Skip to main content

Tak suka Kelantan ? Go ahead, janji kami menang. Alhamdulillah

selamat malam u olls,

mula-mula kito tengok gambar dulu deh

piala malaysia yg jadi rebutan

TRW team

tq apek, byk selamatkan gol

mat yo - the best player

piya- walau x jaringkan gol tapi tolakan dia yg menyebabkan gol

indra - pahlawan tok janggut male nih.

aku sakit tekak ni sebab banyak sangat menjerit malam ni, gilalah memang terbaik game malam ni. dua-dua team malam ni memang hebat. TRW hebat, ATM hebat. aku tau ramai x puas hati dan berbulu dengan kelate malam ni sebab asyik-asyik kelantan je menang kann.

aku pun x tau kenapa semua orang x suka kelantan. sedangkan kitaorang main bagus apa. walau semua orang kata yg kitaorang xkan menang sebab ketiadaaan farhan dan ghaddar, tapi kami buktikan TRW ialah pasukan terbaik. walau kehilangan 2 pemain hebat tapi kami masih lagi berbisa

game malam ni memang panas. panas hati, panas badan. panas hati sebab tengok referee yang x adil, tak putus-putus bagi free kick kat ATM. ada x sesiapa kira berapa free kick ATM, sebab aku rasa memang banyak compared to kelantan.

yang bestnya game malam ni, gol demi gol. mula-mula gol pertama dari Mat yo pada masa pertama, lepas tu masa kedua dari Rizal. dan x sampai 2 minit, gol ketiga dari mat yo lagi. then, marlone menyamakan gol.

1) Mat Yo
2) Rezal Zambery Yahya
3) Mat Yo
4) Marlon
5) Indra

masa ni Tuhan je tau betapa berdebarnya hati aku. badan kemain lagi seram sejuk sampai kan kejap-kejap update status fb sebab x nak fokus sangat pada game sebab takut kena heart attack....kehkeh. kemain ko kan shida. 

lepas tu, masa ditambah lagi 30 minit. lagilah seram sejuk, sebab ko bayangkan kalau tambah 30 minit semua pemain akan letih. tapi jaringan ketiga yang terbaik, bak kata pengulas *world class goal* memang terbaik hasil tolakan piya. lepas tu indra mengelak bola tu dari belakang dan GOLLLLLLLLLLLLL yang terakhir.

then, masa ditambah lagi 4 minit akibat banyak terhenti. kat sinilah semua orang x puas hati dengan TRW sebab pura-pura sakitla sampaikan B Sathianathan bagi ulasan yang agak kelakar. semua orang akan rasa macam tu apabila diri x diadili.

tapi cuba masa tu ATM lead, kompem perkara yang sama berlaku. kerat jari lah beb, semua game macam tu, nak-nak kalau game dan nak abis less than 10 minute, mesti buat hal. huk alohh, sebab TRW yang buat so orang benci, kalau team lain ok pulekk.

aku x rasa apa pun sebab bukannya aku bias tapi kalau korang tengok game malam ni, dia punya referee memang x adil. so, kalau korang rasa sakit hati samalah ngan kita orang masa ref x adil tapi sebab pemain kelantan tetap akan berjuang sehabis mungkin sehingga ke saat terakhir. 

alhamdulillah, banyak-banyak alhamdulillah sebab misi treble BERJAYA. mula-mula dengan:
1) Liga Super
2) Piala FA
3) Piala Malaysia

so semuanya piala yang sangat hebat dan of courselah ibu segala piala ialah Piala Malaysia. TRW dah menang tahun 2010 tapi gagal pertahankan kejuaraan dan akhirnya tahun ni JUARA MILIK KELANTAN.

korang nak tengok tengok pendengki-pendengki yang x puas hati Kelantan menang malam ni, aku geram je nak print screen tapi memang aku dah print screen cuma x upload. ke baik aku uploadkan dan link kan kat TRW punya football fan.

nak ikut amarah boleh je tapi kompem teruk korang kena so, aku copy paste sikit je okeh.

1) ni salah satu dari pendengki, orang selangor tapi tetap x puas hati
Pemain Kelantan Beruk Budu kuat berlakon macam buah NANGKA jatuh ---- B.Sathianathan, Coach ATM (tapi dia tambah kata-kata B.Sathianathan)


2) dari perempuan mana ntah, memang x puas hati
- petikan kata-kata dia bgtau kelantan sampah


suka hati dia nak sampahkan negeri orang memang silapla kann. 

.
Congrats TRW, no word can describe how proud and happy i am to be Kelatanese. 

Apa lagi pujian yang terbaik selain menyebut kalimah Alhamdulillah? 
Syukur di atas kurnia dan anugerah dari-Nya. 
TRW TERUS MENCIPTA KEGEMILANGAN DAN SEJARAH BARU MENGGAPAI TREBLE UNTUK MUSIM INI...!!! 

GOMO KELATE GOMO! TAKBIR!






Comments

nik ros said…
tak yah layan la org yg tak suka kelate menang
yang penting kita dah menang..hehe
gomo kelate gomo :)
Shida Idris said…
malas nak layan tp kdg2 kata2 diorang kurang ajar sangat...huhuh
nik ros said…
kan...kurang ajar kan.tak layan tp terbaca jugak. tu jd sakit hati tu.tapi nasib baik la terubat dgn kemenangan kelate ni :)
Shida Idris said…
tu lah, malas doh caro ko sek2 gong tuh

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …