Skip to main content

my sad convocation day but still memorable

huhu...i have experience 2 times amik skrol ni tapi dua2...sedih dan pahit....ehehe...lebih2 kan aku nieh

ok,, mula2 dip punye convo. ake bertolak ke uitm dr perlis (sbb baru balik kenduri my uncle) tapi nak jadik cerita, mama aku sakit perut yg amat atau kategori ciri-birit yang xboleh tengok signboard toilet, restroom atau gambar lelaki dan perempuan sebelah-menyebelah . masuk je toilet tanpa banyak cakap, tanpa sempat menanggalkan seluar dengan elok dan kemas, duduk terus keluar.....ok sedikit kotor di sni.

so, menginap di rumah auntie ku di subang tapi cirit - birit mamaku untuk keesokan hari pun masih belum sembuh dan menyebabkan muka mama aku macam ayam berak kapur atau tertelan kapur (kalau boleh aku nak scan muka mama aku). dan menyebabkan habis saja amik skrol, terus pulang tanpa sempat jumpe kawan2 yang lain dan sempatlah amik gambar 3 keping

satu lagi.....aku kan baru balik dari kenduri dan sempatla kidnap 2 gubahan bunga (kan setiap kali konvo beli bunga) so sebab aku nak nampak lain tapi sebenarnya nk jimat, aku bawak bunga tersebut dari perlis (semangat nieh) tapi sayangnya 2 adikku telah meninggalkan bunga tersebut begitu saja dan apabila balik telah dicuri oleh orang lain. (konvo tu hanya aku, mama, adikku muni dan ify saja yang pergi)..

sedihkan....tu untuk konvo dip saja tau

degree lebih kurang, not so much pics, not meeting friends and with parents only. tapi still masih terasa die punye kemeriahan tapi penat yaaa ampppunnnn, muke kompem melekit2 walau dah solek tebal, ketiak masam, baju basah (apatah lagi kalau jenis baju berlapis2 atau kain tebal)....huhu

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …