Tuesday, March 20, 2012

WEDDING STORIES 6: OP

helloo  u olls

this was also the hardest part since im very particular about photo coz i love photo sooo much and i really want the quality op but with affordable price. dengan kata lain, cantik tapi murah pakej memang x dapat lah kan...haha

so, after searching and searching and emailing with quite a lot of photographers, we (me and my sis) finally decide. mula-mula nak ambik op yang dari kelantan je since tak nak membazir duit tambang plus accommodation. tapi rupa-rupanya op dari kelantan atau terengganu lagi mahal (the quality and famous one).

diorang punya pakej lagi mahal as compared dengan kl punya pakej. macam kalau tambah dengan tambang pun still murah lagi kl. memang banyak aku searh pasal op ni, berkenan dengan gambar, aku terus email mintak harga pakej.

memang pening sebab kebanyakan harga op lebih kurang cuma pakej yang diorang offer berbeza either custom album (storybook) atau photobook. so aku decide to choose photobook je. yang tebal dan besar. sebab biasalah supaya apabila tengok balik gambar puas hati. kalau pages banyak, dia boleh letak gambar besar-besar, kalau x setiap gambar kena kecikkan. x syok pulak kan, demand x nak kalah.

so, our photographer. orangnya muda lagi, orang kelantan jugak. thanks GOD we only have to pay the transportation je, accommodation dia dah ada sebab rumah nenek dia kat kota bharu je, so dah save kan kat situ. orangnya memang banyak cakap dan gila-gila. 

orang kata first impression dah okay, so we proceed malas nak jumpa banyak-banyak op. aku ambik, dia untuk 4 events jugaklah. harga 6K untuk 4 events. detail pakej email dia okeh. sebab kitaorang ambik 4 pakej, dia bagi free postwedding hari yang berbeza....hehehe and also adala tambah pages for photobooks.

1- my solemnization
2-sis solemnization
3-reception
4-sis reception (groom's side)




nak tau saper, gambar-gambar dia memang cantik tau



tepuk tangan sikit (kuat lagi, x dengar)


























these all pictures randomly aku ambik from his facebook. credit to him. comey tak...hehe
facebook : http://www.facebook.com/nikaizuphotography (nik aizu)

No comments: