Tuesday, September 22, 2009

raya yang singkat tapi best

kronologi rayaku di kelantan...sekian


RAYA KETIGA

raya adlh time utk mkn dgn byknye (time ksh kpd body ku yg x prh naik2 even mkn byk)...haha.




RAYA KE 2

pegi beraya rmh auntie aku cik na, sgt mls pakai baju cantik so aku rembat je baju raya 5 thn lepas, so mmg mls le nk amik pic byk2 since muke n baju buruk...haha so, upload pic 2 bdk ni mkn



MALAM RAYA

raya x meriah tanpa bunga api n mercun, sbb tula tiap2 thn ada je kes putus jari, putus tanga, buta (x serik2 diorang kan), tp family aku pun main gak since ada big supplier (abg aku keje kastam dow...haha), so segala bapak bunga api or mercun kitaorg ada, siap ada yg bleh bunyik 48 das, korang mampu?



RAYA PERTAMA:

hr yg plg dinantikan sbb bleh sembahyang raya (dgr takbir raya sgt syahdu), bleh salam tgn mama n abah, bleh melaram baju baru yg dh lama simpan dlm almari, bleh buat adik2 n sepupu2 tersenyum sbb dpt duit raya...hehe



mama n her fabby daughter
yeah, i lie i know....huhu



mama n her daughters



mama n her sons



tuntutan kerja membuatkan cuti rayaku utk tahun ni sgtle singkat. aku balik 2hr sblm raya n raya ketiga malam terpksa bertolak balik kl....huhu. rasa sgt pendek, tapi okla since bleh balik beraya jumpa mama, abh, adik2 semua n semua sedara mara. tapi aku lgsg x smpt jmp kwn2, walaupun ada undangan perkahwinan n jemputan ke rmh kwn2.

inilah hidup kan, kalau x keje sapa yg nak bagi kite duit? so, sekurang2nye aku msh blh balik ke kg n mkn masakan kelantan. smpt pegi ke pasar pasir mas utk beli juadah berbuka, rasa nk beli semua lauk since kat kl semua bnd tu xder (mana nk jmp kat kl jala mas, taik itik, bunga tanjung, akok bulat yg panas, pulut sotong kalau ada pun x best lgsg), bleh jmp mak n ayah (atok n nenek), blh jumpe mak sedara, sepupu-sepapat n bleh bau kelantan (bau kelantan lain wooo)

nasi tambah : semoga anda semua pun bergembira di hari raya bersama keluarga.....

4 comments:

Mommy Prince said...

Selamat Hari Raya Shida..

best nye dapat jugak kelik kelate.kawe raye kl tahun ni..busan..huk2..

shida is my name said...

bakpo xleh keliknye? x leh cuti ke? selamat hari raya dear...xper xleh balik kg tapi tetap beraya ngan suami n anak. mcm i nieh, kalau x blk alamatnye dok sore dumoh mace ore glo...haha

atiQah adNan said...

seronoknye berayee!!
heheh bestkan ade adik beradik pompuan yang ramai.. mesti kamceng gile.. hee~

shida is my name said...

a'ahm sm mcm ur sib la. semua kamceng, bj bleh tukar2...sbb size lbh kurang...huhu. bab2 shopp plg best