Skip to main content

nak comel, nak cantik, nak meletop atau nak sedondon...semua pun bolehhhh

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dipermudahkan urusan dan diberi kesihatan yang terbaik.

Walau aku dah bekerja tapi aku tetap nak berniaga, tak tau kenapa tapi berniaga berikan aku kepuasan dan aku rasa happy dapat earn side income. So, sekarang fokus aku pada kain soft cotton. kemain lama tunggu kain ni sampai sebab supplier out of stok je memanjang.

Memang kain ni famous dan meletop-letop sekarang. aku sebenarnya beli untuk pakai sendiri saja tapi kawan aku tolong suruh jual. so, aku jual jelah sebab aku suka kain ni dan corak dia. nampak simple tapi stylooo gituu.

corak ni memang tak ada di malaysia, ianya memang diimport dari indonesia. so, kalau korang tak grab sekarang tak tau bila pulak batch terbaru kain ni akan siap.serius, aku tak tipu. ni bukan ayat iklan suruh beli sekarang tapi aku pun agak fedup menunggu sebab lambat.

banyak dah kaler yang sold out. baru sekarang aku nak bagitau kan (-__-). tapi jangan risau ada lagi, so korang kena beli sekarang dan cepat-cepat pergi anta tailor untuk jahit. sempatlah melaram raya nanti.

macam-macam korang boleh buat dengan kain ni. buat mermaid skirt, pencil skirt, kain pleat belakang dan sebagainya. ikut citarasa ye. baju pulak nak buat mini kurung pun boleh, kedah pun boleh, kebarung pun boleh, cropped pun boleh dan nak pakai dengan blouse pun boleh. tengok je sample-sample yang orang dah buat. tiruvasi orang panggil, mana yang berkenan di hati.

tapi kena cepat-cepat tau. kalau tak gigit jarii



comel kannn color-color dia

ni color dia tapi banyak dah sold out. tapi kalau nak jugak bgtau aku okeh

ni salah satu design yang korang boleh tiru

comel kan kawan aku dengan anak dia. sedondon gtewww


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …