Skip to main content

TRW x hebat cuma kami menang 3 piala saja tahun ni


Assamualaikum awok-awok kita terr,

I'm still smiling until today. setiap kali dengar radio pasal sukan, senyum, baca berita sukan, senyum. harini, semua paper aku baca tapi aku baca bab sukan jah, walau semua article hampir sama tapi tetap nak baca sebab teruja....hehehe.

rasa bangga dan gembira yang x mampu digambarkan, rasa nak nangis pun ada....hahaha *hover kan mak*.
semalam, Kelantan menang Piala Malaysia dah macam sentimen kenegerian sampaikan banyak yang aku baca status, lagi suka Singapore menang dari Kelantan. ada pulak, x kira saper pun menang asal bukan Kelantan. ada pulak benci kat penyokong Kelantan, siap cakap penyokong kelantan terburuk.

Ada orang siap bgtau 'nasib baik kelantan menang, kalau x stadium kena bakar lagi'. nak tergelak aku baca, kalau macam tu, tiap tahun bagilah kelantan menang, mudah kerja kami. treble tiap-tiap tahun....kekeke

petikan dari seseorang, kalau orang sakit hati kelantan menang
" ya,ya betul.....team kawe meme tok kuat, tp Alhamduliilahlah menang lagi,
Piala FA - kelantan vs Sime Darby, negeri demo nok mano?
Liga Super, Kelantan ats sekali, nom 2 Singapore, negeri demo dok mano?
Piala Malaysia - kelantan vs ATM, negeri demo dok mano?
Biar kito jadi padi *makin berisi makin tunduk ke bumi*


ni gambar-gambar menarik sepanjang Piala Malaysia:

misi treble 2012
alhamdulillah berjaya dan semoga berjaya lagi untuk tahun akan datang

ko tengoklah gila-gila fan kelantan


ini buktinya
80 ribu penyokong dan 90% adalah dari TRW fan

misi treble yang BERJAYA.

laporan akhbar harini

masa diorang bagi replika cek ni, aku malu sekejap jadi rakyat malaysia
menang Piala Malaysia macam setaraf dengan main game kat fun fair
sharp shooter - tv 40 inch
best player - RM1500


kebanggan rakyat kelantan.

GOMO KELATE GOMO

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…