Skip to main content

my sad convocation day but still memorable

huhu...i have experience 2 times amik skrol ni tapi dua2...sedih dan pahit....ehehe...lebih2 kan aku nieh

ok,, mula2 dip punye convo. ake bertolak ke uitm dr perlis (sbb baru balik kenduri my uncle) tapi nak jadik cerita, mama aku sakit perut yg amat atau kategori ciri-birit yang xboleh tengok signboard toilet, restroom atau gambar lelaki dan perempuan sebelah-menyebelah . masuk je toilet tanpa banyak cakap, tanpa sempat menanggalkan seluar dengan elok dan kemas, duduk terus keluar.....ok sedikit kotor di sni.

so, menginap di rumah auntie ku di subang tapi cirit - birit mamaku untuk keesokan hari pun masih belum sembuh dan menyebabkan muka mama aku macam ayam berak kapur atau tertelan kapur (kalau boleh aku nak scan muka mama aku). dan menyebabkan habis saja amik skrol, terus pulang tanpa sempat jumpe kawan2 yang lain dan sempatlah amik gambar 3 keping

satu lagi.....aku kan baru balik dari kenduri dan sempatla kidnap 2 gubahan bunga (kan setiap kali konvo beli bunga) so sebab aku nak nampak lain tapi sebenarnya nk jimat, aku bawak bunga tersebut dari perlis (semangat nieh) tapi sayangnya 2 adikku telah meninggalkan bunga tersebut begitu saja dan apabila balik telah dicuri oleh orang lain. (konvo tu hanya aku, mama, adikku muni dan ify saja yang pergi)..

sedihkan....tu untuk konvo dip saja tau

degree lebih kurang, not so much pics, not meeting friends and with parents only. tapi still masih terasa die punye kemeriahan tapi penat yaaa ampppunnnn, muke kompem melekit2 walau dah solek tebal, ketiak masam, baju basah (apatah lagi kalau jenis baju berlapis2 atau kain tebal)....huhu

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…