Skip to main content

Posts

Showing posts from 2009

no more excuse girl

gmbr kocik x nmpk ke pashmina n anak fara
dua shawl digabung jd satu, tryla...
shawl n ank fara ni sbb kdg2 shawl kite kat depan x jadi muncung or bentuk yg kite nk, so kite tmbhkan ngan ank fara supaya lbh nmpk cool n comeyy


fara , apa yg plg aku suke sbb die simple but stylo. tudung ni aku akn pkai kalau pegi shopping n especially holiday. sbb ringan, x perlu digosok n bleh sumbat mcm stoking...haha

mini ekin hitam
(aku mmg sgt gemar tudung ni sbb terbentuk elok ngan muke aku, fabrik yg selesa n jatuh n senang nk match ngan semua baju, kalau mls nk pk pkai tudung apa atau mls nk gosok, mmg tdg ni my first choice) no more excuse..cewahhh mcm marahkan org je. xderlah sbnrnya aku nk bgtau ramai sgt girl yg kat luar sana bg excuse knp diorang x nmpk stylo mcm org lain. sbnrnya instead kite dok fokus muke berjerawat, pinggul besar, kulit x pth sgt baikla kite fokus mcm mana nk biar kelemahan kite tu org x nmpk sgt.

caranya, kite kena tingkatkan keyakinan diri melalui cara bercakap, cara berp…

keperluan atau kehendak?

dunia semakin tua, era semakin berubah, teknologi semakin canggih dan manusia pun berubah. kalau anda perasan dulu kite belajar alam dan manusia, kite belajar geografi, percaya x semuanya dh berubah. kite x bleh terlalu percaya kepada apa yg kite belajar sbbnye kalau dulu cuaca akan hanya hujan di pantai timur je pd hujung tahun, tapi skrg kat kl mostly setiap masa hujan...tul x?

1) computer - dulunye bnd ni lgsg bukan keperluan tapi sbb sekarang mcm dh wajib plk kebanyakan kite especially student akn ada sebijik comp or laptop
2) internet - ceh, aku mmg xleh hdp tanpa bnd nie. mcm mana nk facebooking, blogggering n so on. lebih2 lagi skrg ada twitter...mmg x mampu nk hdp lbh2 lagi skrg dh bleh sirf kat mana2 like broadband, wireless n phone
3) social networking - wahhh, mcm wajib kan ada bnd2 tue x kirela friendster, myspace, facebook and the latest twitter, semua wajib ada. kalau jmp kwn2, mesti tanya ko ada facebook x, add la aku...kahkah. so, mcm ketinggalan zaman sgt kalau xder.

na…

we wooonnnnn!!

muke br lps mekap...mmg mcm tepung gomak...hehe
nk jgk upload pic 2 kali ngan (mazraah, u should proud of it)

perempuan melayu bukan terakhir
makanan yg tidak sempat dinikmati sepenuhnya hanya dsbbkan fokus nk menari


para jelitawan...kehkeh

some of the performers



ni, semua dh letih n prepare nk balik kat our fitting room tapi sempat lagi bergambar u oll. muke letih tapi happy


ok, ingat x aku punye entry bgtau aku cbuk berlatih menari (alahai, cik shida tulis pun jarang2 mana ada org ingat). ok, tu sbnrnya ialah utk dance competition for our annual dinner. n kitaorg x plan lgsg utk menang or be a winner cumenya nk memeriahkan majlis.

ms rehearsal, aku sempatla tgk other competitor, serious ckp ms tu rasa diri sgt kecik n rasa persembahan kitaorg yg plg x best. semua org melopong tgk org lain punye dance n semua org msg2 ckp x per we are just having fun n do the best. so, semua pun ckp oklah. ms mc announce the winner, start with consolation prizes, aku ckp dpt saguhati pun ok, tp last2 s…

live happily :)

i cannot satisfied all people, even i want to satisfy everyone especially people that i love. serious, sometimes i want to tell them that i really love them but i hardly do...damn hard. i want to live my own way, i want to choose my life n live happily but....i just want everyone support me, its' all i want.

nasi tambah : mama, i luv u but pls understand me too

dh tua bangka baru nk blaja menari

mmg x leh blah kan, umo dh nak dekat 30 tapi br start nk blaja menari so mmgle mcm kayu. ok, this 15 dec ni aku ada annual dinner so adala competition n my comp as usual joined n we decide to dance. so, aku pun join since x pernah join n cube nk blaja even sgt takut n x pandai. mmg diorang bantai gelakkan aku n ckp aku menari lagi keras dr bapuk. aku ckp bapuk pun x menari mcm aku....haha

but i have a great time n enjoy the process eben tho ianya menyebabkan aku mengalami lenguh badan yg sgt serious. bayangkan, kalau aku nk naik atau turun tangga mcm nenek bongkok tiga yg pakai tongkat....sgt seksa...adoiii kena pegi berurut nieh

nasi tambah: sbbkan teruja nk menari, aku x tgk pun anugerah skrin, best ke kwn2

beban itu aku dh lepaskan

aku dh lepaskan satu bebanku tapi dengan cara yg sgt menyakitkan.....sgt memeritkan smpaikan aku menggigil, smpikan aku rasa tubuh ni dh x mampu nk menampung beratku, smpikan aku rasa hati aku mcm dihiris dengan pisau sampai lumat.

kerap kali aku bertanya kenapa bnd ni harus berlaku, setelah aku curahkan segalanya. bukan sehari dua tapi bertahun2 tapi hub ni ternoktah dengan cara yg sgt memeritkan. selama ni, aku ingin lepaskan tapi bukan dengan cara ni, cara ni seolah2 telah membunuh separuh jiwa aku. aku x punya sesiapa utk diluahkan, mmg aku ada kwn tapi siapa yg betul2 mengerti derita ini. YA ALLAH, kalau bleh ko bukak otak aku, ko bukaklah n buang segala memori aku ngan dia. supaya aku x pernah mengenali insan tersebut.

aku insan yg sgt lemah, bertubi2 aku diuji n sehinggalah kali ni. aku hampir rebah n masa ni aku perlukan tangan yg bleh angkat aku berdiri balik. atau aku mampu lakukannya. derita ni perlukan masa yg cukup lama utk sembuh

nasi tamnah : YA ALLAH, JIKA INI UJIANMU SUP…

beban yg x mampu dilepaskan

salah satu beban, anda faham kan



adakah anda mempunyai beban tersebut, sesuatu yg x mampu and pikul, ia ibarat anda pikul beras 10kg sedangkan berat anda hanya 37 kg, anda ingin letaknya ke bwh atau bg pd org lain tp anda x mampu n anda terus juga berjalan ngan beban tersebut walaupun sgt perlahan, walaupun sgt sakit, walaupun sgt menderitakan....

ianya mungkin seseorang, ianya mgkn dosa2 silam anda, ianya mungkin harapan org pada anda atau apa2 yg dh lama membelenggu anda dan anda ingin lepaskan, luahkan tapi x tau mcm mana? atau anda sbnrnya msh lagi ingin memikul beban tersebut walau dh tau ianya akn menyakitkan tetapi sbb anda degil, anda pk anda kuat, anda gagahi jgk walau sbnrnya lgsg x gagah....

nasi tambah : saya cuma perempuan biasa yg mempunyai keinginan mcm org lain tapi kenapa anda x nampak? :(

"kalau bleh, saya nk jadik artis" kata budak2 zaman sekarang

aku x tau samada dunia dh berubah atau era dh berubah but seriously now everything totally different with my era. terlalu byk bezanya sehinggakan kalau nk citer satu persatu mmg letih. cume apa yg aku nk tls arini psl ibu-bapa yg semakin sporting membenarkan anak mereka menceburkan diri dlm dunia hiburan di usia yg sgt muda.

apa yg buat aku rasa nk kupas isu ni sbb br2 ni aku berkesempatan menonton idola kecil, slh satu program realiti tv ms makan kat kedai makan. so, aku tgk berapa ramai adik2 or kanak2 di bwh umur 12 tahun menyanyi. aku x kata aku benci n x suke cumenya aku pelik melihatkan ibu-bapa diorang yang begitu sporting sbb kalau abah aku, mmg x mungkinla....nk kena penampar, blehla...

so, what are u think darl, kalau ur kids nati nk jadi artis or atau ngan kata lain nk menyanyi atau berlakun, korang benarkan x?

