Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

love ramadhan

mesti semua orang suke bulan ramadhan kan, aku rs x der orang yg x suke. makanan banyak, pahala senang nak dapat, rezeki makin murah, jalan2 malam hari dh x takut, boleh makan lewat pagi tanpa fikir esk mesti jadik gemuk... banyak lagilah.
aku suke sangat bulan puasa :)

buang bayi lagi dan lagi...hhmmm

ank kucing orang buang pun letak dlm box, ada selimut ni anak orang buang dlm longkang, dlm jamban, dlm tong sampah






negara kita dh mcm terkena wabak kan...kalau kes ragut, hari2 kat tv, radio dan paper raguut memanjang, kalau haruan makan anak.....kes tu berhari2, berminggu dan berbulan sampai x larat nak dengar. sekarang kes yg paling popular buang bayi...adeihhh

aku nk kutuk aku rasa semua orang pun dh kutuk, nak hukum, siapala aku. last2 harini buang bayi hukumannya sama seperti membunuh...la baru nk kuatkuasake ? sepatutnya dh lama kann..aku pun xtau apa solutions tebaik, dh bermacam cadangan dibagi, ada yg kata jangan marah, amik je baby n letak kat pusat penjagaan, ada yg kata tu mcm menggalakkan pulak.

ada pulak kata hukum seberat-beratnya, sbb tu ramai yg bersikap makin kejam buang tempat2 yang die fikir baby akan mati terus like dlm tempat kumbahan, dalam longkang, tempat buang sampah...huhu

bilela nk tamat benda ni, dh x larat dh nak tengok.

layout dh bertukar

hehe...aku ni gemor tukar layout, ala bosan la kalau sama. mcm rumah, kalau perabut yg sama pun mesti x best kan..kalau xder duit, ubah je kedudukan perabut, mesti rasa berbeza, rasa happy, teruja dan seronok...percayalah

nasi tambah: tp menulis masih lagi malas...huhu