Saturday, December 4, 2010

big day for student



laluan ni mmg best sbb banyak gambar
abah kata amik gambar kena cool
awal pagi di kedai mamak
muke teruja...huhu
dua2 malas nk pkai heel so pakai je flat shoes
luar bilik

semua orang ada big day kan...kalau perempuan hari kahwinnya, kalau pelajar universtiti mestilah hari convonye....huhu. so last week sunday, 28hb adik aku punye convo kat uitm shah alam, dewan sri budiman.

bagi aku, convo ni more kepada parents yang dah berpenat lelah bagi duit, bersusah payah bagi anta amik anak sepanjang belajar dan banyak lagilah. so, convo day adalah hari untuk membahagiakan parents lebih-lebih lagi kalau anda salah seorang pelajar cemerlang yang apabila nama dipanggil, ia akan dipanggil lantang dan kuat dan anda boleh mengambil skrol anda dengan megah dan kembang hidung dan hati...

contoh nur murshidah idris pangkat pertama..atau anda memakai selempang yang ala-ala miss world (semua tau anda adalah anc or stands for anugerah naib canselor) dan semua akan jeling2 anda lepas keluar dari dewan dan ramai kawan2 akan sibuk nak bergambar ngan anda even anda x mengenali mereka....hehe....

ibu bapa akan berasa pengorbanan mereka berbayar kalau anda dh grade dengan cemerlang n dapat kerja yang elok :)

nasi tambah: aku pulak ada pengalam pahit untuk dua convo aku, diploma dan ijazah...huhu. nati aku ceritakan yee

No comments: