Skip to main content

WEDDING STORIES 6: OP

helloo  u olls

this was also the hardest part since im very particular about photo coz i love photo sooo much and i really want the quality op but with affordable price. dengan kata lain, cantik tapi murah pakej memang x dapat lah kan...haha

so, after searching and searching and emailing with quite a lot of photographers, we (me and my sis) finally decide. mula-mula nak ambik op yang dari kelantan je since tak nak membazir duit tambang plus accommodation. tapi rupa-rupanya op dari kelantan atau terengganu lagi mahal (the quality and famous one).

diorang punya pakej lagi mahal as compared dengan kl punya pakej. macam kalau tambah dengan tambang pun still murah lagi kl. memang banyak aku searh pasal op ni, berkenan dengan gambar, aku terus email mintak harga pakej.

memang pening sebab kebanyakan harga op lebih kurang cuma pakej yang diorang offer berbeza either custom album (storybook) atau photobook. so aku decide to choose photobook je. yang tebal dan besar. sebab biasalah supaya apabila tengok balik gambar puas hati. kalau pages banyak, dia boleh letak gambar besar-besar, kalau x setiap gambar kena kecikkan. x syok pulak kan, demand x nak kalah.

so, our photographer. orangnya muda lagi, orang kelantan jugak. thanks GOD we only have to pay the transportation je, accommodation dia dah ada sebab rumah nenek dia kat kota bharu je, so dah save kan kat situ. orangnya memang banyak cakap dan gila-gila. 

orang kata first impression dah okay, so we proceed malas nak jumpa banyak-banyak op. aku ambik, dia untuk 4 events jugaklah. harga 6K untuk 4 events. detail pakej email dia okeh. sebab kitaorang ambik 4 pakej, dia bagi free postwedding hari yang berbeza....hehehe and also adala tambah pages for photobooks.

1- my solemnization
2-sis solemnization
3-reception
4-sis reception (groom's side)




nak tau saper, gambar-gambar dia memang cantik tau



tepuk tangan sikit (kuat lagi, x dengar)


























these all pictures randomly aku ambik from his facebook. credit to him. comey tak...hehe
facebook : http://www.facebook.com/nikaizuphotography (nik aizu)

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …