Skip to main content

me freaking old today


always young at heart :P


yup, today is my birthday 13 JUNE 1982, freaking old rite. sepatutnya dh kawin, ada ank n kehidupan yg stabil n bahagia kan. patutla kalau setiap kali aku blk kg mamaku bising ble nk kawin? ank die nih bukannya x nk kawin tp msh lg x sesuai nk kawin sekarang. tahun depan, confirm kawin....haha

n for the first time in my life, ada org celebrate birthday aku even my family n my b pun xpernah belikan candle n kek. n upacara potong kek n tiup lilin ni mmg xpernah dibuat oleh aku, mesti semua rasa heran kan...yeah, i grow up with not practising this kind of ritual even though aku rs ianya best, so, thanx to all my fren, mmg rs nk nangis cumenya sbb terkantoi ngan diorang ms beli kek, trs x jd nangis n asyik gelak je...

nasi tambah: best kan kalau ada kwn2 atau org tersayang yg sentiasa mengingati hr2 penting kite walaupun hanya sekdar ucapan melalui sms. n aku amt bersykur msh lgi bernyawa dgn sihatnye ats kurniaan ALLAH n aku jgk bersykur ngan hidup aku sekarang

Comments

Happy Birthday to you.
From Brasil.
Be happy
alzira
Mommy Prince said…
Happy Birthday To You..

tak sangkat kite sebaya..hehehe

semoga pjg umur dan dimurahkan rezeki..

nanti tahun depan jgn lupe bg invitation yer.. kekeke
Anonymous said…
happy birthday....caiyooo
y i en j r said…
epi bufday cayang!!!!
muaahhhhss


cepat2 kawen yer ;p
haha...arin mmg kite sebaya tp u dh anak n hubby....tp sama2 comey n maintain cute kan....huhu. thanx yien, anonymouse n alzira
hehe...thanx arin, yien, anonymouse n alzira. yien, doakan2 shida ekk, arin mmg pun, sm2 kecik n comey even dh 27...haha

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…