Skip to main content

WEDDING STORIES 4 : wedding shoes

selamat malam semua,

aku makin hari makin pening. makin hari makin stress. makin hari makin jiwa lara. makin hari makin sensitif. semalam nangis sorang-sorang hanya sebab benda kecik je. macam budak kecik. ceitt

jadi untuk menceriakan hari aku, aku suka tengok benda cantik. dan aku tertengok la benda cantik ini. sangat cantik, dan sila pilih kasut untuk wedding shoes aku. aku harap mampu sediakan duit untuk bayar sebab harga pun boleh tahan weihh.

no 1
seperti yang anda tau, aku sekarang gilakan lace. baju nak lace. beg nak lace. hantaran nak lace. so, kasut pun nak lace.
ni kasut pertama dalam ranking.
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/)

no 2
ni pun cantik jugak kan. aku berkenan dengan material dia. simple but nice.
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com)


no 3
ni pun sama, comel sebab sangat minimalist. tapi aku akan tukar kaler lainla, nud maybe
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/)


no 4
kasut ni aku berkenan sebab aku rasa macam selesa je.
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/)


no 5
kenapa sebab dia flat dan lace. full stop. kalau x kena gaya, memang aku pakai kasut ni je, senang sebab aku memang jenis pakai flat shoes ke mana saja aku pergi.

no 6
kasut ni pun comel sebab nampak terletak je kat kaki. yet it so simple but soo in. aku suka kasut tertutup since aku rasa perempuan pakai tudung cantik pakai kasut tertutup.
ni dari shahida buttom my button

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …