Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

ble dh terlalu dendam

the cool gerard butler


mmg betulla kata org jangan terlalu berdendam, nati buruk padahnya. so, movie nk mmg brilliant but violence. tp kalau tgk dvd mesti lg best sbb part yg die potong semua anggota penjahat tu mst x censored. teringat citer "the house on the left".

citer die lebih kurang begini, hero (can i classified his hero since diela penjahat sbnr) yg x puas hati disebabkan ank n isteri die dihukum bunuh n si penjahat hanyalah dihukum gantung 5 thn penjara disebabkan die sggp memberi keterangan. so, die sgt x puas hati nk buat satu plan utk memusnahkan sistem perundangan Amerika....fuhhh sgt brilliant. so, korang tgkle citer ni LAW ABIDING CITIZEN

nasi tambah : x tau knp addict nk tgk movie every week....

PERHATIANNNN SEMUA!! ADA BERITA PENTING

WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam 'WCOK' telah beroperasi bermula sekitar tahun 1999. Dimana diawal penubuhan status HALAL sebenarnya telah diragui lagi.

Beberapa produk yang harus diragui STATUS HALAL & dikenalpasti HARAMnya ialah:-

-Nissin Noodles (Mee Segera Nissin Noodles) yang diimport dari Hong Kong (tertulis dipaket bungkusan)

-Daging Salai yang digunakan pada hidangan Sandwish & Nissin Noodles juga diragui status halalnya. Ini kerana pada waktu awal penubuhan White Coffee Oldtown Kopitiam 1999 tiada dipasaran Malaysia yang menjual Daging Salai HALAL. Perkara ini anda boleh rujuk kepada para penyelidik, pensyarah & pelajar di Fakulti/ Jabatan Perhotelan @ F&B / Food & Beverages.

-Minyak yang digunakan didalam penyediaan menu ' Ipoh Ho Fun @ Ipoh Kuew Teaw Sup'. Minyak tersebut dihasilkan sendiri oleh WCOK dan tidak terdapat dipasaran. Hanya diberitahu ianya minyak udang. Tetapi adakah ianya benar & tiada campuran lain?

-Herbal Jelly adalah produk …

kenapa setiap kali pegi mid ada je bnd nk beli?

mid tu adalah mid valley megamall ye kwn2. aku x tau, aku sorang ke yg mengalaminya atau semua pompuan mcm ni. ok, every week mmg aku wajib pegi jalan2 ms off day sbb kaki gatal n tangan pun gatal lbh2 lg dekat ngan umah. kalu dok umah kang confirm x yah belanja parking, minyak n whatsoever. tp sbb mcm dh wajib plk pegi mid every week (motif utama adlh mkn2 n movie).

tp yg buat halnye apabila selesai mkn2 n movie, mest round2 dulu kan even sbnrnye mid tu aku dh hafal segala ceruk kedai...haha. kalau dh jalan2 mesti ada je bnd nk beli even hanyalah beg mekap kat bonita...haha. so mcm mana nk elakkan jgn membeli ek? ok

1) jangan pegi mid
2) jgn tgk movie
3) jgn kuar umah
4) pegi mid tp lps tgk movie trs balik
5) msk je dlm kedai tp kalau nmpk barang yg berkenan, pura2 x nmpk

nasi tambah: so, mcm mana nk saving duit? adoiii

the genius boy

gifted boy


a few days ago, aku berpeluang tengok tv (satu kejayaan besar tau x) sbb aku amat jarang n sekali sekala je aku berpeluang tgk tv, yg lain aku blk umah, mandi n tdo. so, balik umah ari tu, aku rasa nk tgk tv and masa aku on je, ada rancngan AC DCNIE. one of the guest ialah adi putra. sblm ni mmg aku pernah dgr ttg adi putra tp x berpeluang melihat die d tv atau mendgr die bercakap.

so, ble die perkenalkan diri kat AC DCNIE, aku rasa sgt kagum smpi nk menitik air mata knp ye? sbb bukan setakat die genius tapi sgt keislaman eventhough he only 9 years old. cthnye his model one of the SENATOR (i forgot the name) n yg mmebuatkan aku impress ialah knp die minat ngan senator tersebut. st lagi, cite2nya ialah membuat satelit utk org islam ngan password ialah ayat suci AL-QURAN. subhanallah, aku sdr lgsg x pernah terpk nk buat sesuatu yg mcm tu n utk org islam plk tu. terasa diri sgt kerdil n malu ngan ADI walaupun die hanyalah 9th.

ketereran die ttg maths x yah cakaplah, mmg terer cum…

who said malay cannot produce good movie?

aku sengaja upload besar gambar ni nk tunjukkan yg aku betul2 tgh mkn papadom...haha


yup, tanggapan tu perlu dibuang jauh2 sbb dh byk quality movie yg dibuat olh ank melayu. one of it ialah afdlin. segala movie2 yg dibuat oleh afdlin mmg aku suke n aku x prnh lpskan peluang menontonnya. the latest yg aku tgk ialah papadom. mmg besttt n brilliant

nk tau mcm mana kite categorize good movie or not? kalau die buat lawak, kite gelak n kalau scene sedih, kite menangis bersama. itu yg terjd semasa menonton citer papadom, semua penonton gelak n menangis sama2.

nasi tambah: yg plg penting aku menonton citer papadom smbl makan papadom, mampu? haha

keje gomen vs swasta

naah, me not trying to list down ll the comparison between this job since i know mostly everyone knows about it. growing as majority of my family worked at govt sector, my family or to be precise my parents really encourage or i can say that force all the children work at govt sector also due they feel very comfortable with govt. yeah, i agree that agree that working at govt sector have many benefit compared to private, that one im not deny it k.

aku nieh dh cube byk kali jgkla apply govt since ms mula2 abis degree, mmg semangat tp no reply. so ble dok tunggu2 x dapat2 jgk, aku pun try keje swasta n lekatla smpi sekarang. u all plk camna? suke keje gomen ke swasta. tp semua2 depend on salary rite?

nasi tambah : CONGRATS TO MY FREN NUREEN FARISA, that know already become a PTN. i'm really happy for u

jamuan yg wajib tiap2 tahun

almaklumla, baju raya 2 helai je pakai baju sama je...hoho




my frens


kalau selepas hari raya, jamuan apa yg wajib selepas tue, mestila jamuan hari raya kan. so, as usual like previous year, my company buat jamuan hari raya utk all the staff. so, mknn mmg sgt byk n sedap2 belaka cumeya disbbkan perutku yg sgt kocik, aku hanya smpt menjamah sedikit saja mknn2 tersebut sblm perutku kenyang. x puas betul mkn. lps mkn, sesi amik gmbr, lps amik gmbr nk tau apa yg aku buat? TDO...haha


nasi tambah : aku dh penat melayan kerenahmu, aku dh muak ngan segala alasanmu, aku mau lari jauhhh, jauh darimu. sgt penat!!