Skip to main content

susahnye nk cari lelaki yg bleh dibuat suami


ada ke lelaki yg cool mcm johny depp

anda ada bf? dh berapa lama anda couple ngan bf anda? 6 bln, setahun, 5thn or 10 thn? anda pastike die akn jd suami anda? bkn org lain?..oohhh byknye soalan aku. ok, apa criteria plg penting utk seorang lelaki bergelar suami?

1) beriman...sshnye nk jmp skrg
2) kaya......harta sdr ke mak bapak?
3) hensem......xleh hensem sgt nati ramai nak
4) penyayang......kalau yg jenis suke binatang, penyayang kott
5) bertanggungjwb......hhmm, bleh pecaya ke?

mmg bykle ciri2 lelaki baik..letih nk senaraikan semua

sbb kenapa aku ckp mcm tue, sbb aku x pernah jumpa atau mgkin x berpeluang nk jmp ngan lelaki yg aku kagumi, yg apabila aku tgk die, aku akan kata dlm hati " lelaki ni kalau kawin akn jd suami n ayah yang baik". ssh aku nk jmp lelaki skrg yg ada ciri2 seorg suami n ayah yg baik. aku ada kenal seorg kwn, n i really adore him because he is a great man n wonderful hubby n responsible father. aku kenal isterinya, anknye n in fact aku rapat ngan diorang. but as usual good man always alredy been taken.....so yg tggl yg hampeh2 je semua....

ke mana semua lelaki yg baik hah? i wanna to know u....haha. (gle punye desperate). x salah berkawan kan? tp org kata lelaki yg baik utk perempuan yg baik jgk. aku percaya tue!!

nasi tambah: apa2 pun aku hrp aku akn jumpe lelaki terbaik utkku jadikan suami krn aku pasti aku ialah perempuan baik....:P

Comments

EH kenapa letak gambar ex husband Aja johnny depp tu Shida? Shida im totally agree with u shida and im totally facing the same situation.
tulaa dear..
banyak laki baik pun da kawen..
selalunye diorang cari yang terbaik juga... kan..?
kalau shida yakin dengan Allah, pasti suatu hari nanti akan datang juga lelaki yang baik untuk shida tau...
F.A.D.H said…
lelaki baik banyak yang dah kawen kot shida... sebab nak elakkan diri dari buat maksiat.. hehehe
hehe...betulla tue fadh, iqa. nk buat mcm mana kan, i kena tggu n sabar je...huhu
aja, kite kan share johny depp tue, sharing is caring katakan
Anonymous said…
ehemm...ampunkan saya mencelah....kalau entry kt atas nie kan ape kate cube tukarkan semua perkataan lelaki tu kepada perempuan/wanita ke xkirala....rasanya sama je situasinye......saya bukan nak berbalah disini tapi adalah lbih baik kalau hidup dalam realiti dan sedarlah hakikatnye . kalau diri tidak sehebat rasulullah kenapa bermimpi untuk mendapat isteri sehebat isteri2 baginda.....bukan mengatakan xmungkin....tapi...emmm....
dear anonymous,saya rs u x baca my message ngan baik. my title lelaki sbb saya ni perempuan, so mmg saya tujukan khas buat lelaki. n x pernah sekali pun, nk bermimpi nk dpt lelaki yg sempurna, lgpun saya dh stated kt ctue. u ni ore kelate ke? sbb very obvious from ur word. one more, saya x suke org comment n nama die anonymous.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…