Skip to main content

P1 4G

die x derlah besar sangat and xder la kecik sangat.okla kannn (abaikan pemandangan yg terbaik tu...hahaha)

so sebab aku amik dua, kalau amik benda ni RM99 sebulan tapi sebab aku plus ngan yang kecik tu RM20 so total RM119 tapi ada rebate 3 bulan pertama...yeayy

ni yang letak kat umah
seeloknya letak kat tepi tingkap so tempat sementara atas beg tepi tingkap....huhu
signal 3 menyala2 tu maknanya signal yang efficient gtewww



ok apa benda ni
meh nak la nak citer
kalau korang pakai bbd like celcom or maxis die bagi sim kan, ni tak die bagi benda alah tu and korang cucuk je kat lappy korang. die macam YES jugak. so benda alah ni korang boleh bawak g mana2 and surf internet dekat sana meanwhile kat umah pun boleh surf jugak...so 2 in 1 kan


korang pakai apa internet connection kat umah, ce ceter ce citer (semua sekarang nak tiru hantu kak limah kannn, kuat betul penangan tapi pelik ngangkung jugak yang lagi tinggi kutipan)....ishhh shida nih dah lari topik.

aku dulu memang kureng ckitla broadband ni sebab kenapa aku tau kelemahan telco nieh almaklumlah aku pun keje telco so memang malas nak try celcom ke, maxis ke, digi ke apatah lagi u mobile. aku dah aim kalau pindah umah aku nak amik streamyx atau unifi. tapi tup-tup check unifi memang best tapi harga die pergghhhh (rm149 dan ini adalah pakej paling murah k).

aku x kaya macam korang, gaji cukup-cukup makan je......uhuk. sreamyx pulak boleh pakai kat umah je, sedangkan adik aku kena guna di tempat die belajar (die kan sekarang amik kursus KPLI so memang kelas kena pakai internet dowh). jadi setelah aku buat beberapa review n aku baca dari blog www.justkhai.com aku pun mula berminat terhadap P14G

setelah mendengar penerangan,eh aku sendiri yang call agent P1 tu setelah mendapat nom die ngan kawanku (benda macam ni lah kan time kita nak die xder, time x nak melambak offer). so terus sign up n esknya terus aktif....yeayyy. so rumah aku dah ada internet.

nak merepek lagi: balik rumah benda pertama bukak internet, bangun tdo benda pertama internet, sebelum tdo pun internet.....haihhhh

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …