Skip to main content

WEDDING STORIES 6: OP

helloo  u olls

this was also the hardest part since im very particular about photo coz i love photo sooo much and i really want the quality op but with affordable price. dengan kata lain, cantik tapi murah pakej memang x dapat lah kan...haha

so, after searching and searching and emailing with quite a lot of photographers, we (me and my sis) finally decide. mula-mula nak ambik op yang dari kelantan je since tak nak membazir duit tambang plus accommodation. tapi rupa-rupanya op dari kelantan atau terengganu lagi mahal (the quality and famous one).

diorang punya pakej lagi mahal as compared dengan kl punya pakej. macam kalau tambah dengan tambang pun still murah lagi kl. memang banyak aku searh pasal op ni, berkenan dengan gambar, aku terus email mintak harga pakej.

memang pening sebab kebanyakan harga op lebih kurang cuma pakej yang diorang offer berbeza either custom album (storybook) atau photobook. so aku decide to choose photobook je. yang tebal dan besar. sebab biasalah supaya apabila tengok balik gambar puas hati. kalau pages banyak, dia boleh letak gambar besar-besar, kalau x setiap gambar kena kecikkan. x syok pulak kan, demand x nak kalah.

so, our photographer. orangnya muda lagi, orang kelantan jugak. thanks GOD we only have to pay the transportation je, accommodation dia dah ada sebab rumah nenek dia kat kota bharu je, so dah save kan kat situ. orangnya memang banyak cakap dan gila-gila. 

orang kata first impression dah okay, so we proceed malas nak jumpa banyak-banyak op. aku ambik, dia untuk 4 events jugaklah. harga 6K untuk 4 events. detail pakej email dia okeh. sebab kitaorang ambik 4 pakej, dia bagi free postwedding hari yang berbeza....hehehe and also adala tambah pages for photobooks.

1- my solemnization
2-sis solemnization
3-reception
4-sis reception (groom's side)




nak tau saper, gambar-gambar dia memang cantik tau



tepuk tangan sikit (kuat lagi, x dengar)


























these all pictures randomly aku ambik from his facebook. credit to him. comey tak...hehe
facebook : http://www.facebook.com/nikaizuphotography (nik aizu)

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…