Skip to main content

big day for student



laluan ni mmg best sbb banyak gambar
abah kata amik gambar kena cool
awal pagi di kedai mamak
muke teruja...huhu
dua2 malas nk pkai heel so pakai je flat shoes
luar bilik

semua orang ada big day kan...kalau perempuan hari kahwinnya, kalau pelajar universtiti mestilah hari convonye....huhu. so last week sunday, 28hb adik aku punye convo kat uitm shah alam, dewan sri budiman.

bagi aku, convo ni more kepada parents yang dah berpenat lelah bagi duit, bersusah payah bagi anta amik anak sepanjang belajar dan banyak lagilah. so, convo day adalah hari untuk membahagiakan parents lebih-lebih lagi kalau anda salah seorang pelajar cemerlang yang apabila nama dipanggil, ia akan dipanggil lantang dan kuat dan anda boleh mengambil skrol anda dengan megah dan kembang hidung dan hati...

contoh nur murshidah idris pangkat pertama..atau anda memakai selempang yang ala-ala miss world (semua tau anda adalah anc or stands for anugerah naib canselor) dan semua akan jeling2 anda lepas keluar dari dewan dan ramai kawan2 akan sibuk nak bergambar ngan anda even anda x mengenali mereka....hehe....

ibu bapa akan berasa pengorbanan mereka berbayar kalau anda dh grade dengan cemerlang n dapat kerja yang elok :)

nasi tambah: aku pulak ada pengalam pahit untuk dua convo aku, diploma dan ijazah...huhu. nati aku ceritakan yee

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…