Saturday, January 2, 2010

2009 give me LIFE

ini lebih kurang mcm diari la sbb aku akn mule bercerita psl apa yg berlaku pada aku sepanjang 2009. sbb knp aku nk citer sgt sbb aku nk compare life aku 2008 with 2009. serious, totally different

knp aku kata 2009 give me life byk sbbnya byk bnd yg aku dapat even x sehebat mana ak cumenya kalau dulu aku terpaksa didukung tapi skr aku mmp berjalan walaupun agak perlahan

1) job - aku start keje as a cse celcom bulan 12 so, genaple setahun aku keje. mgkn korang x percaya tp disbbkan aku melangkah ke alam pekerjaan sbnr agk lewat menyebabkan aku amat menghargai pekerjaan ini. aku grade 2006 lg tapi byk main2 n bertangguh n x fokus nk pada career development.

2) business tudung - aku start jual tdg ms bulan 12 jgk iaitu ms tu aku suke beli online, then dpt idea drpd aku dok habiskan duit pd org baiklah aku buat blog. start drp baju2 second hand aku n grow with tudung sampaila skrg. dulu, mmg rancak sbb aku adlh slh seorg yg plg awl jual tdg melalui blog tp disbbkan makin ramai competition, ianya mkn kurang tp still lg every week aku menerima order. cumenya aku kekurangan modal utk membeli tdg2 yg gojes n insyaALLAH thn br nieh akn smpi tdg baru

3) kawan2 - aku dh 3 thn dok kl tp percaya x, i dun have any gren or gf. hdp aku hanyalah kuar ngan bf aku saja. sgt borink kan. tp disbbkan keje nieh, aku jmp ramai org yg satu kepala n blehlah dikatakan aku bleh share everything. special dedicate to my gf alena, serious aku sayang die amat

4) kereta - i dun have one. pathetic rite, dh tua bangka xder kete n perjalanan hdp aku hanyalah gune public transport but alhamdulillah aku berjaya commit this year

5) parents - dulu, aku selalu menyusahkan mama n abah sbb selalu sgt mintak duit ngan diorang (dulu aku ada buat bisness, natila aku citer) tp mmg sgt perit sbb x seperti mana yg aku expect n kesudahannya aku xder duit. alhamdulillah one more, sbb sejak bekerja i never miss to give my mama duit even x byk mana pun

6) holiday - last year my vacay was cameron, fraser hill, pd n melaka

nasi tambah : byk lagi pencapaian yg aku dapat sepanjang thn 2009 yg membuatkan aku gembira n bahagia

No comments: