Skip to main content

2009 give me LIFE

ini lebih kurang mcm diari la sbb aku akn mule bercerita psl apa yg berlaku pada aku sepanjang 2009. sbb knp aku nk citer sgt sbb aku nk compare life aku 2008 with 2009. serious, totally different

knp aku kata 2009 give me life byk sbbnya byk bnd yg aku dapat even x sehebat mana ak cumenya kalau dulu aku terpaksa didukung tapi skr aku mmp berjalan walaupun agak perlahan

1) job - aku start keje as a cse celcom bulan 12 so, genaple setahun aku keje. mgkn korang x percaya tp disbbkan aku melangkah ke alam pekerjaan sbnr agk lewat menyebabkan aku amat menghargai pekerjaan ini. aku grade 2006 lg tapi byk main2 n bertangguh n x fokus nk pada career development.

2) business tudung - aku start jual tdg ms bulan 12 jgk iaitu ms tu aku suke beli online, then dpt idea drpd aku dok habiskan duit pd org baiklah aku buat blog. start drp baju2 second hand aku n grow with tudung sampaila skrg. dulu, mmg rancak sbb aku adlh slh seorg yg plg awl jual tdg melalui blog tp disbbkan makin ramai competition, ianya mkn kurang tp still lg every week aku menerima order. cumenya aku kekurangan modal utk membeli tdg2 yg gojes n insyaALLAH thn br nieh akn smpi tdg baru

3) kawan2 - aku dh 3 thn dok kl tp percaya x, i dun have any gren or gf. hdp aku hanyalah kuar ngan bf aku saja. sgt borink kan. tp disbbkan keje nieh, aku jmp ramai org yg satu kepala n blehlah dikatakan aku bleh share everything. special dedicate to my gf alena, serious aku sayang die amat

4) kereta - i dun have one. pathetic rite, dh tua bangka xder kete n perjalanan hdp aku hanyalah gune public transport but alhamdulillah aku berjaya commit this year

5) parents - dulu, aku selalu menyusahkan mama n abah sbb selalu sgt mintak duit ngan diorang (dulu aku ada buat bisness, natila aku citer) tp mmg sgt perit sbb x seperti mana yg aku expect n kesudahannya aku xder duit. alhamdulillah one more, sbb sejak bekerja i never miss to give my mama duit even x byk mana pun

6) holiday - last year my vacay was cameron, fraser hill, pd n melaka

nasi tambah : byk lagi pencapaian yg aku dapat sepanjang thn 2009 yg membuatkan aku gembira n bahagia

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …