyerang. bila bola depan gol selangor, kemain aku bertempik, bila bola depan gol kelantan, kemain tutp mata.

banyak percubaan bahaya yang dibuat oleh TRW dari Indra dan Mat Yo tapi sayang ada yang dapat ditempis oleh keeper Selangor dan ada jugak yang hanya sipi keluar dari gol. macam bola Indra, sipi je dari tiang gol, bola Mat Yo pulakbolanya  rendah sangat sepatutnya dia buat bola cip macam Ghaddar buat.

Dan sekali lagi Ghaddar menjadi hero dengan menyumbat gol yang mana mematahkan semangat Selangor sebab kalau nak menang, Selangor kena sumbat 3 gol which is considered impossible since game hanya tinggal 10 minit.

10 minit terakhir Kapten Marvel (Piya) masuk dan dapat free kick. Piya sumbat free kick tu dengan begitu bergaya, dan paling best dia bukak baju sampil tunjuk *Ajihs Nasi Lemak*.....kehkeh. sempat lagi promote kedai ayah dia.

Tapi ada perkhabaran buruk since 2 tunggak utama, Farhan dan Ghaddar xleh masuk final since dah dapat 2 kad kuning. memang akan terasa tapi aku yakin TRW masih lagi berpotensi menang untuk final.

Akhir kata, tiada kata dan perasaan yang mampu diucapkan betapa bangganya dan bahagianya aku sbg rakyat Kelantan. aku ngan hubby siap seram sejuk kot badan dan tangan sebab terlalu berdebar.

aku rasa masa nak ambik SPM pun x seram sejuk macam nieh.....kehkeh.

HIDUP TRW
SELAMANYA TRW
GOMO KELATE GOMO

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…