Friday, April 1, 2011

P1 4G

die x derlah besar sangat and xder la kecik sangat.okla kannn (abaikan pemandangan yg terbaik tu...hahaha)

so sebab aku amik dua, kalau amik benda ni RM99 sebulan tapi sebab aku plus ngan yang kecik tu RM20 so total RM119 tapi ada rebate 3 bulan pertama...yeayy

ni yang letak kat umah
seeloknya letak kat tepi tingkap so tempat sementara atas beg tepi tingkap....huhu
signal 3 menyala2 tu maknanya signal yang efficient gtewww



ok apa benda ni
meh nak la nak citer
kalau korang pakai bbd like celcom or maxis die bagi sim kan, ni tak die bagi benda alah tu and korang cucuk je kat lappy korang. die macam YES jugak. so benda alah ni korang boleh bawak g mana2 and surf internet dekat sana meanwhile kat umah pun boleh surf jugak...so 2 in 1 kan


korang pakai apa internet connection kat umah, ce ceter ce citer (semua sekarang nak tiru hantu kak limah kannn, kuat betul penangan tapi pelik ngangkung jugak yang lagi tinggi kutipan)....ishhh shida nih dah lari topik.

aku dulu memang kureng ckitla broadband ni sebab kenapa aku tau kelemahan telco nieh almaklumlah aku pun keje telco so memang malas nak try celcom ke, maxis ke, digi ke apatah lagi u mobile. aku dah aim kalau pindah umah aku nak amik streamyx atau unifi. tapi tup-tup check unifi memang best tapi harga die pergghhhh (rm149 dan ini adalah pakej paling murah k).

aku x kaya macam korang, gaji cukup-cukup makan je......uhuk. sreamyx pulak boleh pakai kat umah je, sedangkan adik aku kena guna di tempat die belajar (die kan sekarang amik kursus KPLI so memang kelas kena pakai internet dowh). jadi setelah aku buat beberapa review n aku baca dari blog www.justkhai.com aku pun mula berminat terhadap P14G

setelah mendengar penerangan,eh aku sendiri yang call agent P1 tu setelah mendapat nom die ngan kawanku (benda macam ni lah kan time kita nak die xder, time x nak melambak offer). so terus sign up n esknya terus aktif....yeayyy. so rumah aku dah ada internet.

nak merepek lagi: balik rumah benda pertama bukak internet, bangun tdo benda pertama internet, sebelum tdo pun internet.....haihhhh

No comments: