Tuesday, October 30, 2012

food trending

hello everyone


how's your raya celebration. mine, sangat sedih since aku x balik kg. keje dan keje, haih, orang kata setiap manusia memang kena berkorban kan x kira banyak atau sikit sebab dari pengorbanan datangnya kejayaan, hamboiihh. inysa ALLAH.

kat sini memang x nak cerita pasal raya, nak cerita pasal trend. bukan baju saja ada trend tau, makanan pun ada. kalau baju, sekarang orang dok gila peplum, dari baju kurung kepada baju jalan-jalan atau baju kahwin semua nak peplum design.

kalau makanan pulak.......haaaaaaaaaaaa, xkan x tau. kita imbas semula

1) macaroon - sana-sini dok citer, aku mula-mula menatang apalah macaroon tu, ingatkan macaroni...kehkeh. tapi rupanya die jenis ala-ala dessert yang manis giteww. pendapat aku, makan jarang-jarang bolehlah, sebab manis dan harga boleh tahan mahal

nampak macam sedap kan. teringin nak makan macaroon kat london, ala apa pulak nama dia.....semua bgtau best

2) pavlova - aku ingat pavlova ni sejenis cake, like normal cake tapi dia pun macam ala-ala biskut. pernah try sekali je kat delicious, once again aku x berapa suka. tapi x taulah tempat lainada yang jual sedap.....teringin nak makan yang kat alexis.

pun nampak macam sedap kan lebih-lebih yang mak hanis zalikha buat atau kawan aku pun ada buat


3) rainbow cake - cantik dan sedap. tapi tapi kan sampai sekarang aku x cuba-cuba lagi....hahaha



4) red velvet - x kiralah cake ke cuppies ke memang feveret aku. tapi xderlah nak makan sentiasa, macam adik aku dia memang suka rv nieh, selalu mintak aku beli. banyak jugak tempat aku beli rv ni tapi kebanyakannya x sedap sangat sebab x moist. paling best bagi aku ialah kat bijoux cafe (kat bangsar village, tapi ada jugak branch kat lain)

masa aku kahwin pun, aku order rv cuppies...hehehe


ni rv cuppies kat bijoux

5) durian crepe -haaa, ni sekarang jadi fenomena baru. kat fb, berlambak orang dok post. so aku memang kena try. aku beli kat midvalley, hhmmm, biasa je sebab die sejuk. tapi ada satu kat midvalley jugak yang buat panas-panas. maksudnya dia buat upon request, so dia punya kulit, panas-panas. tapi diorang x panggil crepe, diorang panggil pancake.


ni durian crepe yang aku beli kat mid last week


3 comments:

ctzainal said...

hye shida. blh tau x nama kedai yg jual durian pancake kat mid valley tu? thanks :)

Puan ddJaafar said...

dd nak sangat try pavlova.dah berapa kali paksa kakak buat.sebab sebelum ni rv,rainbow semua makan sebab dia yang buatkan..setiap kali nampak org upload gambar pavlova mesti rasa nak cekik2 org tu hahaha..

Shida Idris said...

ctzainal - dia stall je depan kfc, tryla nampak macam sedap. yang shida beli biasa je, sejuk

dd - tryla, xpun beli je...kekeke. shida rasa macam biasa je