Skip to main content

TRW.....u really made my day




Assalamualaikum awok-awok semua terr,

korang tengok x Piala Malaysia. semalam game separuh akhir antara ATM vs Lions, malam ni pulak antara Kelantan vs Selangor.

game malam ni antara Kelantan vs Selangor atau antara TRW vs TRG. memang game yang best sebab kedua-dua pasukan saling serang-menyerang. bila bola depan gol selangor, kemain aku bertempik, bila bola depan gol kelantan, kemain tutp mata.

banyak percubaan bahaya yang dibuat oleh TRW dari Indra dan Mat Yo tapi sayang ada yang dapat ditempis oleh keeper Selangor dan ada jugak yang hanya sipi keluar dari gol. macam bola Indra, sipi je dari tiang gol, bola Mat Yo pulakbolanya  rendah sangat sepatutnya dia buat bola cip macam Ghaddar buat.

Dan sekali lagi Ghaddar menjadi hero dengan menyumbat gol yang mana mematahkan semangat Selangor sebab kalau nak menang, Selangor kena sumbat 3 gol which is considered impossible since game hanya tinggal 10 minit.

10 minit terakhir Kapten Marvel (Piya) masuk dan dapat free kick. Piya sumbat free kick tu dengan begitu bergaya, dan paling best dia bukak baju sampil tunjuk *Ajihs Nasi Lemak*.....kehkeh. sempat lagi promote kedai ayah dia.

Tapi ada perkhabaran buruk since 2 tunggak utama, Farhan dan Ghaddar xleh masuk final since dah dapat 2 kad kuning. memang akan terasa tapi aku yakin TRW masih lagi berpotensi menang untuk final.

Akhir kata, tiada kata dan perasaan yang mampu diucapkan betapa bangganya dan bahagianya aku sbg rakyat Kelantan. aku ngan hubby siap seram sejuk kot badan dan tangan sebab terlalu berdebar.

aku rasa masa nak ambik SPM pun x seram sejuk macam nieh.....kehkeh.

HIDUP TRW
SELAMANYA TRW
GOMO KELATE GOMO

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …