Skip to main content

mekap-mekap bersama mua wannabe jamnah abdul halim

selamat malam semua

harini kita lupakan pasal kahwin je walau aku rasa dan macam x bernafas dah nak membayar itu ini untuk kahwin. okeh, aku ada satu kawan ni memang suka sangat mekap. mula-mula aku ingat dia main-main je tapi lama-lama aku tengok dia makin serius nak belajar mekap.

dia siap pegi bejar ngan tukang mekap yang dah berpengalaman, pegi beli itu ini dan banyaklah untuk peralatan mekap. kadang-kadang tu dia saja bawak mekap dan mekapkan semua orang. mula-mula aku rasa dia mekap x cantik since yelah baru lagi kan, so skill dia x berapa cantik lagi.

lama-lama aku rasa oklah since dia pun ada passion and berminat untuk belajar dan terus belajar. memang dia kena belajar banyak benda lagi sebab dia kena polish lagi skill dan juga kena tambahkan lagi peralatan.

saper-saper yang nak dimekap dengan kadar yang memang murah (anda memang akan terkejut dengan harganya) untuk dinner, photoshoot, tunang, convo dan sebagainya bolehlah contact dia. untuk kahwin pun boleh, kalau anda memang nak budget rendah.

sile tengok mekap dia ye. model memang x berapa cantik



itulah tukang mekapnya. jamnah abdul halim
ni facebook jamnah
num phone dia 0175662256

mekap area lembah klang dan kl saja ye. selain dari itu, kena bayarla transportation charges. tapi charge dia memang murah since dia memang suka mekapkan orang dan masih dalam proses belajar. 


Comments

ieskhamid said…
jamnah ker yg jd jurusolek nyer...
tp kn shida...
mmm...
sowy to say...
shida nampak cm berumur...
sbab make-up kot...
sowy kalu komen x memberangsangkn...
huhu...
shidaidris said…
haha, xper iskerk. tapi memang dah tua pun...kahkah

sbb tu x suka mekap sbb nanti memang nampak agak berusia sikit kan ke sbb mekap arm x cantik sangat...haha.

boleh salahkan mekap? haha

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…