Skip to main content

tutti fruitti yang mahal

selamat hari selasa u olls

anda suka tutti fruitti, macam satu trend kan sekarang makan tutti fruitti lepas tu upload kat fb. heh, biasalah benda tengah naik n in trend, so semua mesti nak rasa at least sekali kan.


toppings

ni last makan tutti fruiit kat bangsar, nak mengimbau balik kenangan dengan adik aku



reason aku buat entry ni pasal aku selalu nampak orang upload pic kat fb and salah satu branch tutti fruiiti betul-betul depan ofis aku, so setiap hari sebelum masuk keje dan abis keje aku pasti nampak tutti (aku malas nak type tutti fruitti). branch kat opis aku ni antara branch terawal sebab masa dia bukak orang x berapa kenal lagi tutti. aku pun masa tengok kedai tu kompius, ni kedai makanan apa?

agak jakunla masa tu tapi x berani nak masuk. masa tu x ramai orang lagi makan (sekarang setiap masa ramai orang pelik aku). orang bagitau ice cream like yogurt and boleh letak macam-macam toppings. so sepanjang hidup aku eceh, maksud aku sepanjang tutti diperkenalkan aku pernah makan 3 kali saja.

sampai sekarang x rasa nak makan lagi, tapi ni aku punya tastela, lain orang lain kan citarasa kan (bak kata mama aku, kalau semua orang nak benda yang sama, x abisla kain kat kedai).

pertama kali makan sebab nak try, kali kedua sebab nak teman kawan aku sambil gossip panjang dan kali ketiga sebelum adik aku bertolak kat belfast, so dia nak try. selain harga yang mahal, rasa dia pun biasa-bisa je sebab aku lagi suka haagan dazs, amboooii kemain ko.


so, apa pendapat korang tentang tutti fruitti

Comments

dd.hasnidar said…
aaa..memang tak pernah masuk tutti frutti tapi dd memang nakkk sangat makan.tapi bila tengok masing2 upload gambar kata ciput tapi harga mahal,terus rasa macam nak makan pn so-so je :)
shidaidris said…
try ah dd, bg shida biasa2 je sebab yelah dia ice cream yogurt lepas tu boleh letak topping.

since harga quite pricey tu yang lagi jarang makan. kalau baskin robbin tu best la jugak..tapi dia sesuai untuk org yg suke ais krim yang x manis sangat
dd.hasnidar said…
kena try jugak la walaupn skali.semalam pegi wangsawalk,padahal dh nampak TF tp sebab terkejar2 bleh terlupa nk singgah.balik kuantan nanti la baru try.hehe..
I love tutti fruity. The best thing about this is it's healthy. :D

http://deliladesigns.blogspot.com/
shidaidris said…
hikhik, sebab dia healthy, shida x suka. shida suka yang creamy. tu la kan, lain orang lain citarasa

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…