Sunday, June 28, 2009

susahnye nk cari lelaki yg bleh dibuat suami


ada ke lelaki yg cool mcm johny depp

anda ada bf? dh berapa lama anda couple ngan bf anda? 6 bln, setahun, 5thn or 10 thn? anda pastike die akn jd suami anda? bkn org lain?..oohhh byknye soalan aku. ok, apa criteria plg penting utk seorang lelaki bergelar suami?

1) beriman...sshnye nk jmp skrg
2) kaya......harta sdr ke mak bapak?
3) hensem......xleh hensem sgt nati ramai nak
4) penyayang......kalau yg jenis suke binatang, penyayang kott
5) bertanggungjwb......hhmm, bleh pecaya ke?

mmg bykle ciri2 lelaki baik..letih nk senaraikan semua

sbb kenapa aku ckp mcm tue, sbb aku x pernah jumpa atau mgkin x berpeluang nk jmp ngan lelaki yg aku kagumi, yg apabila aku tgk die, aku akan kata dlm hati " lelaki ni kalau kawin akn jd suami n ayah yang baik". ssh aku nk jmp lelaki skrg yg ada ciri2 seorg suami n ayah yg baik. aku ada kenal seorg kwn, n i really adore him because he is a great man n wonderful hubby n responsible father. aku kenal isterinya, anknye n in fact aku rapat ngan diorang. but as usual good man always alredy been taken.....so yg tggl yg hampeh2 je semua....

ke mana semua lelaki yg baik hah? i wanna to know u....haha. (gle punye desperate). x salah berkawan kan? tp org kata lelaki yg baik utk perempuan yg baik jgk. aku percaya tue!!

nasi tambah: apa2 pun aku hrp aku akn jumpe lelaki terbaik utkku jadikan suami krn aku pasti aku ialah perempuan baik....:P

7 comments:

Siti Hajar Othman said...

EH kenapa letak gambar ex husband Aja johnny depp tu Shida? Shida im totally agree with u shida and im totally facing the same situation.

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

tulaa dear..
banyak laki baik pun da kawen..
selalunye diorang cari yang terbaik juga... kan..?
kalau shida yakin dengan Allah, pasti suatu hari nanti akan datang juga lelaki yang baik untuk shida tau...

F.A.D.H said...

lelaki baik banyak yang dah kawen kot shida... sebab nak elakkan diri dari buat maksiat.. hehehe

shida is my name said...

hehe...betulla tue fadh, iqa. nk buat mcm mana kan, i kena tggu n sabar je...huhu

shida is my name said...

aja, kite kan share johny depp tue, sharing is caring katakan

Anonymous said...

ehemm...ampunkan saya mencelah....kalau entry kt atas nie kan ape kate cube tukarkan semua perkataan lelaki tu kepada perempuan/wanita ke xkirala....rasanya sama je situasinye......saya bukan nak berbalah disini tapi adalah lbih baik kalau hidup dalam realiti dan sedarlah hakikatnye . kalau diri tidak sehebat rasulullah kenapa bermimpi untuk mendapat isteri sehebat isteri2 baginda.....bukan mengatakan xmungkin....tapi...emmm....

shida is my name said...

dear anonymous,saya rs u x baca my message ngan baik. my title lelaki sbb saya ni perempuan, so mmg saya tujukan khas buat lelaki. n x pernah sekali pun, nk bermimpi nk dpt lelaki yg sempurna, lgpun saya dh stated kt ctue. u ni ore kelate ke? sbb very obvious from ur word. one more, saya x suke org comment n nama die anonymous.