Skip to main content

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

Pirates of the Caribbean 4
thanks nuffnang for this opportunity


pirates of the caribbean kembali lagi. siapa yang tak suka dan jatuh cinta pada johny depp yang teramat handsome n sexy tu. apatah lagi kalau die menjadi seorang lanun yang jahat tapi tetap comel (^___^).

kelebihan menjadi lanun adalah sangaaaaaaaaaatttt banyak. serius, kalau nak 30 pun boleh sebab lanun ni memang salah satu perkerjaan impian untuk semua orang lebih-lebih lagi kepada lelaki yang rasa dirinya gagah perkasa dan ala-ala samseng.

1) pakaian - hey lanun mana ada peraturan berpakaian. lanun boleh pakai baju apa saja yang diorang nak sebab x akan ada orang yang akan mentertawakan lanun. sapa berani nak komen atau nak kutuk, nak mati ke? jadi sebagai lanun kamu boleh pakai baju yang samada dianggap gila atau serabut dan letak apa saja aksesori yang kamu nak samada di kepala, di badan dan di kaki. tengokla pakaian dan aksesori kapten jack sparrow. cool kann(-___-)

2) tidak perlu menjaga kebersihan diri - aiseh, lanun ni kan kerjanya atas kapal dan berperang dan berperang je kan. so manala sempat nak mandi, nak gosok gigi apatah lagi nak jaga kuku atau pakaian macam nak iron baju tu memangle haram tak sempat. jadi, disebabkan tu lanun terkenal dengan bau badan yang amat *mengancam*, gigi yang kuning dan berkarat, baju yang berbulan tidak dibasuh. tapi yang paling best, tak ada siapa yang peduli sebab itu adalah lanun punye personaliti.....

tengok, senang kan jadi lanun. xperlu nak risau nak jaga kebersihan diri sebab tak ada orang berani nak tegur atau tutup hidung ni

3) orang akan hormat - sapa yang tak takut pada lanun, bagitau saya. sebab lanun ni kalau cerita melayu yang lama-lama sangatlah digeruni sebab selalunya lanun ni sangatlah jahat dan kerja mereka adalah merompak harta orang. jadi sesiapa yang jadi lanun ni akan digeruni oleh semua orang. siapa berani buat onar atau membantah cakap lanun memang akan mati atau teruk dikerjakan oleh lanun. sebab tulah, lanun bebas buat apa saja yang disukai

(The adventures! The gold! The uh…. saying “Ahoy, mateys!” all the time!)
lanun yang tercomel abad ini

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…