Skip to main content

keje gomen vs swasta

naah, me not trying to list down ll the comparison between this job since i know mostly everyone knows about it. growing as majority of my family worked at govt sector, my family or to be precise my parents really encourage or i can say that force all the children work at govt sector also due they feel very comfortable with govt. yeah, i agree that agree that working at govt sector have many benefit compared to private, that one im not deny it k.

aku nieh dh cube byk kali jgkla apply govt since ms mula2 abis degree, mmg semangat tp no reply. so ble dok tunggu2 x dapat2 jgk, aku pun try keje swasta n lekatla smpi sekarang. u all plk camna? suke keje gomen ke swasta. tp semua2 depend on salary rite?

nasi tambah : CONGRATS TO MY FREN NUREEN FARISA, that know already become a PTN. i'm really happy for u

Comments

y i en j r said…
tq da!!!
tq so much my dear =)

biasalah bila parents kita ni keje govt, diorang pon galakkan anak2 mengikot jejak mereka ;) insyaallah berkat doa mereka, kite akan dapat juga, cuma antara cepat dan lambat jer..dan yang paling penting jangan pernah berhenti mencuba sebab kita xtau Allah akan bagi kita untuk percubaan kali keberapa..betol dop?

watever it is, kerja gov or swasta xbanyak bezanya...yang penting kita enjoy ngan keje kita (^_^)

Da, I'm always pray for you =D
atiQah adNan said…
same laa gomen susah gilos nak dapat.. kena ade kabel jUga..
swasta pun swasta laa.. gaji naik tetiap tahun tak payah nak duduk exam nak naik gaji cam gomen.. hee~

btw bersyukur lebih baik kn dear..
shida bile nak tengok ugly truth pulak..? da tengok dahh..?
Mommy Prince said…
Kalau i pun nk gomen gak..tp tak penah dapat.g interview tp lepas tu takde pun call suh keje...warghh..

kalau fikir future anak sume baiklah ke gomen.. swasta hanya mewah saje tp benefits takde..huk..
yien, meme pum asal kite happy keje apa2 pun akn buat kite happy, tul x?

iqa, hehe...tau xper. kalau dh byk kali try mmg mls nk try lagi. i dh tgk the ugly truth, bestt

arin, samala kite smpi dh mls dh tp kalau pk die punye benefit mmg x bleh lwn private punye

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.