Saturday, May 29, 2010

abangku kahwin






SEBELUM







x taula kalau korang tau tapi kami 6 beradik x ada lagi yang dah berkahwin and abangku telah memecahkan tradisi menjadi orang pertama yang berkahwin dalam anak2 HAJI IDRIS DAN HAJJAH NIK NORMA. so, mamaku and abahku memang dah lama nak menantu, begitu excited membuat majlis kahwin dan telah renovate rumah dah perabot hampir kesemuanya.....

anda cuba bayangkan betapa banyak kerja yang harus dilakukan oleh kami 6 beradik. abahku telah menambah satu lagi bilik baru, bilik adikku pulak dimasukkan almari dan katil abangku yang besar lagi berat sbb abangku beli set katil yang baru...

seluruh badan penat sebab mengangkut benda yang sangat berat contohnya rak buku yang sgt besar, tv 32 inci dimasukkan dlm stor (tv ni sedikit rosak), katil kayu yg besar dan almari kayu yg besar....huhu...cube bayangkan.

belum dicampur dengan benda-benda lain like hantaran, sisa, bunga, baju dan sebagainya.....memang pening....tapi mamaku relax je, die buat apa yang terdaya walaupun penat dan aku dan adik-adik yang lain cube bantu seboleh mungkin....

nasi tambah: semoga abang ku berbahagia hingga ke akhir hayat

2 comments:

Atiqah Adnan said...

hee penat ye tapi sangat seronok darl.. truST me..sUka sangat kerja kawen.. hii

shida is my name said...

kannn...penat tp enjoy