Skip to main content

beban yg x mampu dilepaskan


salah satu beban, anda faham kan



adakah anda mempunyai beban tersebut, sesuatu yg x mampu and pikul, ia ibarat anda pikul beras 10kg sedangkan berat anda hanya 37 kg, anda ingin letaknya ke bwh atau bg pd org lain tp anda x mampu n anda terus juga berjalan ngan beban tersebut walaupun sgt perlahan, walaupun sgt sakit, walaupun sgt menderitakan....

ianya mungkin seseorang, ianya mgkn dosa2 silam anda, ianya mungkin harapan org pada anda atau apa2 yg dh lama membelenggu anda dan anda ingin lepaskan, luahkan tapi x tau mcm mana? atau anda sbnrnya msh lagi ingin memikul beban tersebut walau dh tau ianya akn menyakitkan tetapi sbb anda degil, anda pk anda kuat, anda gagahi jgk walau sbnrnya lgsg x gagah....

nasi tambah : saya cuma perempuan biasa yg mempunyai keinginan mcm org lain tapi kenapa anda x nampak? :(

Comments

y i en j r said…
sabar da ;) masa utk beban itu dilepaskan pasti akan tiba (^_^)
atiQah adNan said…
Allah Maha Adil shida..
pasti DIA nak yang terbaik untuk awk ye... tabahlah menjalani hidup...
begitu juga saya dan yang lain..

mungkin saya takde dekat dengan shida tapi sedikit sebanyak shida menulis dan ade yang saya rase even sikit pun..

selagi shida yakin.mampu.kuat.. shida teruskan hidup dengam baik ya.. yang penting jangan lupe ketawa dan senyum ok dear?
^___^
thanx iqa n yien. saya tau ALLAH maha ADIL N MENGETAHUI segalanya cumanya saya hanya insannya yg terlalu lemah sehingga saya rasa nk rebah. saya harap saya akn kuat

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.