Skip to main content

WEDDING STORIES 6: OP

helloo  u olls

this was also the hardest part since im very particular about photo coz i love photo sooo much and i really want the quality op but with affordable price. dengan kata lain, cantik tapi murah pakej memang x dapat lah kan...haha

so, after searching and searching and emailing with quite a lot of photographers, we (me and my sis) finally decide. mula-mula nak ambik op yang dari kelantan je since tak nak membazir duit tambang plus accommodation. tapi rupa-rupanya op dari kelantan atau terengganu lagi mahal (the quality and famous one).

diorang punya pakej lagi mahal as compared dengan kl punya pakej. macam kalau tambah dengan tambang pun still murah lagi kl. memang banyak aku searh pasal op ni, berkenan dengan gambar, aku terus email mintak harga pakej.

memang pening sebab kebanyakan harga op lebih kurang cuma pakej yang diorang offer berbeza either custom album (storybook) atau photobook. so aku decide to choose photobook je. yang tebal dan besar. sebab biasalah supaya apabila tengok balik gambar puas hati. kalau pages banyak, dia boleh letak gambar besar-besar, kalau x setiap gambar kena kecikkan. x syok pulak kan, demand x nak kalah.

so, our photographer. orangnya muda lagi, orang kelantan jugak. thanks GOD we only have to pay the transportation je, accommodation dia dah ada sebab rumah nenek dia kat kota bharu je, so dah save kan kat situ. orangnya memang banyak cakap dan gila-gila. 

orang kata first impression dah okay, so we proceed malas nak jumpa banyak-banyak op. aku ambik, dia untuk 4 events jugaklah. harga 6K untuk 4 events. detail pakej email dia okeh. sebab kitaorang ambik 4 pakej, dia bagi free postwedding hari yang berbeza....hehehe and also adala tambah pages for photobooks.

1- my solemnization
2-sis solemnization
3-reception
4-sis reception (groom's side)




nak tau saper, gambar-gambar dia memang cantik tau



tepuk tangan sikit (kuat lagi, x dengar)


























these all pictures randomly aku ambik from his facebook. credit to him. comey tak...hehe
facebook : http://www.facebook.com/nikaizuphotography (nik aizu)

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.