Skip to main content

keje gomen vs swasta

naah, me not trying to list down ll the comparison between this job since i know mostly everyone knows about it. growing as majority of my family worked at govt sector, my family or to be precise my parents really encourage or i can say that force all the children work at govt sector also due they feel very comfortable with govt. yeah, i agree that agree that working at govt sector have many benefit compared to private, that one im not deny it k.

aku nieh dh cube byk kali jgkla apply govt since ms mula2 abis degree, mmg semangat tp no reply. so ble dok tunggu2 x dapat2 jgk, aku pun try keje swasta n lekatla smpi sekarang. u all plk camna? suke keje gomen ke swasta. tp semua2 depend on salary rite?

nasi tambah : CONGRATS TO MY FREN NUREEN FARISA, that know already become a PTN. i'm really happy for u

Comments

y i en j r said…
tq da!!!
tq so much my dear =)

biasalah bila parents kita ni keje govt, diorang pon galakkan anak2 mengikot jejak mereka ;) insyaallah berkat doa mereka, kite akan dapat juga, cuma antara cepat dan lambat jer..dan yang paling penting jangan pernah berhenti mencuba sebab kita xtau Allah akan bagi kita untuk percubaan kali keberapa..betol dop?

watever it is, kerja gov or swasta xbanyak bezanya...yang penting kita enjoy ngan keje kita (^_^)

Da, I'm always pray for you =D
atiQah adNan said…
same laa gomen susah gilos nak dapat.. kena ade kabel jUga..
swasta pun swasta laa.. gaji naik tetiap tahun tak payah nak duduk exam nak naik gaji cam gomen.. hee~

btw bersyukur lebih baik kn dear..
shida bile nak tengok ugly truth pulak..? da tengok dahh..?
Mommy Prince said…
Kalau i pun nk gomen gak..tp tak penah dapat.g interview tp lepas tu takde pun call suh keje...warghh..

kalau fikir future anak sume baiklah ke gomen.. swasta hanya mewah saje tp benefits takde..huk..
yien, meme pum asal kite happy keje apa2 pun akn buat kite happy, tul x?

iqa, hehe...tau xper. kalau dh byk kali try mmg mls nk try lagi. i dh tgk the ugly truth, bestt

arin, samala kite smpi dh mls dh tp kalau pk die punye benefit mmg x bleh lwn private punye

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …