Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

the best gift for 2011

hello everyone
this 2011 already come to the end. macam dalam blog izdiyani, jangan masuk fitting room pada pukul 11.59pm esok hari (31/12/2011) sebab kamu hanya akan keluar tahun depan....haha. serius kelakar
banyak yang berlaku sepanjang tahun ni tapi seingat aku semuanya manis belaka, pahit langsung x ada. kalau masam tu adalah sikit-sikit., well itu kan common in our life. walau pun hidup aku ni ok untuk tahun tapi dia punya movement agak perlahan which is i dun like it. want to move faster.
but still i love this year due to i get something that i really want. first of all , i already open a my kedai tudung and second one will be revealed soon until it already confirm. so whatever happen in our life 2011, let us forget n learn  it if its something bad or unexpected but cherish it if its something we want / good.
u know what are the best give ever? its something that u are really want/craving/ desperate for many years and at last u get it. how sweet its. so to everyone, i wish u g…

hormati masa orang bekerja atau dengan bahasa mudah, tiada sense ka?

assalamualaikum semua dan semalamat malam u olls
aku ni kadang-kadang malas betul nak update, bukan xder idea tapi malas nak tulis (macam kan ada orang baca sangat ye dop). okeh, harini aku nak citer pasal satu benda ni yang dah lama aku peratikan. 
aku suka perati orang, serius kalau kat opis aku akan tau samada orang tu pakai baju/kasut/handbag baru atau x (eleh x nak mengaku yang dia tu kepoh padahal...haha)
korang mesti x paham tajuk di atas kan. sebenarnya macam ni, kalau korang merayap kat shopping mall, aku bagi contoh shopping mall dulu sebab senang nak paham. shopping mall tutup pukul 10 kan, so katakan masa tu dalam 9.30pm, anda tiba-tiba berasa lapar dan pegila makan kat kenny rogers. anda rasa diorang amik x order anda? 
ambil memang ambiillll tapi dalam hati menyumpah-nyumpah. yelah sebab diorang dahla penat, x sabar nak balik, lepas tu sebelum balik mesti nak kemaskan dapur dulu, bukan boleh terus balik je. sebab inilah berlakunya menyalut tepung di tapak kasut, meludah …

3 hari straight shopping, sekarang purse kempis gila

selamat hari rabu semua, hari rabu hari untuk tengok movie sebab tiket murah, so korang pegi x tengok movie harini (macam orang kedekut kan tunggu rabu baru nak tengok movie )
last week, mama aku datang. as usual la untuk shopping. bila mama aku mintak keizinan dari abah aku, abah aku x bagi mula-mula tapi mama aku buat muka dan suara sedih " anak-anak mama semua kat kl, rinduuu" korang mampu buat alasan macam tu?
mama aku touch down je kat kl lebih kurang dalam kul 1 lebih, straight pegi makan dan pegi mid. shopping di mid sampai malam lepas tu sambung tengok movie ombak rindu (mama aku pertama kali masuk panggung tau, comel x) hahaha. die pesan jangan bagitau orang tapi aku pedulik apa, aku nak citer jugak kat orang.
sayangnya hari pertama no pictures sebab aku seorang yang careless, bawak camera but with no memory card, macam tuuutttt. serius, rasa macam bangang sebab ke hulu ke hilir usung camera but x leh tangkap gambar. eh asal sebut tangkap, apa-apalah.



hari kedua ban…

WORDLESS WEDNESDAY : i want

NEW COLLECTION DEAR

berminat, check out my other blogjarum&benang. grab it faster dear

kalau aku ada anak perempuan

salam perempuan semua terutama yang dah bergelar ibu
aku x taula korang tapi bagi aku, aku punya pendapat sendiri tentang anak perempuan. kenapa? sebab aku perempuan, so aku tau macam mana rapuhnya perempuan. rapuh dari segi tekanan, perasaan, kekuatan fizikal dan banyak lagi. perempuan ni dijadikan dari tulang rusuk lelaki, so ianya memang sangat rapuh lebih-lebih lagi sekiranya x kuat iman.
anda rasa macam mana? jangan malu sebab kita semua dah besar. aku selalu baca blog kereta mayat (tapi perangai x berubah jugak, haih). article dia banyak merubah pandangan aku tentang perempuan. 
aku kalau nanti kahwin (sooon) ada anak perempuan, aku mungkin (tengok keadaan) :


kahwinkan anak aku cepat-cepat. kalau dia dah masih lagi belajar kat uni tapi dah gatal nak kahwin   dan kalau dia yakin lelaki tu boleh jaga dia. aku kahwin terus tanpa banyak cakapx payah buat wedding grand sangat, sekadar yang lelaki itu termampukalau sekalipun aku x suka lelaki itu atas sebab-sebab tertentu, tapi still …

WORDLESS WEDNESDAY : makane kelate meme terbaik

tutti fruitti yang mahal

selamat hari selasa u olls
anda suka tutti fruitti, macam satu trend kan sekarang makan tutti fruitti lepas tu upload kat fb. heh, biasalah benda tengah naik n in trend, so semua mesti nak rasa at least sekali kan.





reason aku buat entry ni pasal aku selalu nampak orang upload pic kat fb and salah satu branch tutti fruiiti betul-betul depan ofis aku, so setiap hari sebelum masuk keje dan abis keje aku pasti nampak tutti (aku malas nak type tutti fruitti). branch kat opis aku ni antara branch terawal sebab masa dia bukak orang x berapa kenal lagi tutti. aku pun masa tengok kedai tu kompius, ni kedai makanan apa?
agak jakunla masa tu tapi x berani nak masuk. masa tu x ramai orang lagi makan (sekarang setiap masa ramai orang pelik aku). orang bagitau ice cream like yogurt and boleh letak macam-macam toppings. so sepanjang hidup aku eceh, maksud aku sepanjang tutti diperkenalkan aku pernah makan 3 kali saja.
sampai sekarang x rasa nak makan lagi, tapi ni aku punya tastela, lain orang lain…

MOVIE TIME: BREAKING DAWN

hi semua.



aku baru sempat tengok citer breaking dawn last sunday. loser kan, orang dah lemau, aku baru berkesempatan tengok.sekarang kalau tengok kat newsfeed fb,kemain lagi semua dok komen pasal citer ombak rindu. macam satu kebanggaan pulak kalau dah tengok.
bagus jugak kan, semua orang pakat-pakat bangga tengok cerita melayu, kalau dulu semua pakat berebut-rebut tengok transformer atau pirates of carribean, sekarang macam demam cerita melayu. aku pun belum tengok lagi, tengok pada tiket, kalau x sold out mesti selling fast. tu pun midnight
xder orang pun bg review citer breaking dawn kat blog atau fb. aku pun dah macam pelik, x best ke sebab citer tu memang aku dok tunggu sejak dulu lagi. yelah, aku follow kot dari episod 1-3. mestilah x sabar tengok kesudahan bella, edward and jacob.
so, hari ahad baru ni aku berjaya tengok citer ni. so far, memang aku puas hati. walau ada jugak orang kata citer ni slow tapi bagi aku, not bad (ke sebab aku ni suka sangat kat edward...hikhik). tapi…