Skip to main content

WEDDING STORIES 4 : wedding shoes

selamat malam semua,

aku makin hari makin pening. makin hari makin stress. makin hari makin jiwa lara. makin hari makin sensitif. semalam nangis sorang-sorang hanya sebab benda kecik je. macam budak kecik. ceitt

jadi untuk menceriakan hari aku, aku suka tengok benda cantik. dan aku tertengok la benda cantik ini. sangat cantik, dan sila pilih kasut untuk wedding shoes aku. aku harap mampu sediakan duit untuk bayar sebab harga pun boleh tahan weihh.

no 1
seperti yang anda tau, aku sekarang gilakan lace. baju nak lace. beg nak lace. hantaran nak lace. so, kasut pun nak lace.
ni kasut pertama dalam ranking.
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/)

no 2
ni pun cantik jugak kan. aku berkenan dengan material dia. simple but nice.
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com)


no 3
ni pun sama, comel sebab sangat minimalist. tapi aku akan tukar kaler lainla, nud maybe
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/)


no 4
kasut ni aku berkenan sebab aku rasa macam selesa je.
(
 http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/)


no 5
kenapa sebab dia flat dan lace. full stop. kalau x kena gaya, memang aku pakai kasut ni je, senang sebab aku memang jenis pakai flat shoes ke mana saja aku pergi.

no 6
kasut ni pun comel sebab nampak terletak je kat kaki. yet it so simple but soo in. aku suka kasut tertutup since aku rasa perempuan pakai tudung cantik pakai kasut tertutup.
ni dari shahida buttom my button

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.