Friday, April 29, 2011

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

Pirates of the Caribbean 4
thanks nuffnang for this opportunity


pirates of the caribbean kembali lagi. siapa yang tak suka dan jatuh cinta pada johny depp yang teramat handsome n sexy tu. apatah lagi kalau die menjadi seorang lanun yang jahat tapi tetap comel (^___^).

kelebihan menjadi lanun adalah sangaaaaaaaaaatttt banyak. serius, kalau nak 30 pun boleh sebab lanun ni memang salah satu perkerjaan impian untuk semua orang lebih-lebih lagi kepada lelaki yang rasa dirinya gagah perkasa dan ala-ala samseng.

1) pakaian - hey lanun mana ada peraturan berpakaian. lanun boleh pakai baju apa saja yang diorang nak sebab x akan ada orang yang akan mentertawakan lanun. sapa berani nak komen atau nak kutuk, nak mati ke? jadi sebagai lanun kamu boleh pakai baju yang samada dianggap gila atau serabut dan letak apa saja aksesori yang kamu nak samada di kepala, di badan dan di kaki. tengokla pakaian dan aksesori kapten jack sparrow. cool kann(-___-)

2) tidak perlu menjaga kebersihan diri - aiseh, lanun ni kan kerjanya atas kapal dan berperang dan berperang je kan. so manala sempat nak mandi, nak gosok gigi apatah lagi nak jaga kuku atau pakaian macam nak iron baju tu memangle haram tak sempat. jadi, disebabkan tu lanun terkenal dengan bau badan yang amat *mengancam*, gigi yang kuning dan berkarat, baju yang berbulan tidak dibasuh. tapi yang paling best, tak ada siapa yang peduli sebab itu adalah lanun punye personaliti.....

tengok, senang kan jadi lanun. xperlu nak risau nak jaga kebersihan diri sebab tak ada orang berani nak tegur atau tutup hidung ni

3) orang akan hormat - sapa yang tak takut pada lanun, bagitau saya. sebab lanun ni kalau cerita melayu yang lama-lama sangatlah digeruni sebab selalunya lanun ni sangatlah jahat dan kerja mereka adalah merompak harta orang. jadi sesiapa yang jadi lanun ni akan digeruni oleh semua orang. siapa berani buat onar atau membantah cakap lanun memang akan mati atau teruk dikerjakan oleh lanun. sebab tulah, lanun bebas buat apa saja yang disukai

(The adventures! The gold! The uh…. saying “Ahoy, mateys!” all the time!)
lanun yang tercomel abad ini

No comments: