Skip to main content

mekap-mekap bersama mua wannabe jamnah abdul halim

selamat malam semua

harini kita lupakan pasal kahwin je walau aku rasa dan macam x bernafas dah nak membayar itu ini untuk kahwin. okeh, aku ada satu kawan ni memang suka sangat mekap. mula-mula aku ingat dia main-main je tapi lama-lama aku tengok dia makin serius nak belajar mekap.

dia siap pegi bejar ngan tukang mekap yang dah berpengalaman, pegi beli itu ini dan banyaklah untuk peralatan mekap. kadang-kadang tu dia saja bawak mekap dan mekapkan semua orang. mula-mula aku rasa dia mekap x cantik since yelah baru lagi kan, so skill dia x berapa cantik lagi.

lama-lama aku rasa oklah since dia pun ada passion and berminat untuk belajar dan terus belajar. memang dia kena belajar banyak benda lagi sebab dia kena polish lagi skill dan juga kena tambahkan lagi peralatan.

saper-saper yang nak dimekap dengan kadar yang memang murah (anda memang akan terkejut dengan harganya) untuk dinner, photoshoot, tunang, convo dan sebagainya bolehlah contact dia. untuk kahwin pun boleh, kalau anda memang nak budget rendah.

sile tengok mekap dia ye. model memang x berapa cantik



itulah tukang mekapnya. jamnah abdul halim
ni facebook jamnah
num phone dia 0175662256

mekap area lembah klang dan kl saja ye. selain dari itu, kena bayarla transportation charges. tapi charge dia memang murah since dia memang suka mekapkan orang dan masih dalam proses belajar. 


Comments

ieskhamid said…
jamnah ker yg jd jurusolek nyer...
tp kn shida...
mmm...
sowy to say...
shida nampak cm berumur...
sbab make-up kot...
sowy kalu komen x memberangsangkn...
huhu...
shidaidris said…
haha, xper iskerk. tapi memang dah tua pun...kahkah

sbb tu x suka mekap sbb nanti memang nampak agak berusia sikit kan ke sbb mekap arm x cantik sangat...haha.

boleh salahkan mekap? haha

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …