Tuesday, October 6, 2009

keje gomen vs swasta

naah, me not trying to list down ll the comparison between this job since i know mostly everyone knows about it. growing as majority of my family worked at govt sector, my family or to be precise my parents really encourage or i can say that force all the children work at govt sector also due they feel very comfortable with govt. yeah, i agree that agree that working at govt sector have many benefit compared to private, that one im not deny it k.

aku nieh dh cube byk kali jgkla apply govt since ms mula2 abis degree, mmg semangat tp no reply. so ble dok tunggu2 x dapat2 jgk, aku pun try keje swasta n lekatla smpi sekarang. u all plk camna? suke keje gomen ke swasta. tp semua2 depend on salary rite?

nasi tambah : CONGRATS TO MY FREN NUREEN FARISA, that know already become a PTN. i'm really happy for u

4 comments:

y i en j r said...

tq da!!!
tq so much my dear =)

biasalah bila parents kita ni keje govt, diorang pon galakkan anak2 mengikot jejak mereka ;) insyaallah berkat doa mereka, kite akan dapat juga, cuma antara cepat dan lambat jer..dan yang paling penting jangan pernah berhenti mencuba sebab kita xtau Allah akan bagi kita untuk percubaan kali keberapa..betol dop?

watever it is, kerja gov or swasta xbanyak bezanya...yang penting kita enjoy ngan keje kita (^_^)

Da, I'm always pray for you =D

atiQah adNan said...

same laa gomen susah gilos nak dapat.. kena ade kabel jUga..
swasta pun swasta laa.. gaji naik tetiap tahun tak payah nak duduk exam nak naik gaji cam gomen.. hee~

btw bersyukur lebih baik kn dear..
shida bile nak tengok ugly truth pulak..? da tengok dahh..?

Mommy Prince said...

Kalau i pun nk gomen gak..tp tak penah dapat.g interview tp lepas tu takde pun call suh keje...warghh..

kalau fikir future anak sume baiklah ke gomen.. swasta hanya mewah saje tp benefits takde..huk..

shida is my name said...

yien, meme pum asal kite happy keje apa2 pun akn buat kite happy, tul x?

iqa, hehe...tau xper. kalau dh byk kali try mmg mls nk try lagi. i dh tgk the ugly truth, bestt

arin, samala kite smpi dh mls dh tp kalau pk die punye benefit mmg x bleh lwn private punye