nasi tambah : kalau nk jadi artis, biar jadi mcm KRU atau DATO' SITI NURHALIZA, barula ngetopp

omg...2009 almost to end

cepat betul masa berlalu, mula2 our day start with monday, then tup-tup saturday...n weekend come. lps tu, this month is november and pejam celik, pejam celik december. omg, sgt cepat masa berlalu n kite masih lagi duk pk kalaulah aku buat tu, kalaulah aku ada cukup masa....betul x?

haih, ms mmg x leh diundur mcm kata2...haha. adale beberapa wish aku x leh capai lagi for this year n really disappointed abt that. n pernah one day, i wake up n feel sgt tua n rasa mcm too much things that i do not achieve yet....x tau sempat ke tidak. so, for starting 2010, really feel that i need to change.

nasi tambah : change myself not change the world....kalau nk muhasabah diri, leh tonton 2010...great movie to watch

kelate kena gomo

nk tau lebih lanjut , sile baca akhbar



at the rite side



at the left side


ok, semua mesti taukan smlm kelantan lwn negeri sembilan for piala malaysia n kelantan kalah 3-1. as a one of the kelantanese, aku pun turut pergi walaupun dh expect kehadiran penonton yg ramai. n mmg ramai peyokong kelantan n bleh dikatakan stadium bukit jalil dipenuhi olh lautan merah. sgt cantik especially kalau buat ombak. sokongan yg sgt kuar dr penyokong kelantan membuatkan aku bangga kerana berada d ctu. n bleh dikatakan penyokong neg 9 mmg kalah dr segi penonton.

but, menonton secara live rupenya memberi satu pengalaman yg cukup berharga pada aku since me not a football fan, serious i never watch any games at tv or live previously. so, me at first very excited even not comfortable coz kena berhimpit ngan peyokong yg bleh dikatakan semuanya lelaki. menonton secara live mmg mengujakan tetapi gol demi gol yg dijaring oleh neg 9 membuatkan peyokong kelantan yg dh mmg teruja lagi teruja. mgkin terlalu kecewa diseb…

saper x nak hidup senang?

sile tonton pisau cukur tp hanya org bertuah je dpt hadiah free...:)




bkn setakat shick tau tp kalendar,
air mineral tu xpercuma ye. harga die RM2.20 walhal air minuman je



ok, sbb sgt teruja dpt shick percuma


yess, kalau bleh kawin ngan org kaya, saper nk kawin ngan org miskinn kan. yup, i totally agree with this phrase cumenya kalau dh cinta ngan org miskin, teruskan sbb itu pun bleh buat ana bahagia. miskin x semestinya x akn kaya suatu hr nanti, sekiranya dgn usaha yg betul n bersgguh2, aku rasa sapa2 pun bleh pegang title tu.

tapi kalau anda nk kaya ngan cepat, itu hak anda tp pastikan anda mempunya badan yg ramping mcm fazura, gg yg cantik mcm maya karin, tggi mcm nasha aziz n kulit yg licin gebu mcm zizie ezette. anda petik je, mesti berlambak yg sudi...

nasi tambah : one of the malay movie that must watch.

anda ada berapa nyawa?

walhal kete dh berenti tp nk buat iklan pakaila set belt...haha


mesti pelikkan knp aku tanya soalan mcm ni. mesti semua bg jawapan satu kan sbb dh mmg satu tp kenapa ramai yg x menghargai NYAWA. o, skrg aku nk bercoleteh psl sikap rakyat Malaysia di jalan raya. so, mana2 adik2 yg nk buat karangan psl ni, bleh amik point2 pntg ek... :)

sbnrnya dh lama aku pelik knp setiap hari dlm paper ada je kemalangan jiwa yg berlaku sehinggakan kdg2 kite x bleh imagine knp tmpt tu mst ada kemalangan sdgkan jln yg amat luas, selesa xder mslh. cth, jalan ke TTDI yg ada tol tue, pun pernah berlaku kemalangan walhal jalannya siap ada 3 lane n mmg luas. atau jln ke UM yg btl2 dpn traffic light bercabang, mmg luas jln kat ctu, pernah ada bus jatuh msk longkang. gle kann

dh berapa OPS SIKAP polis dh buat? berjaya x? aku rasa makin meningkat adalah. mmg byk faktor yg menyebabkan kemalangan tp yg plg utama ialah SIKAP KITA. ok , aku bg scenario

SITUASI 1 - dua org lelaki tgh bercakap
A- brp jam ko drive dr kl ke…

GOMO RED WARRIORS GOMO

so, this is it, the final between kelantan n negeri sembilan this saturday at stadium bukit jalil. this is became history since kelantan only known as a loser. so, pasukan yg selama ni dianggap loser, kerdil n bermasalah telah menjadi satu pasukan lawan yg digeruni ramai. not only skillnya tapi kerana kecohnya juga n not to forget diorang punye peminat fanatik. mmg akn havoc la stadium nanti n me will be the one that going to watch....haha


nasi tambah : semangat merah putih RED WARRIOR

ble dh terlalu dendam

the cool gerard butler


mmg betulla kata org jangan terlalu berdendam, nati buruk padahnya. so, movie nk mmg brilliant but violence. tp kalau tgk dvd mesti lg best sbb part yg die potong semua anggota penjahat tu mst x censored. teringat citer "the house on the left".

citer die lebih kurang begini, hero (can i classified his hero since diela penjahat sbnr) yg x puas hati disebabkan ank n isteri die dihukum bunuh n si penjahat hanyalah dihukum gantung 5 thn penjara disebabkan die sggp memberi keterangan. so, die sgt x puas hati nk buat satu plan utk memusnahkan sistem perundangan Amerika....fuhhh sgt brilliant. so, korang tgkle citer ni LAW ABIDING CITIZEN

nasi tambah : x tau knp addict nk tgk movie every week....

PERHATIANNNN SEMUA!! ADA BERITA PENTING

WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam 'WCOK' telah beroperasi bermula sekitar tahun 1999. Dimana diawal penubuhan status HALAL sebenarnya telah diragui lagi.

Beberapa produk yang harus diragui STATUS HALAL & dikenalpasti HARAMnya ialah:-

-Nissin Noodles (Mee Segera Nissin Noodles) yang diimport dari Hong Kong (tertulis dipaket bungkusan)

-Daging Salai yang digunakan pada hidangan Sandwish & Nissin Noodles juga diragui status halalnya. Ini kerana pada waktu awal penubuhan White Coffee Oldtown Kopitiam 1999 tiada dipasaran Malaysia yang menjual Daging Salai HALAL. Perkara ini anda boleh rujuk kepada para penyelidik, pensyarah & pelajar di Fakulti/ Jabatan Perhotelan @ F&B / Food & Beverages.

-Minyak yang digunakan didalam penyediaan menu ' Ipoh Ho Fun @ Ipoh Kuew Teaw Sup'. Minyak tersebut dihasilkan sendiri oleh WCOK dan tidak terdapat dipasaran. Hanya diberitahu ianya minyak udang. Tetapi adakah ianya benar & tiada campuran lain?

-Herbal Jelly adalah produk …

kenapa setiap kali pegi mid ada je bnd nk beli?

mid tu adalah mid valley megamall ye kwn2. aku x tau, aku sorang ke yg mengalaminya atau semua pompuan mcm ni. ok, every week mmg aku wajib pegi jalan2 ms off day sbb kaki gatal n tangan pun gatal lbh2 lg dekat ngan umah. kalu dok umah kang confirm x yah belanja parking, minyak n whatsoever. tp sbb mcm dh wajib plk pegi mid every week (motif utama adlh mkn2 n movie).

tp yg buat halnye apabila selesai mkn2 n movie, mest round2 dulu kan even sbnrnye mid tu aku dh hafal segala ceruk kedai...haha. kalau dh jalan2 mesti ada je bnd nk beli even hanyalah beg mekap kat bonita...haha. so mcm mana nk elakkan jgn membeli ek? ok

1) jangan pegi mid
2) jgn tgk movie
3) jgn kuar umah
4) pegi mid tp lps tgk movie trs balik
5) msk je dlm kedai tp kalau nmpk barang yg berkenan, pura2 x nmpk

nasi tambah: so, mcm mana nk saving duit? adoiii

the genius boy

gifted boy


a few days ago, aku berpeluang tengok tv (satu kejayaan besar tau x) sbb aku amat jarang n sekali sekala je aku berpeluang tgk tv, yg lain aku blk umah, mandi n tdo. so, balik umah ari tu, aku rasa nk tgk tv and masa aku on je, ada rancngan AC DCNIE. one of the guest ialah adi putra. sblm ni mmg aku pernah dgr ttg adi putra tp x berpeluang melihat die d tv atau mendgr die bercakap.

so, ble die perkenalkan diri kat AC DCNIE, aku rasa sgt kagum smpi nk menitik air mata knp ye? sbb bukan setakat die genius tapi sgt keislaman eventhough he only 9 years old. cthnye his model one of the SENATOR (i forgot the name) n yg mmebuatkan aku impress ialah knp die minat ngan senator tersebut. st lagi, cite2nya ialah membuat satelit utk org islam ngan password ialah ayat suci AL-QURAN. subhanallah, aku sdr lgsg x pernah terpk nk buat sesuatu yg mcm tu n utk org islam plk tu. terasa diri sgt kerdil n malu ngan ADI walaupun die hanyalah 9th.

ketereran die ttg maths x yah cakaplah, mmg terer cum…

who said malay cannot produce good movie?

aku sengaja upload besar gambar ni nk tunjukkan yg aku betul2 tgh mkn papadom...haha


yup, tanggapan tu perlu dibuang jauh2 sbb dh byk quality movie yg dibuat olh ank melayu. one of it ialah afdlin. segala movie2 yg dibuat oleh afdlin mmg aku suke n aku x prnh lpskan peluang menontonnya. the latest yg aku tgk ialah papadom. mmg besttt n brilliant

nk tau mcm mana kite categorize good movie or not? kalau die buat lawak, kite gelak n kalau scene sedih, kite menangis bersama. itu yg terjd semasa menonton citer papadom, semua penonton gelak n menangis sama2.

nasi tambah: yg plg penting aku menonton citer papadom smbl makan papadom, mampu? haha

keje gomen vs swasta

naah, me not trying to list down ll the comparison between this job since i know mostly everyone knows about it. growing as majority of my family worked at govt sector, my family or to be precise my parents really encourage or i can say that force all the children work at govt sector also due they feel very comfortable with govt. yeah, i agree that agree that working at govt sector have many benefit compared to private, that one im not deny it k.

aku nieh dh cube byk kali jgkla apply govt since ms mula2 abis degree, mmg semangat tp no reply. so ble dok tunggu2 x dapat2 jgk, aku pun try keje swasta n lekatla smpi sekarang. u all plk camna? suke keje gomen ke swasta. tp semua2 depend on salary rite?

nasi tambah : CONGRATS TO MY FREN NUREEN FARISA, that know already become a PTN. i'm really happy for u

jamuan yg wajib tiap2 tahun

almaklumla, baju raya 2 helai je pakai baju sama je...hoho




my frens


kalau selepas hari raya, jamuan apa yg wajib selepas tue, mestila jamuan hari raya kan. so, as usual like previous year, my company buat jamuan hari raya utk all the staff. so, mknn mmg sgt byk n sedap2 belaka cumeya disbbkan perutku yg sgt kocik, aku hanya smpt menjamah sedikit saja mknn2 tersebut sblm perutku kenyang. x puas betul mkn. lps mkn, sesi amik gmbr, lps amik gmbr nk tau apa yg aku buat? TDO...haha


nasi tambah : aku dh penat melayan kerenahmu, aku dh muak ngan segala alasanmu, aku mau lari jauhhh, jauh darimu. sgt penat!!

what u really want in ur life? serious nieh, sile jwb skrg!!

me asking for my readers (ada ke org baca blog aku nieh), the bloggers and saperlah2. mule2, biar aku yg jwb ek, sbnrnya aku sdr pun xtau apa yg aku nk dlm hidup since dulu smpi sekarang. korang jgn ckple korang nk happy, nk duit, nk beli itu, nk beli ini sbb semua org nak yg tu. ok, after spm, my result wan not good, org kata biasa2 sajoo tp blehla setakat nk msk itm, so aku msk je itm ngan course yg ditawarkan.

then, smbg degree (ms tu pun pening nk amik course apa tp sbb abah kata amik finance, aku pun amik). lps keje, cube cr keje kerajaan tp x dapat, then aku plh keje swasta since lg senang nk apply n berlambak2. so, dptle keje (adala 2,3 kali bertukar profesion)...hinggala yg terakhir skrg yg aku stick with it.

what i really want to highlight here is sometimes we do not know what happen in future n people like me will always follow the flow. n many times we will do sometin that we don't like before but due to certain circumstances, the thing will be our life.

ala, mcm yg ramai …

kalau bertepuk sebelah tangan, berbunyi x?

mmg x bunyi kan lainla kalau anda amik tgn anda tepuk kat dinding atau meja, atau pun tarik kwn anda punye tgn n tepuk tangan die. bunyila tp itu mcm trik yg agak kotor. cthnye mcm kalau xder angin masakan pokok bergoyang tp bleh jgk goyang kalau anda pergi goncang pokok tersebut, bergoyangla ia.

hishh, apa yg aku merepek nieh, semuanya ada cerita di sebaliknya. apabila kite dh kenal n makin rapat ngan seseorang tu, barula kite akn kenal die sedikit demi sedikitkan so die punye history or weaknesses will be reveal. then, one of my fren that we really care n love abt him tergelincir dari landasan since he fall in love with the wrong person. the person not other's wifey, other's gf or have negative attitude but it's a guy...huh. panasss

n almost all my fren blame him coz perasan that guy nak kat die, perasan that guy suke but after discussion n slow talk with him, i realize this happen coz due2 layan melayan. so, one of them, should stop it. cumenya dua2 x nk n x sanggup. te…

raya yang singkat tapi best

kronologi rayaku di kelantan...sekian


RAYA KETIGA

raya adlh time utk mkn dgn byknye (time ksh kpd body ku yg x prh naik2 even mkn byk)...haha.




RAYA KE 2

pegi beraya rmh auntie aku cik na, sgt mls pakai baju cantik so aku rembat je baju raya 5 thn lepas, so mmg mls le nk amik pic byk2 since muke n baju buruk...haha so, upload pic 2 bdk ni mkn



MALAM RAYA

raya x meriah tanpa bunga api n mercun, sbb tula tiap2 thn ada je kes putus jari, putus tanga, buta (x serik2 diorang kan), tp family aku pun main gak since ada big supplier (abg aku keje kastam dow...haha), so segala bapak bunga api or mercun kitaorg ada, siap ada yg bleh bunyik 48 das, korang mampu?



RAYA PERTAMA:

hr yg plg dinantikan sbb bleh sembahyang raya (dgr takbir raya sgt syahdu), bleh salam tgn mama n abah, bleh melaram baju baru yg dh lama simpan dlm almari, bleh buat adik2 n sepupu2 tersenyum sbb dpt duit raya...hehe



mama n her fabby daughter
yeah, i lie i know....huhu



mama n her daughters



mama n her sons



tuntutan kerja membuatkan cuti…

good girl turns to be bad

my oily face...gaga



happy with them



kcy, tolongle muke tu buruk
aku yg sentiasa sengih
abu - cuba berlagak comel


entry x nak kalah aje....huhu. yeah, i jd sedikit notty hari ni bkn jahat tau setelah lama x amik mc tibe 2 arini amik mc due to many incomplete task before raya. mana xnya, aku kena servis kete, kena pegi bank, kena amik baju kat dobi, kena buat tu, kena buat ni so masa mmg mencemburui aku nieh....haha. sorryy ophie. harap2 aku x dikenakan apa2 tindakan. YA ALLAH, permudahkan urusanku

nasi tambah: sedikit gambar geli aku n rakan2 slps tgk citer final destination at pavi (first time tgk 3d movie)
review - final destination - hampeh
the ugly truth - lucu n lucah

majlis buka puasa

other group (6)




other group (5)



other group (4)



other group (3)



other group (2)



other group (1)





our group deco


DATE : 11/9/09
VENUE : AHP BUILDING
THEME : ALL WHITE


nasi tambah : raya nk dekat dah...byk benda lg x beli. mcm2 kena prepare niehh. dh buat budget tp mcm x cukup je....hoho