Wednesday, October 14, 2009

the genius boy


gifted boy


a few days ago, aku berpeluang tengok tv (satu kejayaan besar tau x) sbb aku amat jarang n sekali sekala je aku berpeluang tgk tv, yg lain aku blk umah, mandi n tdo. so, balik umah ari tu, aku rasa nk tgk tv and masa aku on je, ada rancngan AC DCNIE. one of the guest ialah adi putra. sblm ni mmg aku pernah dgr ttg adi putra tp x berpeluang melihat die d tv atau mendgr die bercakap.

so, ble die perkenalkan diri kat AC DCNIE, aku rasa sgt kagum smpi nk menitik air mata knp ye? sbb bukan setakat die genius tapi sgt keislaman eventhough he only 9 years old. cthnye his model one of the SENATOR (i forgot the name) n yg mmebuatkan aku impress ialah knp die minat ngan senator tersebut. st lagi, cite2nya ialah membuat satelit utk org islam ngan password ialah ayat suci AL-QURAN. subhanallah, aku sdr lgsg x pernah terpk nk buat sesuatu yg mcm tu n utk org islam plk tu. terasa diri sgt kerdil n malu ngan ADI walaupun die hanyalah 9th.

ketereran die ttg maths x yah cakaplah, mmg terer cumenya kite ramai org yg bijak pandai tp berapa kerat yg bijak tp dlm ms yang sama jgk sgt mematuhi ajaran ISLAM. so, ADI PUTRA rite now u are my IDOL. i dun care even though u are 9 years old.

nasi tambah: harap ramai lagi yg berpk mcm ADI PUTRA supaya dunia kite terus berkembang dgn ajaran ISLAM yg kukuh.

No comments: