Skip to main content

P1 4G

die x derlah besar sangat and xder la kecik sangat.okla kannn (abaikan pemandangan yg terbaik tu...hahaha)

so sebab aku amik dua, kalau amik benda ni RM99 sebulan tapi sebab aku plus ngan yang kecik tu RM20 so total RM119 tapi ada rebate 3 bulan pertama...yeayy

ni yang letak kat umah
seeloknya letak kat tepi tingkap so tempat sementara atas beg tepi tingkap....huhu
signal 3 menyala2 tu maknanya signal yang efficient gtewww



ok apa benda ni
meh nak la nak citer
kalau korang pakai bbd like celcom or maxis die bagi sim kan, ni tak die bagi benda alah tu and korang cucuk je kat lappy korang. die macam YES jugak. so benda alah ni korang boleh bawak g mana2 and surf internet dekat sana meanwhile kat umah pun boleh surf jugak...so 2 in 1 kan


korang pakai apa internet connection kat umah, ce ceter ce citer (semua sekarang nak tiru hantu kak limah kannn, kuat betul penangan tapi pelik ngangkung jugak yang lagi tinggi kutipan)....ishhh shida nih dah lari topik.

aku dulu memang kureng ckitla broadband ni sebab kenapa aku tau kelemahan telco nieh almaklumlah aku pun keje telco so memang malas nak try celcom ke, maxis ke, digi ke apatah lagi u mobile. aku dah aim kalau pindah umah aku nak amik streamyx atau unifi. tapi tup-tup check unifi memang best tapi harga die pergghhhh (rm149 dan ini adalah pakej paling murah k).

aku x kaya macam korang, gaji cukup-cukup makan je......uhuk. sreamyx pulak boleh pakai kat umah je, sedangkan adik aku kena guna di tempat die belajar (die kan sekarang amik kursus KPLI so memang kelas kena pakai internet dowh). jadi setelah aku buat beberapa review n aku baca dari blog www.justkhai.com aku pun mula berminat terhadap P14G

setelah mendengar penerangan,eh aku sendiri yang call agent P1 tu setelah mendapat nom die ngan kawanku (benda macam ni lah kan time kita nak die xder, time x nak melambak offer). so terus sign up n esknya terus aktif....yeayyy. so rumah aku dah ada internet.

nak merepek lagi: balik rumah benda pertama bukak internet, bangun tdo benda pertama internet, sebelum tdo pun internet.....haihhhh

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…