Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

WEDDING STORIES 7 :kursus kahwin day 1

alhamdulillah, aku berjaya pergi kursus kahwin harini. bagi pasangan pengantin baru, boleh ambil kursus kahwin di sini. kat sini satu-satunya tempat yang offer kursus kahwin hari rabu dan khamis bagi orang yang bekerja di hujung minggu
NAMA = PUSAT KURSUS KAHWIN WANIS
TEMPAT = DEPAN MAJU JUNCTION, ATAS RESTORAN HANIFA
BAYARAN = RM80 (makanan, buku, pen disediakan)
PENCERAMAH = 5 orang
MASA = 2.30pm -5.30pm (hari pertama)
                9.00am - 5.00pm (hari kedua)



minggu lepas hari sabtu dan ahad aku berjaya pergi kursus kahwin, yeee, aku baru pergi sebab aku memang suka buat keje last minute ni (hehe) dan sebab tiada masa sesuai. ni pergi pun gamble x der appointment apa pun, tawakkal je. alhamdulillah, orang x ramai pulak sebab selalunya tempat ni memang ramai orang.
aku citer hari pertama dulu ye.hari pertama kejap je. separuh hari. ada dua penceramah. penceramah pertama owner wanis nieh. honestly, dia punya talk x best sangat walau dah ada pengalaman 30 tahun. penceramah kedua m…

MOVIE TIME: bunohan dan azura 2012

selamat berhujung minggu u olls

owh, hari ni aku baru g kursus kahwin. yeah, sangat lambatkan, nak buat mcm mana aku memang suka buat keje last minute ni. tapi masa pergi, owhh ramai jugak yang spesis ambik lambat macam aku.
ada adik tu baru umur 22 tahun (jeles kalau dengar orang kahwin muda ni) nak kahwin hujung bulan 4, tapi yang paling best ada akak tu, nak kahwin bulan ni jugak. aku macam pelik gila, nak kahwin bulan ni? harini pun dah 24hb, kenapa baru nak ambil. entahlah labu. sijil dalam seminggu jugak baru keluar, so hujung minggu ni kan dah hujung bulan, something fishy here n i know why.....tapi x boleh cakap lah....haha
bukan nak citer pasal kahwin walau dah tercerita tapi nak cerita yang recently aku ada tengok cerita melayu. aku ni kipas susah nak mati movie. so apa saja movie yang keluar kat panggung, mesti aku tengok. so kononla, sebab asyik-asyik tengok cerita omputeh, aku pun nak jugak merasa tengok cerita melayu.
mula-mula nak cerita pasal bunohan 1) bunohan
wahhh, …

WORDLESS WEDNESDAY : tailor

WEDDING STORIES 6: OP

helloo  u olls

this was also the hardest part since im very particular about photo coz i love photo sooo much and i really want the quality op but with affordable price. dengan kata lain, cantik tapi murah pakej memang x dapat lah kan...haha
so, after searching and searching and emailing with quite a lot of photographers, we (me and my sis) finally decide. mula-mula nak ambik op yang dari kelantan je since tak nak membazir duit tambang plus accommodation. tapi rupa-rupanya op dari kelantan atau terengganu lagi mahal (the quality and famous one).
diorang punya pakej lagi mahal as compared dengan kl punya pakej. macam kalau tambah dengan tambang pun still murah lagi kl. memang banyak aku searh pasal op ni, berkenan dengan gambar, aku terus email mintak harga pakej.
memang pening sebab kebanyakan harga op lebih kurang cuma pakej yang diorang offer berbeza either custom album (storybook) atau photobook. so aku decide to choose photobook je. yang tebal dan besar. sebab biasalah supaya apab…

