Skip to main content

when people trying to bring u down, it means u are ABOVE them

1- pada awal musim, Kelantan mensasarkan 4 piala, iaitu Piala Sumbangsih, Piala FA, Liga Super, dan Piala Malaysia

- ramai penyokong luar mencemuh, dan tidak faham apa itu "sasaran", malah mengatakan jangan bermimpi satu piala pun. ternyata Kelantan membuktikan kejayaan mereka, apabila merangkul 3 piala dari 4 sasaran, malah hanya 2 pasukan sahaja didalam liga Malaysia yang pernah merangkul kejuaran treble liga super, Piala FA dan Piala Malaysia iaitu Kedah dan Kelantan (selangor hanya menang treble liga premier, piala fa dan piala malaysia, bukan liga super)

2- Kelantan juga mensasarkan rekod tanpa kalah liga, sekali lagi penyokong luar mengkritik sasaran dan impian kelantan itu.

- Kelantan hanya kalah 2 kali dalam liga super, malah rekod tanpa kalah di stadium sendiri tidak tercalar, walaupun beraksi di pentas asia iaitu AFC cup.

3-sebilangan wartawan mengkritik kelantan dengan bias, termasuk mengatakan kelantan "merangkak" di pentas AFC. ternyata pernyataan itu meleset, apabila kelantan terus unggul ke suku akhir AFC cup, sebelum dikalahkan juara Liga Iraq, Arbil SC.

4-pertembungan 2 misi, iaitu misi 33 dan misi 3 piala, dimana pasukan misi 33 yakin dapat menewaskan kelantan dicampur dengan "provokasi" jurulatih mereka, tetapi kelantan tenang menghadapi perlawanan, dengan pasukan misi 33 tersungkur dengan agregat 3, satu nombor simbolik untuk kelantan.

5- Kelantan menjuarai Piala Malaysia dengan jaringan 3 berbalas 2 menentang ATM, juga simbolik kerana 3 mewakili jumlah piala dimenangi, dengan 2 sebagai 2 kali menjuarai piala malaysia.

6- bilangan pemain kelantan yang menjaringkan gol adalah paling banyak, dan tidak hanya mengharapkan pemain utama.

7- Kelantan bermain paling banyak perlawanan berbanding pasukan lain sepanjang 2012, termasuk liga super, Piala FA, Piala AFC, dan juga Piala Malaysia.

fakta-fakta diatas bukanlah fakta kosong dan bersifat takbur tetapi "jawapan" kepada kritikan kritikan yang dilemparkan kepada pasukan kelantan.

"our unity makes us strong, your hate makes us stronger"

why always us *bakpo kito sokmo*


p/s: maaflah 3 hari update pasal bola mugo x abis lagi suko. ni saja nak bagi info pada yang baru berjinak-jinak minat bola. sebab aku dulu pun x minat bola tapi lama-kelamaan perasaan tu datang sendiri disebabkan hubby memang minat sukan.
kalau dah sekali terjebak, susah nak patah balik

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …