Tuesday, December 6, 2011

tutti fruitti yang mahal

selamat hari selasa u olls

anda suka tutti fruitti, macam satu trend kan sekarang makan tutti fruitti lepas tu upload kat fb. heh, biasalah benda tengah naik n in trend, so semua mesti nak rasa at least sekali kan.


toppings

ni last makan tutti fruiit kat bangsar, nak mengimbau balik kenangan dengan adik aku



reason aku buat entry ni pasal aku selalu nampak orang upload pic kat fb and salah satu branch tutti fruiiti betul-betul depan ofis aku, so setiap hari sebelum masuk keje dan abis keje aku pasti nampak tutti (aku malas nak type tutti fruitti). branch kat opis aku ni antara branch terawal sebab masa dia bukak orang x berapa kenal lagi tutti. aku pun masa tengok kedai tu kompius, ni kedai makanan apa?

agak jakunla masa tu tapi x berani nak masuk. masa tu x ramai orang lagi makan (sekarang setiap masa ramai orang pelik aku). orang bagitau ice cream like yogurt and boleh letak macam-macam toppings. so sepanjang hidup aku eceh, maksud aku sepanjang tutti diperkenalkan aku pernah makan 3 kali saja.

sampai sekarang x rasa nak makan lagi, tapi ni aku punya tastela, lain orang lain kan citarasa kan (bak kata mama aku, kalau semua orang nak benda yang sama, x abisla kain kat kedai).

pertama kali makan sebab nak try, kali kedua sebab nak teman kawan aku sambil gossip panjang dan kali ketiga sebelum adik aku bertolak kat belfast, so dia nak try. selain harga yang mahal, rasa dia pun biasa-bisa je sebab aku lagi suka haagan dazs, amboooii kemain ko.


so, apa pendapat korang tentang tutti fruitti

5 comments:

dd.hasnidar said...

aaa..memang tak pernah masuk tutti frutti tapi dd memang nakkk sangat makan.tapi bila tengok masing2 upload gambar kata ciput tapi harga mahal,terus rasa macam nak makan pn so-so je :)

shidaidris said...

try ah dd, bg shida biasa2 je sebab yelah dia ice cream yogurt lepas tu boleh letak topping.

since harga quite pricey tu yang lagi jarang makan. kalau baskin robbin tu best la jugak..tapi dia sesuai untuk org yg suke ais krim yang x manis sangat

dd.hasnidar said...

kena try jugak la walaupn skali.semalam pegi wangsawalk,padahal dh nampak TF tp sebab terkejar2 bleh terlupa nk singgah.balik kuantan nanti la baru try.hehe..

Delila Abu Bakar said...

I love tutti fruity. The best thing about this is it's healthy. :D

http://deliladesigns.blogspot.com/

shidaidris said...

hikhik, sebab dia healthy, shida x suka. shida suka yang creamy. tu la kan, lain orang lain citarasa