WORDLESS WEDNESDAY : MY BRIDAL

WEDDING STORIES 5 : pelamin, bridal, khemah and so on

assalamualaikum si comel dan si hensem

mesti ramai kan kahwin cuti sekolah ni. salah seorang kenalan rapat aku pun kahwin sabtu ni. x sabar nak pegi, dia buat kat kelab lagi, orang kaya katanya. kita ni yang x berapa nak kaya buat kat dewan atau kat rumah jelah kan....hikhik
sekarang ni mama aku tengah risau sebab hari-hari hujan so tengah pk samada bersanding nak buat kat rumah atau kat dewan. sebab kitaorang punya pelamin pasang kat bawah, kat porch. mini pelamin kat atas, so kalaulah hujan, memang naya la. saper-saper tau doa nak bawak hujan tu lari ke tempat lain. risau ni
ok, melalut pasal benda lain. ni nak cerita pasal balik hari tu aku dah pegi lah  dengan satu bridal ni. korang mampu, pegi dan terus book, bayar deposit. x tengok dah bridal yang lain. sebab semua rushing nak balik kl, serius masa sangat mencemburui aku (ayat bahasa melayu tingkatan 5 sangat kan).
so, aku ambik kat satu tempat ni. memang popular lah kalau kat kota bharu, kelantan. kat mana yee


jeng jeng



jeng j…

mekap-mekap bersama mua wannabe jamnah abdul halim

selamat malam semua

harini kita lupakan pasal kahwin je walau aku rasa dan macam x bernafas dah nak membayar itu ini untuk kahwin. okeh, aku ada satu kawan ni memang suka sangat mekap. mula-mula aku ingat dia main-main je tapi lama-lama aku tengok dia makin serius nak belajar mekap.
dia siap pegi bejar ngan tukang mekap yang dah berpengalaman, pegi beli itu ini dan banyaklah untuk peralatan mekap. kadang-kadang tu dia saja bawak mekap dan mekapkan semua orang. mula-mula aku rasa dia mekap x cantik since yelah baru lagi kan, so skill dia x berapa cantik lagi.
lama-lama aku rasa oklah since dia pun ada passion and berminat untuk belajar dan terus belajar. memang dia kena belajar banyak benda lagi sebab dia kena polish lagi skill dan juga kena tambahkan lagi peralatan.
saper-saper yang nak dimekap dengan kadar yang memang murah (anda memang akan terkejut dengan harganya) untuk dinner, photoshoot, tunang, convo dan sebagainya bolehlah contact dia. untuk kahwin pun boleh, kalau anda memang…

finally update, phewww

WEDDING STORIES 4 : wedding shoes

selamat malam semua,

aku makin hari makin pening. makin hari makin stress. makin hari makin jiwa lara. makin hari makin sensitif. semalam nangis sorang-sorang hanya sebab benda kecik je. macam budak kecik. ceitt
jadi untuk menceriakan hari aku, aku suka tengok benda cantik. dan aku tertengok la benda cantik ini. sangat cantik, dan sila pilih kasut untuk wedding shoes aku. aku harap mampu sediakan duit untuk bayar sebab harga pun boleh tahan weihh.








WEDDING STORIES 3: baju akad. settle. not

hi all,

harini shida pegi ambil baju akad yang dah siap. actually x siap sepenuhnya since kena tambah sikit. sebenarnya baju akad off white, then baju lelaki lime. sebab shida x nak baju lelaki off white jugak since baju melayu tu nak  pakai lagi lepas ni. 
kalau baju off white/ white nampak sangat kan baju kahwin atau tunang. so, kitaorang x nak membazir (same goes ngan baju kahwin, even shida tempah semuanya tapi still masih boleh pakai pegi kerja atau event). im not gonna make dress only for nikah. sayang tau, beli kain mahal, jahit mahal tapi pakai sekali.
baju akad ni kalau pakai satu set ngan kain memang nampak macam x sesuai g keje. tapi lepas ni baju shida akan pakai ngan kain lain manakala kain, shida akan pakai ngan baju lain, so x nampakla melaram sangat kan. baju shida baju kurung moden biasa je. jahitan ketat dan ada butang, kainnya pulak cotton lace.



tapi sedikit kecewa since shida sebenarnya nak butang dibalut dengan cotton lace tapi sebab dia bgtau cotton lace tu berat …