Skip to main content

MOVIE TIME : taken 2 and taken, which one better?

Hello and good night everyone,

saper sini pernah tengok taken, korang tau x dah ada taken 2. apppaaaaa x tau.....loserrr...hahaha.

Ewahhh, kemain ko shida kan. ok, aku start ngan movie yang memang aku excited gila nak tengok, since aku tengok dia punya poster kat GSC Mid last few months, aku start counting day by day. ko mampu, masa aku tengok poster taken 2 aku melompat-lompat gembira sebab aku suka gila taken.

serious, taken ialah salah satu movie yang aku boleh tengok berulang kali tanpa rasa jemu. saper yang x pernah tengok taken, please spend your time and watch it. its really an interesting movie for me since dia ada semua laugh, love, saspen, family bonding...eh semualah. ko akan jadi nak tengok dan makin nak tengok.

ianya best sebab cerita tu tunjuk kehebatan seorang ayah yang memang bijak dan berani sebab dia bekas ejen rahsia *liam neeson* nak menyelamatkan anaknya yang memang comel *maggie grace* daripada dijadikan pelacur. 

korang bayangkan, dia perlu mencari anaknya dalam masa 72 jam di kota Paris kalau tidak dia x akan jumpa anaknya like forever. ko bayangkan, ko kena carik dalam bandar yang besar dengan 12juta penduduk, dengan sarang pelacur terbesar.

inilah anak dia kim, yang sblm ditangkap

i love the word.
i dont know who u are
but if u dont my daughter go,
i will find u and i will kill u

so, apabila taken 2 keluar, aku expect it will be more interesting than taken. more action, more saspen, more tragic and more lahh. 

tapi tanggapan agak sedikit melese, still lagi saspen dan excited cumanya excitement tu kurang since hero *liam neeson* buat benda tu nampak mudah.....haha. macam senang gila dia lepaskan diri dan last menang.
dan untuk taken 2 dia bukan setakat selamatkan anaknya tapi dengan maknya sekali.

but still worth it to watch cumanya korang kena tengok taken, then baru korang paham taken 2. 



Comments

Puan ddJaafar said…
pelakon yg sama dgn yg dulu ke?dd penah tgh skali,mmg best.tapi nak tau jugak taken 2 lg best ke??
Shida Idris said…
pelakun yang sama. semua sama.
taken 2 best cuma bagi shida yang expectation high agak sedikit meleset but still seronok.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …