Friday, December 25, 2009

keperluan atau kehendak?

dunia semakin tua, era semakin berubah, teknologi semakin canggih dan manusia pun berubah. kalau anda perasan dulu kite belajar alam dan manusia, kite belajar geografi, percaya x semuanya dh berubah. kite x bleh terlalu percaya kepada apa yg kite belajar sbbnye kalau dulu cuaca akan hanya hujan di pantai timur je pd hujung tahun, tapi skrg kat kl mostly setiap masa hujan...tul x?

1) computer - dulunye bnd ni lgsg bukan keperluan tapi sbb sekarang mcm dh wajib plk kebanyakan kite especially student akn ada sebijik comp or laptop
2) internet - ceh, aku mmg xleh hdp tanpa bnd nie. mcm mana nk facebooking, blogggering n so on. lebih2 lagi skrg ada twitter...mmg x mampu nk hdp lbh2 lagi skrg dh bleh sirf kat mana2 like broadband, wireless n phone
3) social networking - wahhh, mcm wajib kan ada bnd2 tue x kirela friendster, myspace, facebook and the latest twitter, semua wajib ada. kalau jmp kwn2, mesti tanya ko ada facebook x, add la aku...kahkah. so, mcm ketinggalan zaman sgt kalau xder.

nasi tambah : 2010 here i come

No comments: