Skip to main content

nak comel, nak cantik, nak meletop atau nak sedondon...semua pun bolehhhh

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dipermudahkan urusan dan diberi kesihatan yang terbaik.

Walau aku dah bekerja tapi aku tetap nak berniaga, tak tau kenapa tapi berniaga berikan aku kepuasan dan aku rasa happy dapat earn side income. So, sekarang fokus aku pada kain soft cotton. kemain lama tunggu kain ni sampai sebab supplier out of stok je memanjang.

Memang kain ni famous dan meletop-letop sekarang. aku sebenarnya beli untuk pakai sendiri saja tapi kawan aku tolong suruh jual. so, aku jual jelah sebab aku suka kain ni dan corak dia. nampak simple tapi stylooo gituu.

corak ni memang tak ada di malaysia, ianya memang diimport dari indonesia. so, kalau korang tak grab sekarang tak tau bila pulak batch terbaru kain ni akan siap.serius, aku tak tipu. ni bukan ayat iklan suruh beli sekarang tapi aku pun agak fedup menunggu sebab lambat.

banyak dah kaler yang sold out. baru sekarang aku nak bagitau kan (-__-). tapi jangan risau ada lagi, so korang kena beli sekarang dan cepat-cepat pergi anta tailor untuk jahit. sempatlah melaram raya nanti.

macam-macam korang boleh buat dengan kain ni. buat mermaid skirt, pencil skirt, kain pleat belakang dan sebagainya. ikut citarasa ye. baju pulak nak buat mini kurung pun boleh, kedah pun boleh, kebarung pun boleh, cropped pun boleh dan nak pakai dengan blouse pun boleh. tengok je sample-sample yang orang dah buat. tiruvasi orang panggil, mana yang berkenan di hati.

tapi kena cepat-cepat tau. kalau tak gigit jarii



comel kannn color-color dia

ni color dia tapi banyak dah sold out. tapi kalau nak jugak bgtau aku okeh

ni salah satu design yang korang boleh tiru

comel kan kawan aku dengan anak dia. sedondon gtewww


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.