Sunday, October 14, 2012

MOVIE TIME : taken 2 and taken, which one better?

Hello and good night everyone,

saper sini pernah tengok taken, korang tau x dah ada taken 2. apppaaaaa x tau.....loserrr...hahaha.

Ewahhh, kemain ko shida kan. ok, aku start ngan movie yang memang aku excited gila nak tengok, since aku tengok dia punya poster kat GSC Mid last few months, aku start counting day by day. ko mampu, masa aku tengok poster taken 2 aku melompat-lompat gembira sebab aku suka gila taken.

serious, taken ialah salah satu movie yang aku boleh tengok berulang kali tanpa rasa jemu. saper yang x pernah tengok taken, please spend your time and watch it. its really an interesting movie for me since dia ada semua laugh, love, saspen, family bonding...eh semualah. ko akan jadi nak tengok dan makin nak tengok.

ianya best sebab cerita tu tunjuk kehebatan seorang ayah yang memang bijak dan berani sebab dia bekas ejen rahsia *liam neeson* nak menyelamatkan anaknya yang memang comel *maggie grace* daripada dijadikan pelacur. 

korang bayangkan, dia perlu mencari anaknya dalam masa 72 jam di kota Paris kalau tidak dia x akan jumpa anaknya like forever. ko bayangkan, ko kena carik dalam bandar yang besar dengan 12juta penduduk, dengan sarang pelacur terbesar.

inilah anak dia kim, yang sblm ditangkap

i love the word.
i dont know who u are
but if u dont my daughter go,
i will find u and i will kill u

so, apabila taken 2 keluar, aku expect it will be more interesting than taken. more action, more saspen, more tragic and more lahh. 

tapi tanggapan agak sedikit melese, still lagi saspen dan excited cumanya excitement tu kurang since hero *liam neeson* buat benda tu nampak mudah.....haha. macam senang gila dia lepaskan diri dan last menang.
dan untuk taken 2 dia bukan setakat selamatkan anaknya tapi dengan maknya sekali.

but still worth it to watch cumanya korang kena tengok taken, then baru korang paham taken 2. 



2 comments:

Puan ddJaafar said...

pelakon yg sama dgn yg dulu ke?dd penah tgh skali,mmg best.tapi nak tau jugak taken 2 lg best ke??

Shida Idris said...

pelakun yang sama. semua sama.
taken 2 best cuma bagi shida yang expectation high agak sedikit meleset but still seronok.