Skip to main content

when people trying to bring u down, it means u are ABOVE them

1- pada awal musim, Kelantan mensasarkan 4 piala, iaitu Piala Sumbangsih, Piala FA, Liga Super, dan Piala Malaysia

- ramai penyokong luar mencemuh, dan tidak faham apa itu "sasaran", malah mengatakan jangan bermimpi satu piala pun. ternyata Kelantan membuktikan kejayaan mereka, apabila merangkul 3 piala dari 4 sasaran, malah hanya 2 pasukan sahaja didalam liga Malaysia yang pernah merangkul kejuaran treble liga super, Piala FA dan Piala Malaysia iaitu Kedah dan Kelantan (selangor hanya menang treble liga premier, piala fa dan piala malaysia, bukan liga super)

2- Kelantan juga mensasarkan rekod tanpa kalah liga, sekali lagi penyokong luar mengkritik sasaran dan impian kelantan itu.

- Kelantan hanya kalah 2 kali dalam liga super, malah rekod tanpa kalah di stadium sendiri tidak tercalar, walaupun beraksi di pentas asia iaitu AFC cup.

3-sebilangan wartawan mengkritik kelantan dengan bias, termasuk mengatakan kelantan "merangkak" di pentas AFC. ternyata pernyataan itu meleset, apabila kelantan terus unggul ke suku akhir AFC cup, sebelum dikalahkan juara Liga Iraq, Arbil SC.

4-pertembungan 2 misi, iaitu misi 33 dan misi 3 piala, dimana pasukan misi 33 yakin dapat menewaskan kelantan dicampur dengan "provokasi" jurulatih mereka, tetapi kelantan tenang menghadapi perlawanan, dengan pasukan misi 33 tersungkur dengan agregat 3, satu nombor simbolik untuk kelantan.

5- Kelantan menjuarai Piala Malaysia dengan jaringan 3 berbalas 2 menentang ATM, juga simbolik kerana 3 mewakili jumlah piala dimenangi, dengan 2 sebagai 2 kali menjuarai piala malaysia.

6- bilangan pemain kelantan yang menjaringkan gol adalah paling banyak, dan tidak hanya mengharapkan pemain utama.

7- Kelantan bermain paling banyak perlawanan berbanding pasukan lain sepanjang 2012, termasuk liga super, Piala FA, Piala AFC, dan juga Piala Malaysia.

fakta-fakta diatas bukanlah fakta kosong dan bersifat takbur tetapi "jawapan" kepada kritikan kritikan yang dilemparkan kepada pasukan kelantan.

"our unity makes us strong, your hate makes us stronger"

why always us *bakpo kito sokmo*


p/s: maaflah 3 hari update pasal bola mugo x abis lagi suko. ni saja nak bagi info pada yang baru berjinak-jinak minat bola. sebab aku dulu pun x minat bola tapi lama-kelamaan perasaan tu datang sendiri disebabkan hubby memang minat sukan.
kalau dah sekali terjebak, susah nak patah balik

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…