Friday, August 13, 2010

buang bayi lagi dan lagi...hhmmm

ank kucing orang buang pun letak dlm box, ada selimut
ni anak orang buang dlm longkang, dlm jamban, dlm tong sampah







negara kita dh mcm terkena wabak kan...kalau kes ragut, hari2 kat tv, radio dan paper raguut memanjang, kalau haruan makan anak.....kes tu berhari2, berminggu dan berbulan sampai x larat nak dengar. sekarang kes yg paling popular buang bayi...adeihhh

aku nk kutuk aku rasa semua orang pun dh kutuk, nak hukum, siapala aku. last2 harini buang bayi hukumannya sama seperti membunuh...la baru nk kuatkuasake ? sepatutnya dh lama kann..aku pun xtau apa solutions tebaik, dh bermacam cadangan dibagi, ada yg kata jangan marah, amik je baby n letak kat pusat penjagaan, ada yg kata tu mcm menggalakkan pulak.

ada pulak kata hukum seberat-beratnya, sbb tu ramai yg bersikap makin kejam buang tempat2 yang die fikir baby akan mati terus like dlm tempat kumbahan, dalam longkang, tempat buang sampah...huhu

bilela nk tamat benda ni, dh x larat dh nak tengok.

No comments: