Skip to main content

tutti fruitti yang mahal

selamat hari selasa u olls

anda suka tutti fruitti, macam satu trend kan sekarang makan tutti fruitti lepas tu upload kat fb. heh, biasalah benda tengah naik n in trend, so semua mesti nak rasa at least sekali kan.


toppings

ni last makan tutti fruiit kat bangsar, nak mengimbau balik kenangan dengan adik aku



reason aku buat entry ni pasal aku selalu nampak orang upload pic kat fb and salah satu branch tutti fruiiti betul-betul depan ofis aku, so setiap hari sebelum masuk keje dan abis keje aku pasti nampak tutti (aku malas nak type tutti fruitti). branch kat opis aku ni antara branch terawal sebab masa dia bukak orang x berapa kenal lagi tutti. aku pun masa tengok kedai tu kompius, ni kedai makanan apa?

agak jakunla masa tu tapi x berani nak masuk. masa tu x ramai orang lagi makan (sekarang setiap masa ramai orang pelik aku). orang bagitau ice cream like yogurt and boleh letak macam-macam toppings. so sepanjang hidup aku eceh, maksud aku sepanjang tutti diperkenalkan aku pernah makan 3 kali saja.

sampai sekarang x rasa nak makan lagi, tapi ni aku punya tastela, lain orang lain kan citarasa kan (bak kata mama aku, kalau semua orang nak benda yang sama, x abisla kain kat kedai).

pertama kali makan sebab nak try, kali kedua sebab nak teman kawan aku sambil gossip panjang dan kali ketiga sebelum adik aku bertolak kat belfast, so dia nak try. selain harga yang mahal, rasa dia pun biasa-bisa je sebab aku lagi suka haagan dazs, amboooii kemain ko.


so, apa pendapat korang tentang tutti fruitti

Comments

dd.hasnidar said…
aaa..memang tak pernah masuk tutti frutti tapi dd memang nakkk sangat makan.tapi bila tengok masing2 upload gambar kata ciput tapi harga mahal,terus rasa macam nak makan pn so-so je :)
shidaidris said…
try ah dd, bg shida biasa2 je sebab yelah dia ice cream yogurt lepas tu boleh letak topping.

since harga quite pricey tu yang lagi jarang makan. kalau baskin robbin tu best la jugak..tapi dia sesuai untuk org yg suke ais krim yang x manis sangat
dd.hasnidar said…
kena try jugak la walaupn skali.semalam pegi wangsawalk,padahal dh nampak TF tp sebab terkejar2 bleh terlupa nk singgah.balik kuantan nanti la baru try.hehe..
I love tutti fruity. The best thing about this is it's healthy. :D

http://deliladesigns.blogspot.com/
shidaidris said…
hikhik, sebab dia healthy, shida x suka. shida suka yang creamy. tu la kan, lain orang lain citarasa

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…