Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

congrats n good job malaysian team

saper tengok Piala AFF Suzuki, angkat tangan? ok, aku rasa ramai follow kan, kalau x takkanla penuh satu stadium bukit jalil masa final dengan indonesia. so 26hb aritu malaysia menang 3-0 , 3-0 ye diulang, so memang bagi gol yang selesa untuk malaysia.
arini 29hb di stadium indo, tapi sayangnye malaysia berjaya menjaringkan gol 1 tapi terlepas 2 gol kepada indo. walau malaysia masih lagi menang tapi di indo kita kira kalah sebab 2-1. alangkah indahnya kalau 1-1 atau paling terbaik 1-0.....tapi apa pun keputusannya malaysia still a CHAMPION.
malaysia x pernah menang ye kejuaraan ni setelah 14 tahun bertanding...so memang syabas untuk semua pemain terutama pemain terbaik SAFEE SALI dan keeper terhebat di dunia KHAIRUL FAHMI @ APEX.
nasi tambah : aku sekarang peminat bola no 1 untuk pasukan malaysia saja

kalau rindu nak buat apa yer

image dr google

pernah x anda mengalami perasaan rindu melampau pada seseorang, x kira la saper pun dan anda x boleh berjumpa atau bercakap dengan orang tersebut disebabkan jarak yang terlalu jauh dan tiada jaringan komunikasi (ececeh...ayat skema tul)
so, apa yang anda akan buat, tengok gambarnya, mimpikan dia, termenung teringatkan dia...adeihh .....
nak merepek lagi: saya benci saat ni

rindu

someone is leaving me temporary, even is temporary but is pain. feel empty and lonely. n even his not leaving yet, i already miss ........ :(

MOVIE TIME: hantu kak limah balik rumah

what can i say about this film, super duper funny.....entertaining and enjoyable. memang x rugi tengok cerita nieh dan memang rasa nak tengok sekali lagi ...seriess.
one of the best malay movies, walau cerita ringan je tapi lawak yang klise dan menggelikan perut, tekak, usus dan sebagainya

my sad convocation day but still memorable

huhu...i have experience 2 times amik skrol ni tapi dua2...sedih dan pahit....ehehe...lebih2 kan aku nieh

ok,, mula2 dip punye convo. ake bertolak ke uitm dr perlis (sbb baru balik kenduri my uncle) tapi nak jadik cerita, mama aku sakit perut yg amat atau kategori ciri-birit yang xboleh tengok signboard toilet, restroom atau gambar lelaki dan perempuan sebelah-menyebelah . masuk je toilet tanpa banyak cakap, tanpa sempat menanggalkan seluar dengan elok dan kemas, duduk terus keluar.....ok sedikit kotor di sni.

so, menginap di rumah auntie ku di subang tapi cirit - birit mamaku untuk keesokan hari pun masih belum sembuh dan menyebabkan muka mama aku macam ayam berak kapur atau tertelan kapur (kalau boleh aku nak scan muka mama aku). dan menyebabkan habis saja amik skrol, terus pulang tanpa sempat jumpe kawan2 yang lain dan sempatlah amik gambar 3 keping

satu lagi.....aku kan baru balik dari kenduri dan sempatla kidnap 2 gubahan bunga (kan setiap kali konvo beli bunga) so sebab aku nak nam…

big day for student

laluan ni mmg best sbb banyak gambar
abah kata amik gambar kena cool
awal pagi di kedai mamak
muke teruja...huhu
dua2 malas nk pkai heel so pakai je flat shoes
luar bilik
semua orang ada big day kan...kalau perempuan hari kahwinnya, kalau pelajar universtiti mestilah hari convonye....huhu. so last week sunday, 28hb adik aku punye convo kat uitm shah alam, dewan sri budiman.
bagi aku, convo ni more kepada parents yang dah berpenat lelah bagi duit, bersusah payah bagi anta amik anak sepanjang belajar dan banyak lagilah. so, convo day adalah hari untuk membahagiakan parents lebih-lebih lagi kalau anda salah seorang pelajar cemerlang yang apabila nama dipanggil, ia akan dipanggil lantang dan kuat dan anda boleh mengambil skrol anda dengan megah dan kembang hidung dan hati...
contoh nur murshidah idris pangkat pertama..atau anda memakai selempang yang ala-ala miss world (semua tau anda adalah anc or stands for anugerah naib canselor) dan semua akan jeling2 anda lepas keluar dari dewan dan ramai k…